Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pokus o revoluci ve Švýcarsku rozhodne nedělní referendum

Změna může zásadně ovlivnit vztahy ve společnosti. Každý Švýcar by mohl dostávat od státu měsíční příjem cca 60 000,- Kč a děti cca 15 000,- Kč, ale my nejsme ve Švýcarsku, ani ve Finsku, kde se podobné referendum také připravuje.

Pro Česko by to znamenalo

vyplácet každému občanu měsíční příjem nejvýše cca 8 000 – 10 000,- Kč a pro děti cca 2 – 3 000,- Kč. Znamenalo by to zavedení daňové progrese, úpravu nepřiměřených platů ve státním sektoru a likvidaci celého složitého systému sociálních dávek, důchodů, dávek v nezaměstnanosti i jiných peněžních podpor. Rovněž podstatné úspory výdajů na přebytečnou státní, krajskou i některou obecní správu a zrušení dotací pro některé zbytečné neziskovky. Zároveň by bylo nutné redukovat duplicitní činnosti, jako je zbytečný počet zdravotních pojišťoven a podstatně redukovat nároky na počty státních zaměstnanců v různých oborech a činnostech, ve smyslu skutečně hubené, ale vysoce produktivní státní správy.

Došlo by k uvolnění

značného počtu kvalifikovaných státních pracovníků, které musí naše firmy hledat v zahraničí a současně se dá předpokládat i zakládání nových podnikatelských firem, což by prospělo k příjmu státního rozpočtu. Podporu podnikání a zakládání nových výrobních podniků by vláda musela řešit dohodou, přes soukromé podnikatelské subjekty, aby nenarušovala předpisy EU s cílem, aby příjem státního rozpočtu postupně vzrostl nejméně o 50%.

Změna by umožnila mnohem svobodnější rozhodování občanů.

Zmizelo by podstatné psychické trauma ze ztráty zaměstnání. Všechno by se pro občany rázem zjednodušilo. Občan by nebyl nikdy úplně bez příjmu a snížil by se počet zoufalých situací, které často vedou k rozpadu rodin, či k sebevraždám.

Měsíční příjem by měl občanovi zajistit

základní přežití tak, aby se vyhnul totální nouzi. To znamená, že občan by mohl z měsíčního příjmu přijatelně přežívat, nebo by si mohl hledal vhodné zaměstnání, či podnikání, aby si svůj měsíční příjem zlepšil a mohl si dovolit investovat do svého bydlení a do svého vyššího komfortu, o co by se samozřejmě snažila naprostá většina občanů.

Nikdo by nemohl naříkat,

že dělá na někoho jiného, nebo, že někoho živí. Každý bude dostávat svůj měsíční příjem, jen občané, kteří budou v péči státu, jako občané v důchodových ústavech, v dlouhodobé nemocniční péči, či ve výchovných a vězeňských ústavech, by si museli z části svého příjmu, ve stanovené výši, hradit náklady na péči o svoji osobu.

Úprava měsíčního příjmu pro děti

může mít chybějící podstatný vliv na zájem maminek mít vice dětí, zůstávat doma a pečovat o své děti. To je snad jediná možnost, jak zvýšit počty narozených dětí a tím zabránit probíhajícímu vymírání národa. Samozřejmě na druhé, třetí a čtvrté dítě by mohl být měsíční příjem pro maminky postupně zvýšen do určitého věku dítěte. Z druhé strany by se měly dosti zásadně zvýšit daně pro svobodné a rozvedené muže tak, aby měli osobní zájem vstupovat do manželství.

Dopad skutečnosti,

že máme cca o milion méně dětí, než před cca 30 lety je alarmující. Nejde jen o budoucí propad v současném systému důchodů, ale především o zajištění pozitivního rozvoje společnosti a zajištění příjmů státního rozpočtu. Propad by mohl být velmi citelný a zajišťování pracovní síly pomocí imigrace, stejně jako v Německu, nechce akceptovat velká část našich občanů. Angela Merkelová vůbec není hloupá a ví, že Syrští uprchlíci ze sekulární Sýrie jsou schopni se přizpůsobit a přinést potřebnou pracovní sílu. Není pochyb, že naše řešení přijímáním imigrantů z Ukrajiny a Ruska i další vybraných zemí, je pro nás přijatelnější.

Pravděpodobně by došlo

k zlepšení vztahů mezi občany a zejména mezi zaměstnanci a zaměstnavateli s tím, že by zaměstnanci mohli snadněji odmítnout špatné pracovní podmínky, či nevhodné chování zaměstnavatelů. Mladí občané by získali možnost delšího času pro výběr svého profesního zaměstnání. Nikdo nebude moci nikomu nic závidět, protože měsíční příjem bude pro všechny občany stejný a nikdo nezůstane zcela bez prostředků. Došlo by k úbytku neshod a počtu zlodějen, které někteří nezaměstnaní bez přijmu, si dnes pletou se svým zaměstnáním.

Přesto není předpoklad

že ve Švýcarsku bude v referendu měsíční příjem úspěšně schválen, protože se jedná o revoluční změny ve společnosti a především o příliš vysoký stanovený měsíční příjem, ale není pochyb, že navržený systém měsíčních příjmů má budoucnost. Uvidíme, která naše politická strana, nebo hnutí, vyhodnotí rozpočtové potřeby, změny ve státní správě i nezbytné legislativní změny a zařadí zavedení měsíčního příjmu do svého politického programu. Život přináší větší, či menší změny, ke kterým můžeme mít podstatné pozitivní i negativní názory, ale vždy jde především o to, které změny budou občané chtít podporovat.

Líbil by se vám měsíční příjem pro každého občana ?

Autor: Jiří Čumpelík | sobota 4.6.2016 14:03 | karma článku: 23,34 | přečteno: 913x
  • Další články autora

Jiří Čumpelík

Začne prezident ČR Petr Pavel organizovat skutečnou důchodovou reformu?

Vymýšlíme zase české speciality a přitom vedle máme Rakousko, které má nejvyšší důchody v EU. Opravdu jsme tak neschopní, že neumíme realizovat obdobu úspěšného systému progresivního zdanění, včetně důchodového systému Rakouska?

23.4.2024 v 16:06 | Karma: 24,00 | Přečteno: 597x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Důchodová reforma a prezident ČR Petr Pavel

Navrhovaný systém je zase špatný, protože navazuje na daňovou soustavu vycházející z bývalé ruské rovné daně, která slouží především platově silným vrstvám společnosti.

5.4.2024 v 5:12 | Karma: 23,95 | Přečteno: 693x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma: 33,21 | Přečteno: 940x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Progresivní zdanění, nebo progresivní bohatnutí s rovnou ruskou daní?

Opravdu naši ekonomové, politici a jejich poradci nevědí, kde peníze na provoz zadluženého státu jsou? Stačí se podívat na progresivní zdanění přes hraniční čáru do Německa, či Rakouska.

13.1.2024 v 6:37 | Karma: 23,75 | Přečteno: 639x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

“Nová totalita!”, zaznělo opakovaně z Poslanecké sněmovny

Pokud to zazní z centra našeho parlamentu se zákonodárnou mocí, tak to už nelze brát na lehkou váhu, zejména pokud to vysloví předseda nejsilnější opoziční politické strany ANO.

1.11.2023 v 8:06 | Karma: 15,88 | Přečteno: 560x | Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Noci zůstávají mrazivé. Ze čtvrtka na pátek spadne teplota pod nulu na celém území

24. dubna 2024  11:05,  aktualizováno  13:27

Teploty v Česku v nadcházejících dnech opět klesnou k nule a zejména v noci a ráno může i mrznout....

Bezvýhradně plnily jeho instrukce, uvedl znalec o ženách, které zabily vůdce sekty

24. dubna 2024  13:23

Zubařka, která společně s tělocvikářkou v důchodu Irenou Stejskalovou usmrtila vůdce kutnohorské...

Kdo pošle hlas do voleb z ciziny poštou, bude moci jít volit znovu a jinak

24. dubna 2024  10:57,  aktualizováno  13:19

Pravidla pro volby poštou ze zahraničí se ještě oproti původnímu vládnímu návrhu změní....

Psa nechali v rozpáleném autě, po vysvobození uhynul. Majitelé dostali podmínku

24. dubna 2024  13:19

Muž a žena, kteří vloni v létě nechali psa v autě před Jihočeskou zoologickou zahradou Hluboká nad...

  • Počet článků 610
  • Celková karma 27,05
  • Průměrná čtenost 1691x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"