Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Bože, kde jsi ?

            Bůh je jen jeden. Někde mu říkají Bůh, jinde Ježíš, Anu, Alláh, či Buddha, ale i jinak. Ten bůh má jen jedno společné – nikdy neexistoval, zkrátka není. Zázraky nejsou, nikdy se nekonaly a jevy, které se považovaly za zázraky, byly dílem samotné přírody, nebo smyšleným výtvorem náboženských fanatiků. Každé náboženství má svoji bibli, či písmo svaté. Není jasné, co bylo dřív, zda bible, či náboženství.

Nelze zastírat, že náboženské systémy sloužily k podmanění lidských společenstev a kmenů.

Všechna náboženství vraždila a krutě trestala nevěřící a násilím je nutila k přijetí jednotlivých náboženských směrů, které ovládaly dané území. Strach lidí před smrtí, je donutil k uznávání těchto náboženských systémů a k výchově svých dětí, k uznávání vládnoucího náboženství, protože pro lidi, bylo podstatné přežít. 

Z dnešního pohledu, náboženství byly politickými systémy, se silným totalitním prvkem.

Lidé se museli klanět, křižovat, či  klekat před vybranými modlami svatých. Vlády mnohých náboženství, přežily staletí. Tak silný a dlouhodobý náboženský vliv na lidskou společnost, se nedá lehce vymazat. Už nebylo potřeba vraždit nevěřící, ale bylo potřebné stanovit pravidla pro vzájemné soužití lidí, jako je desatero, apod. Tato pravidla samozřejmě zahrnovala plnění náboženských povinností. Tento vývoj dokládají dosud existující vládnoucí totalitní náboženské systémy a častá vzájemná nesnášenlivost, mezi různými náboženskými systémy.

S ohledem na rizika a nestabilitu moci, stále častěji, přenechávala náboženská oligarchie vládnutí světským systémům,

přičemž si udržovala značný vliv na tyto světské systémy, jako byla království a císařství. S vývojem lidské společnosti a vznikem nových republikánských systémů, nastal útlum vlivu náboženské oligarchie přesto, že náboženská oligarchie, vydává značné prostředky na udržení svého vlivu v lidské společnosti, což jí zpětně přináší peněžní a majetkové příjmy. O zneužití tohoto systému se pokouší v současné době různé charitativní náboženské společnosti a sekty, zaměřující se především na starší občany, se zájmem na získání majetku, formou daru, či dědictví. Rovněž, vzhledem k novým požadavkům církví na odškodnění, nelze finanční zájmy církví přehlédnout.

Předností české společnosti je skutečnost, že oproti jiným evropským národům, většina našich občanů, po našich historických zkušenostech, v boha nevěří a dívá se na náboženství, jako na historickou relikvii, prezentovanou především nádhernými chrámy a náboženskými obřady.

Naše společnost si, ponechala některé církevní zvyky, které přinášely pohodu a radostné chvíle pro občany, jako jsou vánoční svátky, Nový rok, velikonoce a dušičky. Přesto, že jsme převážně nevěřící,  podílíme se všichni na financování církví a obnově církevních památek. Nevýhodou naší společnosti je skutečnost, že v daleko vyšší míře, naši občané nerespektují základní pravidla desatera, jako je poctivost, nenásilí a pravdomluvnost.

Kde je tedy bůh?

Člověk je sám o sobě bohem !

Muž je stvořitelem života a žena přináší nový život. Toto naše, božské štěstí, nám dává příroda. Važme si proto přírody, chraňme přírodu a přestaňme škodit přírodě !

Modleme se sami k sobě, jako k bohu, k svému svědomí, abychom neubližovali svým blízkým, ani ostatním lidem, na naší překrásné planetě. Modleme se k naší přírodě, aby zůstala krásná a zachovala se nám a všem budoucím.

Štěstí a víru v sebe !

Pozn.

Jsem si vědom, že spousta věřících, teologů a jiných vědátorů, či náboženských mistrů, napadne tyto nevědecky a zjednodušeně prezentovaná fakta. Logika vychází z faktů a fakta jsou realita.

Autor: Jiří Čumpelík | pátek 25.12.2009 10:47 | karma článku: 24,91 | přečteno: 2154x
  • Další články autora

Jiří Čumpelík

Migrační pakt je prý úspěchem

V realitě to bude hodně drahý úspěch. Taky to není úspěch náš, ale těch, co si ho připravili. Další podstatná chyba současné vlády stejně, jako chyba se zastropováním cen energií u prodejců, která zavinila inflaci přes 20 %.

24.4.2024 v 16:19 | Karma: 30,98 | Přečteno: 583x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Začne prezident ČR Petr Pavel organizovat skutečnou důchodovou reformu?

Vymýšlíme zase české speciality a přitom vedle máme Rakousko, které má nejvyšší důchody v EU. Opravdu jsme tak neschopní, že neumíme realizovat obdobu úspěšného systému progresivního zdanění, včetně důchodového systému Rakouska?

23.4.2024 v 16:06 | Karma: 25,19 | Přečteno: 710x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Důchodová reforma a prezident ČR Petr Pavel

Navrhovaný systém je zase špatný, protože navazuje na daňovou soustavu vycházející z bývalé ruské rovné daně, která slouží především platově silným vrstvám společnosti.

5.4.2024 v 5:12 | Karma: 23,95 | Přečteno: 697x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma: 33,27 | Přečteno: 942x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Progresivní zdanění, nebo progresivní bohatnutí s rovnou ruskou daní?

Opravdu naši ekonomové, politici a jejich poradci nevědí, kde peníze na provoz zadluženého státu jsou? Stačí se podívat na progresivní zdanění přes hraniční čáru do Německa, či Rakouska.

13.1.2024 v 6:37 | Karma: 23,75 | Přečteno: 641x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,35
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"