Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nová Levice – Postrach pravice! I.

              Pokud budeme zvažovat výsledky našeho pravicového kapitalismu, včetně působení ČSSD z hlediska vytvořeného veřejného dluhu jehož výše překračuje jakékoliv naše historické období, tak můžete být překvapeni značným bohatstvím a příjmy státní a politické oligarchie, které získaly v průběhu posledních 20 let. Obdobně a často mnohem víc narostly zisky soukromých společností pohybujících se v oblasti státních zakázek, dotací a fondů, nezřídka neznámých vlastníků, pravděpodobně opět z řad státní a politické oligarchie. Nelze se proto divit slovům ministra financi pana Kalouska, „Jsme bohatý stát“! S jeho příjmy a majetkem by to jistě tvrdil každý!

            Potřeba vzniku

            nové moderní demokratické socialistické strany, „Nová Levice“, včetně základní charakteristiky politických stran, je zdůvodněna zde:

            http://jiricumpelik.blog.idnes.cz/c/170028/Nova-Levice-vznik-nove-politicke-strany.html

            Na co se může kapitalistická pravice s ČSSD těšit

            v oblasti privatizace, zlodějen, tunelování a rozkrádání?

            Konečně se začne dělat pořádek a čistit český dvorek od pravicové kapitalistické špíny, který tady pravicové strany s ČSSD nadělaly. Ona jim totiž ta špína vůbec nevadila. Snad jen Zeman dokázal sejmout svého ministra, který očividně tuneloval podnik. Ale to ostatní, celý ten rozkradený průmysl, fabriky, podniky a banky, to vše zůstalo pod pokličkou. Proč? Protože kapitalistický systém je zcela neodpovědná a bezohledná rvačka o peníze, kapitál a majetek. Nemohli likvidovat podstatu kapitalismu na kterém sami stojí, to by likvidovali celé monstrum, které na tom zbohatlo, které svým kapitálem ovládá společnost, včetně sebe sama, včetně vlastních politiků a propojených představitelů státní sféry. Proto je potřeba demokratická změna systému pomocí demokratických voleb. To může zajistit pouze nová moderní svobodná a demokratická socialistická strana, „Nová Levice“ a noví politici. Politici s morálním kreditem, kteří nebudou pracovat pro sebe, či pro své politické strany, ale pro národ a pro naprostou většinu občanů, kteří nyní poctivě pracují často za průměrné či nízké mzdy. Je čas, aby občané řekli, že ten rozkradený státní majetek, na který měli plná osobní majetková práva, protože patřil všem občanům, chtějí zaplatit, či restituovat!

              Zaplatí to co rozkradli!

              V rámci státního zastupitelství bude zřízen dočasný Úřad pro vyšetření a dokumentaci majetkových i finančních změn, aby prošetřil postupně směrem k roku 1990 veškeré větší mimoprávní, nedostatečně podložené, či podceněné, či skryté machinace v oblasti přesunů majetku, kapitálu a financí, které budou zpětně zdaněny v rozsahu 50 - 100%.

              Bude provedena zpětná kontrola všech větších státních a veřejných zakázek, dotací, či opakovaných grandů, včetně darů od soukromých firem pro nadace a veřejně prospěšné společnosti s kontrolou jejich využití, včetně okolností a osobních vazeb a příspěvků politickým stranám od soukromých společností v návaznosti na státní zakázky. Veškeré nepodložené peněžní toky, jejich čerpání, či jejich využití budou zdaněny v rozmezí 50 – 100%.

              Bude provedeno zdanění veškerých přiznaných nezdaněných zahraničních kont ve výši 50% s časovou tolerancí přihlášení do 1 roku, jinak při zjištění nezdaněných kont, 100% zdanění s trestním postihem.

             Bude provedeno zdanění v rozsahu 50 – 100 %, všech větších nedostatečně podložených, či nevýhodných převodů a privatizací veřejného a státního majetku, včetně prošetření okolností a vazeb.

            Účelem nemůže být postih.

            těch, kteří v dobré víře, bez jakéhokoliv ovlivnění a manipulací získali státní, či veřejný majetek, ale těch, kteří podváděli, zneužívali kontaktů, informací, manipulovali, či upláceli a využívali různých způsobů obcházení zákonů. V některých případech bude zvážena možnost trestní odpovědnosti k datu zjištění trestního činu. Společnost má právo být očištěna!

            Etapu očištění společnosti nelze pominout.

            Je to ve prospěch všech slušných podnikatelů, aby nebyli označování za zloděje, či za zbohatlíky, kteří si něco nakradli. Je to ve prospěch očištění celé republiky od špíny, která se táhne celou společností už téměř 20 let a kterou není schopen kapitalistický systém vyčistit. Je potřeba dokázat, že tato společnost je schopna očistit se od veškeré špíny, která degraduje podnikatelskou a pracovní snahu všech slušných a poctivých občanů. Strana „Nová Levice“, bude demokraticky prosazovat moderní svobodnou a demokratickou socialistickou společnost, která bude podporovat veškeré formy podnikání, soukromé, družstevní, veřejné i státní, které budou přinášet zaměstnání občanům, protože každé podnikání a hospodářská činnost je přínosem pro rozvoj celé společnosti i přínosem pro zvyšování životní úrovně všech občanů. Obrat z úpadku společnosti k její prosperitě, může představovat pouze moderní svobodná a demokratická socialistická strana „Nová Levice“, v duchu hesla

                                                        „Svoboda, rovnost, bratrství“!

Pozn.

Pokud budou vaše názory, připomínky, rozbory, podněty, náměty a návrhy širšího rozsahu, uvítám jejich zaslání na můj E-mail, uvedený pod mým profilem, vpravo. Urážky pravicových primitivů, kteří se starají pouze sami o sebe, jsou zbytečné!

Autor: Jiří Čumpelík | čtvrtek 30.12.2010 12:46 | karma článku: 22,28 | přečteno: 1652x
  • Další články autora

Jiří Čumpelík

Migrační pakt je prý úspěchem

V realitě to bude hodně drahý úspěch. Taky to není úspěch náš, ale těch, co si ho připravili. Další podstatná chyba současné vlády stejně, jako chyba se zastropováním cen energií u prodejců, která zavinila inflaci přes 20 %.

24.4.2024 v 16:19 | Karma: 30,98 | Přečteno: 583x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Začne prezident ČR Petr Pavel organizovat skutečnou důchodovou reformu?

Vymýšlíme zase české speciality a přitom vedle máme Rakousko, které má nejvyšší důchody v EU. Opravdu jsme tak neschopní, že neumíme realizovat obdobu úspěšného systému progresivního zdanění, včetně důchodového systému Rakouska?

23.4.2024 v 16:06 | Karma: 25,19 | Přečteno: 710x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Důchodová reforma a prezident ČR Petr Pavel

Navrhovaný systém je zase špatný, protože navazuje na daňovou soustavu vycházející z bývalé ruské rovné daně, která slouží především platově silným vrstvám společnosti.

5.4.2024 v 5:12 | Karma: 23,95 | Přečteno: 697x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma: 33,27 | Přečteno: 942x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Progresivní zdanění, nebo progresivní bohatnutí s rovnou ruskou daní?

Opravdu naši ekonomové, politici a jejich poradci nevědí, kde peníze na provoz zadluženého státu jsou? Stačí se podívat na progresivní zdanění přes hraniční čáru do Německa, či Rakouska.

13.1.2024 v 6:37 | Karma: 23,75 | Přečteno: 641x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,35
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"