Slíbená demise, odvolání Andreje Babiše a nakonec bude zase demise?

5. 05. 2017 14:06:03
President ČR Miloš Zeman se už na Pražském hradě vyřádil a premiér Bohuslav Sobotka splnil účel demise i bez demise a přitáhl k politice zájem většiny občanů, ale výsledkem je jenom pochybnost o úrovni demokracie u nás.

Všem už je jasné,

že místopředseda vlády a ministr financí Andrej Babiš nebyl svatý podnikatel a že si dovolil využívat platné zákony k tomu, aby si, jako podnikatel vydělal, co nejvíc, což činí v mezích zákona obvykle každý podnikatel. Nejhorší ovšem je, že nyní, jako úspěšný politik, se Andrej Babiš naučil využívat politiku i její skryté pozadí, k urážkám a fintám stejně, jako činí jiní dlouho etablovaní politici, včetně politiků ČSSD.

Demise by stejně nic nezměnila.

President Miloš Zeman zřetelně nehodlá míchat neprokázané daňové prohřešky Andreje Babiše do politické roviny a bylo by mu zcela jedno, jestli obdrží demisi premiéra Bohuslava Sobotky, či demisi celé vlády. Zkrátka by jmenoval novým premiérem jen toho, který do blížících se voleb by ve vládě nedělal žádnou změnu a ponechal Andreje Babiše ve funkci ministra financí. President je pravděpodobně přesvědčen, že Andrej Babiš je v současné době jediný schopný ministr k sestavení přijatelného rozpočtu na příští rok.

Tu trapnou chvilku na Pražském hradě

si premiér Bohuslav Sobotka zasloužil, protože pokud se chtěl radit se s presidentem Milošem Zemanem, měl to učinit před oznámením o demisi, nikoliv opačně. Napřed oznámení o podání demise, pak prohlášení, že předá demisi do pátku na Pražský hrad a pak žádná demise, pouze porada s presidentem a k tomu prohlášení, že premiér podá demisi písemně v květnu. Na tak vážnou věc si musel president přednostně udělat čas a připravit se k převzetí demise i když se nakonec žádná demise nebyla.

Dnešní „předpokládané,“ rozhodnutí premiéra Bohuslava Sobotky,

že demise nebude s tím, že dnes zaslal presidentovi Miloši Zemanovi písemný návrh na odvolání ministra financí Andreje Babiše toho mnoho nezmění. Presidentovi se nelíbí, že návrh na odvolání Andreje Babiše obsahuje datum, ke kterému má odvolání president učinit, což dle presidenta anuluje zaslaný návrh na odvolání, neboť premiér nemůže presidentovi nařizovat datum, ke kterému datu tak musí učinit. Mimo to president bude jistě chtít vědět, kdo ministra financí v jeho funkci nahradí, aby byla zajištěna plná funkčnost ministerstva financí, zejména v souvislosti s přípravou rozpočtu na příští rok. Není pochyb, že funkci ministra financí bude chtít dočasně zastávat přímo premiér Bohuslav Sobotka, ale situace nyní hraničí s bojkotem činnosti vlády ze strany ministrů ANO s ohledem na znění Koaliční smlouvy, což může znamenat destabilizaci činnosti celé vlády a zpětný návrat k tomu, že premiérovi vlády nezbude, než znovu předložit demisi vlády do rukou presidenta Miloše Zemana.

V současnosti se nedá věřit Bohuslavu Sobotkovi,

ani Andreji Babiši a vůbec ne, obhájci Církevních restitucí Pavlu Bělobrádkovi. Lžou nám pravděpodobně všichni. Žádné kvóty pro Muslimské migranty a přitom vláda financuje neziskové a další organizace, včetně organizace „Člověk v tísni,“ které se starají o přijímání Muslimských migrantů, což potvrzují internetové stránky emigratetoczechrepublic.wordpress.com, které k nám zvou Muslimské migranty a obsahují i kontakty na organizace, které se o Muslimské migranty starají, včetně mapy s Mešitami a Muslimskými modlitebnami v ČR. O tom, že ČSSD a KDU-ČSL se v podstatě řídí dle partnerských politických stran v Německu, není pochyb. Zájmy a demokratická práva našich občanů jdou stranou.

Slibovaný a neschválený zákon o závazném Obecném referendu občanů,

podporovaný presidentem republiky ČR Milošem Zemanem jen dosvědčuje, že se politici bojí svých vlastních občanů a drze pohrdají základními demokratickými principy požadovanými našimi občany v roce 1968 a v roce 1989. Dokonce se odvažují i zpochybňovat přímou volbu našeho presidenta občany, kterou si naši občané vynutili. I když se jedná o určité zvýšení nejistoty dalšího politického vývoje v České republice, tak nakonec bude v příštích volbách lepší, když občané budou přednostně volit politické strany a hnutí, které trvale prosazují zákon o závazném Obecném referendu občanů,

aby v České republice mohli dle potřeby skutečně rozhodovat sami občané.

Autor: Jiří Čumpelík | pátek 5.5.2017 14:06 | karma článku: 36.10 | přečteno: 1188x

Další články blogera

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 32.96 | Přečteno: 909 | Diskuse

Jiří Čumpelík

Progresivní zdanění, nebo progresivní bohatnutí s rovnou ruskou daní?

Opravdu naši ekonomové, politici a jejich poradci nevědí, kde peníze na provoz zadluženého státu jsou? Stačí se podívat na progresivní zdanění přes hraniční čáru do Německa, či Rakouska.

13.1.2024 v 6:37 | Karma článku: 23.60 | Přečteno: 628 | Diskuse

Jiří Čumpelík

“Nová totalita!”, zaznělo opakovaně z Poslanecké sněmovny

Pokud to zazní z centra našeho parlamentu se zákonodárnou mocí, tak to už nelze brát na lehkou váhu, zejména pokud to vysloví předseda nejsilnější opoziční politické strany ANO.

1.11.2023 v 8:06 | Karma článku: 15.88 | Přečteno: 553 |

Jiří Čumpelík

Dohoda mezi ČR a USA o spolupráci v oblasti obrany

Dohoda, či smlouva je zcela jasná. Proto je trochu divné, že někteří poslanci se vyjadřují, jako by nevěděli o co jde i když je dohoda veřejně dostupná na mocr.army.cz.

25.5.2023 v 8:11 | Karma článku: 21.12 | Přečteno: 572 |

Další články z rubriky Politika

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 21.10 | Přečteno: 345 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.11 | Přečteno: 508 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 465 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2305 | Diskuse

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.86 | Přečteno: 651 | Diskuse
Počet článků 608 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1696

Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"

 

 

 

 

 

 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...