Holešovská výzva - Nová Levice – Postrach pravice V.

1. 04. 2012 17:28:26
Demokracie v rukou kapitalistické pravice je, jako malé dítě v náruči zloděje. Podobně bezmocně se mohou cítit naši občané, kterým tato pravicová vláda ODS, TOP09 a VV ordinuje další pravicové reformy, které přivedly za 22 let naši zemi do nevídaných dluhů a do postupného zhoršování životních podmínek pro většinu občanů a jejich rodiny.

Napřed trochu pojmy:

Demokracie není kapitalismus!

Kapitalismus je pouze hospodářský systém, stejně, jako socialismus je pouze hospodářský systém. Oba tyto hospodářské systémy prokázaly plnou schopnost své existence. Jde pouze o to, který hospodářský systém je pro občany přijatelnější a který poskytuje občanům lepší životní podmínky a vyšší kvalitu života. Naši občané mají výhodu oproti občanům západních zemí, protože již mají zkušenosti se socialistickým i kapitalistickým hospodářským systémem a mohou hodnotit přínosy i zápory obou hospodářských systémů.

Kapitalistický hospodářský systém

upřednostňuje jednotlivce, soukromé vlastnictví, přenechává volnou regulaci trhu pomocí kapitálu, ignoruje společenské rozdíly ve společnosti, ponechává neomezené zisky jednotlivcům a v podstatě se snaží přenechat péčí o chudé a nezaměstnané na poskytovatele sociální péče, neziskové dobrovolné organizace, či jednotlivce. Jedná se o hospodářský systém, který představuje naprosto neřízenou rvačku o kapitál a moc a který je bezohledný vůči většinové společnosti, kterou ovládá penězi a zákony, které slouží k dalšímu prospěchu mocných a kapitálově silných jedinců. Jeho předností je silný tlak na využití fyzického a duševního potenciálů jednotlivých občanů, což vede k rychlému rozvoji technologií, k nadvýrobě a z druhé strany k růstu nezaměstnanosti a k chudnutí většinové společnosti na úkor bohatnutí úzké kapitálově silné části společnosti.

Socialistický hospodářský systém

upřednostňuje společnost, jako celek, společenské vlastnictví výrobních podniků, plánovité hospodářství, udržování společensky přijatelných rozdílů mezi občany a profesemi a používá zisků pro vytváření přijatelných životních podmínek všech občanů bez rozdílu, dle svých hospodářských možností. Jedná se hospodářský systém, který zaměřen na využití veškerého pracovního potenciálu ve společnosti, který slouží zpětně ve prospěch celé společnosti. Jeho nevýhodou je nízký tlak na využití fyzických a duševních schopností jednotlivých občanů, což vede k pomalejšímu rozvoji technologií, ale přesto dosahuje postupné zvyšování životní úrovně všech občanů, bohatnutí a rozvoj celé společnosti bez jakýchkoliv krizí. V dnešní době musí koncepce socialistického hospodářského systému zahrnovat i podporu soukromého podnikání, které svým tlakem na výkon urychluje technologický a ekonomický rozvoj společnosti.

Zaměření politických stran:

Pravicové strany prosazují kapitalistické hospodářské systémy.

Levicové strany prosazují socialistické hospodářské systémy.

Středové strany, ať se jedná o falešnou pravici, či falešnou levici jsou ochotné participovat v obou hospodářských systémech a populisticky slibují jednoduché změny, které nic zásadního nemění a v podstatě jim jde především o účast v mocenských strukturách režimů s tím, že jsou ochotné uzavřít koaliční dohodu s Levicí i Pravicí. (Příkladem je sociální stát s kapitalistickým hospodářský systémem = žebrácký stát, který vás pouze nenechá umřít a udržuje vás na hranici přijatelného přežití obdobně, jako křesťanská politika.)

Extremní pravicové strany se zaměřují na vyhledávání a pronásledování specifických skupin občanů ve společnosti i obranu národa a jejich činnost naráží na hranici demokratické tolerance.

Extrémní levicové strany prosazují násilnou revoluční změnu hospodářského systému i obranu národa jako celku, včetně specifických skupin občanů a jejich činnost naráží rovněž na hranici demokratické tolerance.

Ústava ČR vymezuje náš politický režim,

jako demokratický parlamentní systém ve kterém veškerá moc slouží a patří lidu a je nezávisle spravována mocí zákonodárnou, výkonnou a soudní. Problém nastává v okamžiku, kdy dochází k ovlivňování rozhodování jednotlivých mocí ze strany výkonné moci, kterou ovládá jedna, nebo několik spolupracujících politických stran, nebo v okamžiku, kdy některá z mocí je přímo ovlivňována zájmy ekonomických, či politických subjektů.

Už z tohoto důvodu

vyplývá nutnost neodkladného zákonného ustanovení ústavou předpokládaného referenda, kterým může lid zásadně prosazovat svoji vůli a svoji moc. Není pochyb, že by referendum občanů mělo mít rozhodující právo na změny v uspořádání moci zákonodárné, výkonné i soudní. Není pochyb, že hlasování o důvěře vládě by mělo přejít do kompetencí referenda občanů, protože hlasování o důvěře vládě v Poslanecké sněmovně s převahou poslanců vládních stran je pouze zbytečnou exhibicí. Není pochyb, že rozpuštění Poslanecké sněmovny a vyvolání nových voleb by mělo být rovněž v pravomoci referenda občanů s tím, že by president na základě referenda byl povinen rozpustit Poslaneckou sněmovnu a vyhlásit termín nových voleb. Snaha současné pravicové vlády udělat z referenda občanů pouze nezávaznou zákonodárnou iniciativu je nepřijatelná a je urážkou smyslu ústavy, vrcholné moci lidu i každého občana.

Přímá volba presidenta

je prvním ústupkem ze strany současné vlády, která již nemá téměř žádnou důvěru občanů. Neochota urychlit prováděcí zákon k volbě presidenta je snahou o omezení možnosti vstupu nestranických kandidátu do těchto voleb, ale doufejme, že se občanům přesto podaří podpořit co nejvíce slušných nestranických kandidátů, kteří budou schopni nikoliv finančně, ale svým přístupem a svým morálním kreditem konkurovat stranickým kandidátům, kteří mají podíl na úpadku naší společnosti za posledních 22 let..

Holešovská výzva,

přes skutečnost, že nebyla schopna svými autory specifikovat přípravu, postup a organizaci změn v řízení státu a společnosti, dokázala přesto zcela jasně vyjádřit to, co chtějí občané a přivedla do ulic měst tisíce občanů, kteří zřetelně vyjádřili požadavky na demisi vlády, přípravu demokratických voleb, uzákonění použitelného referenda, odstoupení presidenta, zastavení církevních restitucí a zastavení penzijní, sociální, zdravotní a školské reformy. Tak silnou odezvu neměla dosud žádná jiná výzva k občanům a to bez podpory opozice a odborů. Hlavní přínosem Holešovské výzvy je skutečnost, že občané pocítili, že nejsou sami a že jsou schopni spolu se svými sousedy vyjít do ulic a postavit se režimu, který jde ve svých reformách proti naprosté většině občanů, ve prospěch nejbohatších vrstev společnosti. Za to si autoři Holešovské výzvy zaslouží uznání.

President neodstoupí

a vytrvá do presidentské volby za každou cenu. Doufejme, že spolu s ním odejde i pravicová politická mafie, která v rámci nastolení kapitalistického systému zplundrovala naši zem, zdecimovala a nechala rozkrást naše hospodářství a zásadně zhoršila životní podmínky i životní jistoty většině občanů.

Přemýšlejme a nenechme se manipulovat

propagandou vládních stran přes jimi ovládaná media. Volme zásadní levicové politické strany, které prosazují socialistický hospodářský systém při zachování parlamentní demokracie, které budou podporovat poctivé soukromé podnikatele i rozvoj hospodářské základny s vytvářením státních, obecních a družstevních podniků se státní účastí pro zajištění zaměstnání všech našich občanů, posilování životní úrovně i životních jistot pro občany na potřebnou úroveň, včetně zrušení soukromých exekutorů a ochrany lidských práv občanů proti zlodějům a lichvářům. Nepřipusťme nedemokratický vývoj, ani útoky pravicových extrémistů. Nevěřme dalším slibům pravicových a středových politických stran. Žádná jiná síla, než Nová levice, není schopna tady udělat skutečný pořádek. Žalujme soudně ty, kteří okrádali, rozkradli a zadlužili tuto zem. Zdaňme všechny nelegálně nabyté majetky u kterých majitelé nedoloží jejich legální a zdaněné nabytí. Obnovme zdanění dividend z akcií, které ze značné části uniká do zahraničí a obnovme zákaz listinných akcií na majitele. Zaveďme konečně majetková přiznání pro všechny občany pokud jejich majetek přesahuje 15 mil. Kč. Zaveďme pro firmy z daňových rájů vyšší DPH (z obratu) na našem území tak, aby jejich zdanění se vyrovnalo celkovému zdanění místních firem. Pokud se to nebude Bruselu líbit, tak na dobu dělání pořádku a obnovy rozkradeného hospodářství rozvažme závazky a vystupme z EU. Ostatně i naše přístupová smlouva do EU potřebuje podstatné změny. Nepotřebujeme postupně klesat na úroveň Řecka, či jiných státu, které upadají do nekonečných dluhů a závislosti na EU. Chceme zůstat svobodným, demokratickým a nezávislým státem s vyspělým konkurenceschopným hospodářstvím a se vzdělanou i kulturně vyspělou společností.

Udělejme si už konečně v této zemi pořádek, jinak na to doplatíme nejen my,

ale především naše děti!

Pozn.

Pokud budou vaše diskusní názory, připomínky, rozbory, podněty, náměty a návrhy širšího rozsahu, nebo v případě kdy budete chtít zapojit do diskuze, či vyjádřit podporu uvedeným názorům a záměrům, uvítám zaslání na můj E-mail, uvedený pod mým profilem, vpravo. Zároveň se omlouvám všem, kterým jsem dosud neodpověděl. Vím, že jsem ve značném zpoždění. Budu odpovídat později. Dík za trpělivost.

Autor: Jiří Čumpelík | neděle 1.4.2012 17:28 | karma článku: 24.93 | přečteno: 1334x

Další články blogera

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 32.96 | Přečteno: 909 | Diskuse

Jiří Čumpelík

Progresivní zdanění, nebo progresivní bohatnutí s rovnou ruskou daní?

Opravdu naši ekonomové, politici a jejich poradci nevědí, kde peníze na provoz zadluženého státu jsou? Stačí se podívat na progresivní zdanění přes hraniční čáru do Německa, či Rakouska.

13.1.2024 v 6:37 | Karma článku: 23.60 | Přečteno: 628 | Diskuse

Jiří Čumpelík

“Nová totalita!”, zaznělo opakovaně z Poslanecké sněmovny

Pokud to zazní z centra našeho parlamentu se zákonodárnou mocí, tak to už nelze brát na lehkou váhu, zejména pokud to vysloví předseda nejsilnější opoziční politické strany ANO.

1.11.2023 v 8:06 | Karma článku: 15.88 | Přečteno: 553 |

Jiří Čumpelík

Dohoda mezi ČR a USA o spolupráci v oblasti obrany

Dohoda, či smlouva je zcela jasná. Proto je trochu divné, že někteří poslanci se vyjadřují, jako by nevěděli o co jde i když je dohoda veřejně dostupná na mocr.army.cz.

25.5.2023 v 8:11 | Karma článku: 21.12 | Přečteno: 572 |

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 28.58 | Přečteno: 478 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 26.95 | Přečteno: 1447 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 16.72 | Přečteno: 460 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 15.28 | Přečteno: 265 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.96 | Přečteno: 683 | Diskuse
Počet článků 608 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1696

Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"

 

 

 

 

 

 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...