Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Klausova trefa ......

Kdo se ozval?  O co mu jde ? Kdo to je ? Komu vadí požadavek na výjimku v oblasti lidských práv, kterou požaduje President ČR pro ratifikaci Lisabonské smlouvy ?  

 Samozřejmě, u nás známý, mluvčí sudetských Němců, současný europoslanec, člen německé Křesťansko-sociální unie,  

 

 

                                 Bernd Posselt.

 

 

Reakce Bernd Posselta na stanovisko Presidenta ČR, byla přímo přátelská:

 

- President ČR postupuje hluboce antievropsky a nemorálně …

- President ČR se pokouší ze zatuchlých nacionalistických emocí a lítosti nevinných vytlouci politický kapitál …

- President ČR si cynicky zahrává s osudy miliónů lidí, zbavených lidských práv, vyhnaných, zbavených majetků, mnohdy zavražděných a s jejich potomky ….

- President ČR omezuje lidská práva sudetských Němců ….

 

Najde se ještě nějaký právní trouba, který bude tvrdit, že nějaký právní zákaz retroaktivity, ochrání Čechy před požadavky sudetských Němců a jejich potomků, včele s Bernd Posseltem a s podporou některých vlivných politických kruhů Německa.

 

Reakce Bernd Posselta plně potvrzuje naprostou oprávněnost požadavku Presidenta ČR na zajištění výjimek v oblasti lidských práv a současně ukazuje naivitu některých právních expertů a kritiků Presidenta ČR, týkajících se jeho postupu při ratifikaci Lisabonské smlouvy.

 

Žádné právní expertízy nemohou nahradit výjimku v oblasti lidských práv, požadovanou Presidentem ČR, před ratifikací Lisabonské smlouvy a Fischerova vláda by tuto skutečnost měla vzít na vědomí a činit potřebné kroky v oblasti zahraniční politiky, aby zajistila souhlas s potřebnými výjimkami a jejich ratifikaci všemi členských zemí EU.

 

Co chcete Bernd Posselte ?  Co po nás po 65 letech od konce války chcete ?

 

Chcete nám snad připomínat německou okupaci Československa ? Chcete nám připomínat teror a zločiny, které tady Němečtí okupanti prováděli ? Chcete připomínat vraždění českých vlastenců ? Chcete připomínat zradu Československa, sudeťáky? Chcete připomínat, jak sudeťáci hajlovali a vítali Hitlera na území Československa? Chcete připomínat hrůzy, zlo a vraždění Evropských občanů německými fašisty ?  

 

Nemusíte, nejen Evropa, ale celý svět si to dobře pamatuje a bude pamatovat nejméně ještě další století !

 

Svým opakovaným připomínáním válečného zla a zločinů německých fašistů, neděláte žádnou čest dnešnímu demokratickému Německu, ani dnešním slušným německým občanům, kteří nechtějí mít s válečnými zločiny nic společného a chtějí s ostatními národy spolupracovat na budování mírové Evropy.

 

Vaše snaha po předělávání historie, financováním různých aktivit k vyhledání a vymýšlení různých pochybných dobových, svědectví, které z sudetských Němců dělají obětní beránky a z Čechů zloduchy, na historii německých zločinů nic nezmění. Jde jen umělou snahu vytváření nových pohádek, které mají omluvit německé zločiny a zradu sudetských Němců, kteří ze Sudet naopak vyháněli České občany!

 

Odsun Německých občanů z našeho území byl realizován na základě mezinárodních dohod. President Edward Beneš, svými dekrety, zabránil neřízenému vyhnání a dalším projevům nenávisti k okupantům a osobním pomstám na okupantech postiženými občany, kteří se mstili za vraždy svých příbuzných, nebo spolubojovníků. Mrtvých okupantů by bylo mnohem víc.

President Edward Beneš svými dekrety zachránil mnoha Německým okupantům život. Dokonce, zabránil odsunu Němců, kteří prokazatelně bojovali proti německým fašistům. Němci by presidentovi Edwardu Benešovi měli poděkovat a vyjádřit úctu.

 

            Nebylo by od věci odkrýt pozadí, které vedlo ke skutečnosti, že naše vláda, včele s Topolánkem nevyjednala pro Českou republiku potřebné výjimky a to zcela v rozporu s požadavky Polska. Vláda měla plné oprávnění vyjednat veškeré podmínky na základě pověření Presidentem ČR . Dnešní výmluvy, že to tehdy president nepožadoval jsou nesmyslné, president se vyjednávání v Lisabonu neúčastnil! Argumentace právními expertními stanovisky, je nesmyslná. Nebo máme hloupější právníky, než Polsko?

 

            Pozadí se pomalu odkrývá. Proti vyjednání výjimek prý byli zelení, kníže Karel Schwarzenberg, Martin Bursík, Ondřej Liška a KDU-ČSL Cyril Svoboda. Vyjednávání v Lisabonu řídil předseda vlády a ODS, Mirek Topolánek. Čí zájmy tato naše vláda a tito politici s Topolánkem vlastně hájili ?  

            Předsedkyně Suverenity Bobošíková se ptala otevřeným dopisem Mirka Topolánka na kontakty těchto politiků se zástupci sudetoněmeckého landsmanšaftu. Lze jen konstatovat, že s těmito kontakty nejsou na politické scéně osamoceni. 

            Opravdu by jste ještě volili TOP 09, včele s knížetem Schwarzenbergem?  KDU-ČSL včele s Svobodou ? Zelené včele s Liškou ?  

            Nebo půjdete 17.listopadu s KDU-ČSL a se Svobodou na Pražský hrad nutit Presidenta ČR, aby ratifikoval Lisabonskou smlouvu bez výjimek.

            Pane Cyrile Svobodo, nebylo by lepší, aby jste ve Vašem dalším pozdravu sudetoněmeckému landsmanšaftu, požádal Arnolda Posselta, aby nám dal s tou poválečnou argumentací, konečně, svatý pokoj ?    

Autor: Jiří Čumpelík | pondělí 12.10.2009 13:30 | karma článku: 28,98 | přečteno: 1684x
  • Další články autora

Jiří Čumpelík

Začne prezident ČR Petr Pavel organizovat skutečnou důchodovou reformu?

Vymýšlíme zase české speciality a přitom vedle máme Rakousko, které má nejvyšší důchody v EU. Opravdu jsme tak neschopní, že neumíme realizovat obdobu úspěšného systému progresivního zdanění, včetně důchodového systému Rakouska?

23.4.2024 v 16:06 | Karma: 24,16 | Přečteno: 612x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Důchodová reforma a prezident ČR Petr Pavel

Navrhovaný systém je zase špatný, protože navazuje na daňovou soustavu vycházející z bývalé ruské rovné daně, která slouží především platově silným vrstvám společnosti.

5.4.2024 v 5:12 | Karma: 23,95 | Přečteno: 693x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma: 33,21 | Přečteno: 940x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Progresivní zdanění, nebo progresivní bohatnutí s rovnou ruskou daní?

Opravdu naši ekonomové, politici a jejich poradci nevědí, kde peníze na provoz zadluženého státu jsou? Stačí se podívat na progresivní zdanění přes hraniční čáru do Německa, či Rakouska.

13.1.2024 v 6:37 | Karma: 23,75 | Přečteno: 639x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

“Nová totalita!”, zaznělo opakovaně z Poslanecké sněmovny

Pokud to zazní z centra našeho parlamentu se zákonodárnou mocí, tak to už nelze brát na lehkou váhu, zejména pokud to vysloví předseda nejsilnější opoziční politické strany ANO.

1.11.2023 v 8:06 | Karma: 15,88 | Přečteno: 560x | Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Podezřelé nákupy zbraní se mají hlásit už od července, schvaluje vláda

24. dubna 2024  5:25,  aktualizováno  14:51

Přímý přenos Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

ANO bylo pro zvýšení věku pro odchod do důchodu, nelíbil se způsob, ukázal zápis

24. dubna 2024  14:43,  aktualizováno  14:48

Aktualizujeme Hrad zveřejnil záznam z jednání o důchodové reformě. Na té se zástupci vlády, ANO a Hradu shodli,...

Hlavní hygienička Svrčinová ve funkci končí. Vláda ji na její žádost odvolala

24. dubna 2024  14:37

Vláda dnes odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Kabinet tak učinila na její...

Von der Leyenová chválila i Čechy. Za 20 let jste posílili vy i EU, uvedla

24. dubna 2024  14:31

Za začátek nové éry označila šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová vstup deseti východních...

  • Počet článků 610
  • Celková karma 27,06
  • Průměrná čtenost 1691x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"