V Lidovkách se nelíbí, že president ČR Miloš Zeman požadoval modernizaci Armády ČR

Vrchní velitel ozbrojených sil, prezident České republiky Miloš Zeman opět neváhal a překvapil Velitelské shromáždění náčelníka Generálního štábu novými požadavky.

Prezident ČR, jako Vrchní velitel ozbrojených sil,

ocenil výkon České armády, zejména práci vojáků na území České republiky, ale i v zahraničí. Za hlavního současného nepřítele mimo jiné, považuje islámský terorismus prováděný jednotlivými teroristy i uzavřenými teroristickými buňkami.

Armáda České republiky

by měla mít nejmodernější vybavení a špičkové technologické prostředky, kterými by mohla čelit všem možným ohrožením. Úkolem armády, včetně záloh, není pouze plnění úkolů a ochrana významných cílů v České republice, ale také uplatňování účinné prevence bojem s teroristy v rámci účastí v zahraničních misích.

Nosná myšlenka prezidenta ČR Miloše Zemana

byla v konstatování, že se nelze připravovat na případnou válku, podle staré války, nákupem dalších tanků, či obnovením „jízdy,“ protože případná nová válka bude vedena zcela jiným způsobem s využitím nejmodernějších technologií. Proto požaduje, aby se Armáda České republiky zásadně modernizovala..

Jeden z konkrétních úkolů modernizace

je požadavek prezidenta na nákup pozorovacích dronů a jejich následné doplnění o bitevní drony. Prezident rovněž podporuje zvýšení výdajů na armádu na 2% HDP za předpokladu, že 20 % by mělo jít na investice s tím, že podporuje i potřebné navýšení počtu vojáků.

Prezident ČR Miloš Zeman

zcela logicky směřuje armádu k její modernizaci. Jde o to, aby naše sice z Evropského hlediska malá armáda, dosahovala vysoké bojové účinnosti postavené na nejmodernější technické a technologické úrovni, která by tím podstatně zvýšila své obranné schopnosti. Není pochyb, že by sama Armáda ČR měla zvážit možnost podílet se na výzkumu a vývoji nových zbraňových systémů, zejména v oblasti laserové, elektronické, raketové, či robotické techniky, která by spolu s drony byla schopná zajistit bezpečnou ochranu našich hranic na pozemní i vzdušné úrovni. Nemusíme si lhát, ale ochrana naší zelené hranice je nedostatečná a tady by drony mimo plnění jiných úkolů, v případě potřeby, mohly plnit obranné úlohy.

Máme zatím ještě schopné techniky i odborníky,

kteří by byli zcela jistě schopni vyvíjet a vyrábět i vlastní drony zejména s ohledem na skutečnost, že na výrobu některých dronů jsou používány motory z naší výroby i využíváno naše softwarové řízení a jisté zkoušky v tomto směru byly již realizovány. Není třeba veškerou výzbroj nákladně nakupovat v zahraničí. Když jsme schopni vyrábět tryskové letouny, tak jistě zvládneme vyrábět i drony na špičkové úrovni. Vlastní technický vývoj v rámci, či ve spolupráci Armády České republiky, by mohl přinést nové technologie i do našeho průmyslu, zejména v době,

kdy Armáda České republiky má potřebné finanční rezervy na investice.

Autor: Jiří Čumpelík | pátek 2.12.2016 7:32 | karma článku: 26,84 | přečteno: 653x
  • Další články autora

Jiří Čumpelík

Trocha drobností z historie

8.12.2022 v 7:04 | Karma: 22,04

Jiří Čumpelík

Baseballová čepice

30.9.2022 v 6:42 | Karma: 16,85

Jiří Čumpelík

Vztek a lítost zároveň

12.4.2022 v 12:39 | Karma: 16,50
  • Počet článků 609
  • Celková karma 28,49
  • Průměrná čtenost 1694x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"