Školství

Jiří Čumpelík

Jsou studenti paraziti? Potřebujeme reformu škol?

Nemůžu souhlasit s názory, které dělají ze studentů příživníky a požadují zavedení školného, ani s názory těch, kteří říkají, že nechtějí žádné reformy. Už vůbec nemůžu souhlasit s těmi, kteří tvrdí, že musíme kopírovat systém školství z nějaké jiné země.

1.3.2012 v 7:36 | Karma článku: 18.31 | Přečteno: 1054 | Diskuse

Jiří Čumpelík

Nezadlužujte studenty, jde to i bez školného!

Ministr školství Dobeš, ať dělá jakékoliv chyby, je ministrem, který dokázal prosadil státní maturity a byl ochoten v případě neúspěchu odstoupit. Byly to hodně drahé maturity a lze doufat, že ty příští státní maturity budou nepoměrně levnější. Státní maturity byly jeho jednoznačným úspěchem a toho si vážím i když považuji tuto vládu za nekompetentní, a její rozhodnutí za velmi často škodlivá pro celou společnost.

28.1.2012 v 20:06 | Karma článku: 18.10 | Přečteno: 1072 | Diskuse

Jiří Čumpelík

Školné - podraz na studenty !

Pravice udělala podraz na studenty. Ve smlouvě s voliči, kterou ODS používala ještě před volbami 2010, bylo uvedeno, že ODS nezavede školné, ale naopak, že zvýší počet vysokoškoláků na průměr EU ! Nějak se jim to z jejich Internetových stránek nyní ztratilo. Naši studenti volili pravici s tím, že nejsilnější pravicová strana ODS, byla zárukou, že školné nebude! TOP 09 i VV před volbami ve svých vyjádřeních, své stanovisko k zavedení školného na veřejných školách nezdůrazňovaly a Věci Veřejné přímo zpochybňovaly školné, jako zcela nepravděpodobnou nutnost. Zkrátka studentské volební hlasy se před volbami velmi hodily. To se, ale v demokratické společnosti nedělá. Je z toho podraz a podvod na studenty ! Zkrátka úvod do nového stylu pravicové politiky, kterou, jako přívěsek budou garantovat svoji účastí ve vládě, „ Věci Veřejné“. Kolik se ještě chystá podrazů na studenty a občany ?

21.6.2010 v 11:14 | Karma článku: 29.38 | Přečteno: 2852 | Diskuse

Jiří Čumpelík

Studentské volby – naše děti a studenti si zaslouží uznání !

Jak se teď říká mezi lidmi, jsou to tam prý všichni parchanti, protože dokázat za 20 let zruinovat ekonomiku země a ještě ji dostat do dluhů, je buď blbost, nebo zlodějna. Za to by se prý měli stydět všichni, co se na tom podíleli ! Měli by prý honem zdrhnout domů, neukazovat se a raději se zahrabat do těch svých financí, co si nakradli. Zkrátka lidi, jsou tak trochu, „od huby“, zejména ti nezaměstnaní, kterých kvapem přibývá ! ------- Rozhodl jsem tento petit ponechat v úvodu mých článků, týkajících se politiky do sněmovních voleb, aby si všichni voliči ve volbách uvědomili, že není jiná cesta ke změně politiky, než vystavit parlamentním stranám ve volbách jednoznačně stop! Volme všichni neparlamentní strany ! Tímto způsobem je tam dostaneme! Za čtyři roky, politické strany a politiky, kteří se neosvědčí, znovu nezvolíme ! -------- Vyčistíme tím politickou scénu. Dosáhneme změny politiky i přes překážky, které současná politická garnitura, klade neparlamentním stranám. Volte pravicové, či levicové neparlamentní strany ! Důležitá bude skutečnost nevolit současné parlamentní strany ! Tím současné neschopné politiky vyhodíme z jejich pohodlných křesel ! Jinak se změny politiky, nikdy nedočkáme !

30.4.2010 v 22:12 | Karma článku: 17.79 | Přečteno: 1589 | Diskuse

Jiří Čumpelík

Školství – díra na peníze ….

Rodiče a studenti za vzdělání budete platit. Tomu nelze utéct, pokud si to necháte líbit ! Když si vezmete počet různých školských institucí a potřebné byrokracie, tak se mi zdá, že vzhledem k ubývajícímu počtu dětí, budeme mít na každého žáka, nejméně jednoho školského pracovníka.

11.11.2009 v 21:15 | Karma článku: 22.75 | Přečteno: 1555 | Diskuse

Jiří Čumpelík

Plzeňáci, dejte mi taky titul a doktorát !!!

Nejsem sice dostatečně politicky činný, ani nezastávám potřebný flek na Policii, ani nemám zamluvené místečko na Státním zastupitelství, či jiném státním úřadu, ale mám nárok na stejné výhody, jako ostatní občané! Snad je to moje svaté právo! Nejsem žebrák a opravdu to nechci zadáro !

24.10.2009 v 7:43 | Karma článku: 20.13 | Přečteno: 997 | Diskuse

Jiří Čumpelík

Parciální vize I. Školství

Žijeme v době nespoutaného rozvoje vědy, zejména výpočetní a komunikační techniky, která umožňuje zcela nový přístup ke vzdělávání a přijímání informací. Naše mládež se mnohem lépe orientuje v přijímání a vyhodnocování informací. Její vyspělost dosahuje mnohem vyššího stupně, oproti minulým generacím. V oblasti školství přesto přetrvávají setrvalé tendence.

19.6.2009 v 6:30 | Karma článku: 13.64 | Přečteno: 1283 | Diskuse
Počet článků 607 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1697

Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"