Táhněte s tou propagandou a cenzurou do haj....!

Češi si té propagandy a cenzury užili dost za Německé okupace i za Komunismu. Nepotřebujeme znovu křísit a zřizovat cenzurní Úřady pro regulaci tisku a informací, ani pod novými předělanými názvy.

Češi nejsou žádní hlupáci,

ale ve své většině stále ještě velmi vyspělý evropský národ. Nežijeme v primitivní době, kdy nám bude vrchnost říkat, co si máme myslet. Úplně nám stačí současná propaganda režimu, která se na nás téměř nepřetržitě valí z ČT i z Českého rozhlasu od poslušných redaktorů, kteří nám nezřídka z logických obav o své zaměstnání, opomenou poskytnout podstatné informace nehodící se do politiky současného režimu, nezřídka zvou do pořadů politiky dle přijatelnosti jejich názorů, nebo nám říkají kdy a co máme oslavovat.

Udavačství nevoní, ale naopak!

S cenzurou je nedílně spjato udavačství. I toho jsme si užili v naší historii dost a dost. Nepotřebujeme novodobé udavače. Nepotřebujeme lidi, kteří budou udávat necenzurované internetové noviny, necenzurované informace, či občany s jinými názory, které se nehodí do současné režimní propagandy. Co je pravda a co je lež si každý náš občan umí vyhodnotit sám a vůbec nezáleží zda ty informace přicházejí z Ruska, z Ameriky, z Bruselu, či z úřadu vlády.

Máme také zkušenost

a dobře víme, že když se bortí nějaký systém, či režim, tak nastupuje propaganda, cenzura a přichází utahování šroubů, včetně pokynů k udržení a upevnění jednoty. Přichází stejně, jako před volbami, očerňování odlišných názorů, či potlačování existence občanských iniciativ, neparlamentních politických stran a hnutí. Zkrátka, kdo nepodporuje EU, je nacionalista a kdo nechce přijímat uprchlíky, tak je rasista, či xenofob a to se týká i mnoha dalších současných problémů. Všechno se dá očernit, potlačit, zrušit, či zakázat, jen chudák ta svoboda přitom dostává pořádně na frak.

Važme si slov presidenta ČR Miloše Zemana,

který není bez chyb, ale nebojí se říkat pravdu i když se to mnohým politikům v EU, či u nás, vůbec nelíbí. Svým veřejným odmítnutím cenzury, opět prokázal, že smýšlí stejně, jako naprostá většina našich občanů. Takového presidenta i přes jeho stáří a nemoci,

nám mohou v Bruselu pouze závidět.

Autor: Jiří Čumpelík | úterý 3.1.2017 10:03 | karma článku: 43,27 | přečteno: 2407x
  • Další články autora

Jiří Čumpelík

Trocha drobností z historie

8.12.2022 v 7:04 | Karma: 22,04

Jiří Čumpelík

Baseballová čepice

30.9.2022 v 6:42 | Karma: 16,85

Jiří Čumpelík

Vztek a lítost zároveň

12.4.2022 v 12:39 | Karma: 16,50
  • Počet článků 609
  • Celková karma 28,49
  • Průměrná čtenost 1694x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"