Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Důchodová reforma – tunel a žebračenka !

          Jak se teď říká mezi lidmi, jsou to tam prý všichni parchanti, protože dokázat za 20 let zruinovat ekonomiku země a ještě ji dostat do dluhů, je buď blbost, nebo zlodějna. Za to by se prý měli stydět všichni, co se na tom podíleli ! Měli by prý honem zdrhnout domů, neukazovat se a raději se zahrabat do těch svých financí, co si nakradli. Zkrátka lidi, jsou tak trochu, „od huby“, zejména ti nezaměstnaní, kterých kvapem přibývá ! --- Rozhodl jsem tento petit ponechat v úvodu mých článků, týkajících se politiky do sněmovních voleb, aby si všichni voliči ve volbách uvědomili, že není jiná cesta ke změně politiky, než vystavit parlamentním stranám ve volbách jednoznačně stop!  Volme všichni neparlamentní strany ! Tímto způsobem je tam dostaneme! Za čtyři roky, politické strany a politiky, kteří se neosvědčí, znovu nezvolíme ! --- Vyčistíme tím politickou scénu. Dosáhneme změny politiky i přes překážky, které současná politická garnitura, klade neparlamentním stranám. Volte pravicové, či levicové neparlamentní strany ! Důležitá bude skutečnost nevolit současné parlamentní strany ! Tím současné neschopné politiky vyhodíme z jejich pohodlných křesel ! Jinak se změny politiky, nikdy nedočkáme !

                Důchody čekají na každého občana, stejně jako smrt.                                                         Smrt lze s úctou považovat za nejvyšší a jedinou spravedlnost světa. Nepřináší ji bůh, ale příroda. Nevyhne se jí bohatý, ani chudý -  tlustý, ani hubený – blbý, ani chytrý – pravičák, ani levičák - ministr, ani bezdomovec. Zkrátka čeká na každého z nás. Stejně tak nás všechny čeká důchodový věk. Období života, kdy většina lidí ztrácí svoji výkonnost a většina důchodců již nepřináší společnosti další příjmy. Bez rozdílu, zda se jedná o bývalého ministra, čí řemeslníka, měli by všichni občané společnosti mít možnost trávit stáří v klidu a pokoji.  

                Slušná, morální a alespoň trochu vyspělá společnost by měla,                                           všem svým důchodcům, umožnit prožít spokojené stáři, bez existenčních problémů. Základním kamenem je historicky aplikovaný průběžný důchodový systém, který všem důchodcům zajišťuje příjem v potřebné výši tak, že jim zajišťuje možnost krýt veškeré potřebné náklady v aktuální cenových nákladech. Ty se samozřejmě mění a proto je nezbytné provádět valorizace důchodů s ohledem na aktuální ceny. Lze konstatovat, že všichni důchodci, kteří mají odpracované požadované roky, by měli pobírat důchod ve stejné výši, protože důchod je v podstatě společenská sociální dávka pro období stáří a nemá nic společného s společenským a pracovním uplatněním v době produktivním věku.

                 Politici a zákonodárci v každém historickém systému se považují                                        za hlavy pomazané a tak se neustále snaží o různé změny a úpravy průběžného důchodového systému. Lze říci, že některé změny jsou pozitivní, některé negativní a někdy se liší i z úhlu pohledu. Průběžný důchodový systém je systémem, který lze velmi dobře regulovat, ze strany společenské potřeby a společenského konsenzu. Prodlužování věku odchodu do důchodu a požadovaného počtu odpracovaných let je ze strany stabilizace průběžného důchodového systému věc pozitivní, ale ze strany občanů je přijímána jako negativní. Tato úprava odráží skutečnost, že ekonomická síla a prosperita naší společnosti je v úpadku tak, že s ohledem na příjmy do důchodového systému, nemůže absorbovat narůstání doby čerpání důchodů, s ohledem na prodlužující se věk. Nepříjemně se projevují také výjimky, které umožňují profesní zkrácení věku odchodu do důchodu. Tyto výjimky by měli být nahrazeny omezením doby, po kterou mohou občané vykonávat pracovní činnost s vyšším rizikem, ale za vyšší odměnu, nikoliv předčasným důchodem.

                Jsme malá společnost a nacházíme se v době po destrukci hospodářské základny

v důsledku privatizace, tunelování podniků, rozkradení a sešrotování. S tím souvisí ztráta trhů a úpadek. Tento stav nemohou nahradit zahraniční investice, které čerpají zisky do svých zemí. Naše nově rodící se výrobní základna nemá dostatečnou podporu a nestačí absorbovat disponibilní pracovní sílu. Důsledkem je značný nárůst nezaměstnanosti. Neodpovědnost politiků a státní byrokracie se projevuje v dlouhodobé nedostatečné podpoře firem s výrobním vývojovým a vývozním potenciálem, v nedostatečné podpoře českých patentů a užitných vzorů. Domácí i zahraniční finanční skupiny hledají možnosti k uplatnění svých investic. Finanční investice do našich výrobních firem jsou příliš rizikové a nedostatečně ziskové. Jako vhodné investice s nízkým rizikem se jeví nezbytné služby obyvatelstvu, které představují vysoký objem finančního obratu, nízkou rizikovost, zaručený zisk a možnost získání určitých státních záruk. Podmínky úspěšné investice splňuje oblast školství, zdravotnictví a sociálních potřeb, včetně důchodů. Po rouškou nutné reformy důchodového systému v zájmu finančních skupin, včetně důchodových fondů s vlivem na část politického spektra, zde probíhá totální snaha po likvidaci a po vytunelování průběžného důchodového systému.

                 Opakovaně ustavená Bezděkova komise zcela jistě přinese argumenty

pro potřebnou demolici průběžného důchodového systému a argumenty o jeho neudržitelnosti, včetně spousty důvodů pro kombinaci důchodového systému, s částečným převedením správy důchodů do soukromých důchodových fondů. V jakém zájmu bude tato komise vyvíjet činnost je zřetelné z účasti předsedy Asociace penzijních fondů, Jiřího Rusnoka, který prezentuje zájmy soukromých finančních skupin a již předem oznámil, že předchozí závěry Bezděkovi komise jasně ukázaly, že současný průběžně financovaný systém penzí je dlouhodobě neudržitelný. Pravděpodobně bude komisi stačit zpracovat pravidla pro postupné převedení systému do soukromých fondů a doporučit státní záruky !

                 Rovněž je potřeba odrazit sobecké zájmy občanů s vysokými příjmy,                           kterým rozpad průběžného systému a přechod k soukromým fondům, bude přes nepokrytá rizika vyhovovat. Tito občané si mohou navyšovat svoje budoucí důchodové příjmy již dnes penzijním připojištěním se státním příspěvkem, nebo spořit, či investovat dle svého přání. Přitom zcela přehlížejí, že jim poskytnutý státní příspěvek je v podstatě příspěvek z daní všech občanů i těch z nižšími příjmy ! Je třeba zachovat společenskou solidaritu a vyvinout snahu po zachování solidárního průběžného důchodového systému. Společnost musí podpořit rodiny s více dětmi, podpořit rozvoj hospodářství tak, aby budoucnost naší společnosti byla v prosperitě, která zaručí i dostatek financi v průběžném důchodovém systému!

                  Nebezpečí vytunelování a likvidace průběžného důchodového systému                              by mělo probudit všechny občany, odbory a solidní politické strany, k zásadnímu odporu ! Pokud tyto snahy v zájmu národních a mezinárodních finančních skupin včas neodrazíme, zbudou nám místo důchodů pouze žebračenky! Jakýkoliv i částečný oup-out, nevratně naruší průběžný důchodový systém a nezvratně způsobí jeho rozpad. Je to útok na naší společnost, útok na společenský konsenzus, útok na většinu občanů, kteří ztratí nárok na přiměřený důchod ve stáří. Místo důchodu můžete počítat se žebračenkou a bídou. Je nejvyšší čas zásadně odmítnou podobné podrazy a záměry finančních skupin, včetně jejich politických přisluhovačů !

                         OBČANÉ NENECHTE SE ZASE MANIPULOVAT,  NEJSME DĚTI  !!!

Pozn. Závažnou problematikou důchodů se rovněž zabývá můj předchozí článek - doporučuji k přečtení:

          http://jiricumpelik.blog.idnes.cz/c/122239/Nepotrebujeme-duchodovou-reformu.html

Autor: Jiří Čumpelík | pátek 5.2.2010 10:49 | karma článku: 16,40 | přečteno: 1759x
  • Další články autora

Jiří Čumpelík

Důchodová reforma a prezident ČR Petr Pavel

Navrhovaný systém je zase špatný, protože navazuje na daňovou soustavu vycházející z bývalé ruské rovné daně, která slouží především platově silným vrstvám společnosti.

5.4.2024 v 5:12 | Karma: 23,78 | Přečteno: 690x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma: 33,21 | Přečteno: 938x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Progresivní zdanění, nebo progresivní bohatnutí s rovnou ruskou daní?

Opravdu naši ekonomové, politici a jejich poradci nevědí, kde peníze na provoz zadluženého státu jsou? Stačí se podívat na progresivní zdanění přes hraniční čáru do Německa, či Rakouska.

13.1.2024 v 6:37 | Karma: 23,75 | Přečteno: 637x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

“Nová totalita!”, zaznělo opakovaně z Poslanecké sněmovny

Pokud to zazní z centra našeho parlamentu se zákonodárnou mocí, tak to už nelze brát na lehkou váhu, zejména pokud to vysloví předseda nejsilnější opoziční politické strany ANO.

1.11.2023 v 8:06 | Karma: 15,88 | Přečteno: 558x | Politika

Jiří Čumpelík

Dohoda mezi ČR a USA o spolupráci v oblasti obrany

Dohoda, či smlouva je zcela jasná. Proto je trochu divné, že někteří poslanci se vyjadřují, jako by nevěděli o co jde i když je dohoda veřejně dostupná na mocr.army.cz.

25.5.2023 v 8:11 | Karma: 21,31 | Přečteno: 572x | Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Za napadení na koupališti v Dubí dostali tři muži až čtyřleté vězení

23. dubna 2024  10:45,  aktualizováno  11:41

Okresní soud v Teplicích poslal do vězení tři ze šesti obžalovaných v případu napadení mladíka na...

V Letech otevřeli památník holokaustu Romů a Sintů. Za války tam stál koncentrák

23. dubna 2024  9:59,  aktualizováno  11:30

Muzeum romské kultury otevřelo dnes Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách v Letech na Písecku....

Kolegu lídra kandidátky AfD zadrželi, dával Číně informace z europarlamentu

23. dubna 2024  8:38,  aktualizováno  11:30

Německá policie zadržela v noci v Drážďanech spolupracovníka Maximiliana Kraha, lídra kandidátky...

Wagnerovec po návratu z fronty rozřezal ženu, kufr s ostatky vyhodil z okna

23. dubna 2024  11:26

Rusko se v souvislosti s návratem vojáků z ukrajinského bojiště potýká s narůstající kriminalitou....

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 609
  • Celková karma 28,49
  • Průměrná čtenost 1694x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"