Jiří Čumpelík

Budou s námi občany politici nadále manipulovat, jak s bezmocným stádem?

6. 05. 2017 19:24:37
27 Senátorů zaslalo ČTK prohlášení, že jsou ochotni podat s 3/5 podporou Senátorů na presidenta ČR Miloše Zemana žalobu k Ústavnímu soudu s tím, že Ústavní soud může presidenta zbavit funkce za znevažování ústavy.

Žádná vládní krize není,

ale pouze ČSSD zaznamenala další propad volebních preferencí blížících se k 15 % oproti preferencím ANO, přesahujících 30 %. Takový volební výsledek by znamenal konec stávajících politických pozic pro Bohuslava Sobotku, Milana Chovance, Lubomíra Zaorálka i užší vedení v čele ČSSD.

Krizi a problém má tedy především vedení ČSSD,

které vytáhlo náhle objevené odposlechy Andreje Babiše a již omleté tzv. kauzy Andreje Babiše, Čapí hnízdo, nedaněné korunové dluhopisy, či údajně nevyjasněné majetkové poměry, k dalšímu útoku na Andreje Babiše. Dokonce se rozhodli vyměnit si místa v pozici premiéra vlády a tak Bohumil Sobotka ohlásil předání demise vlády.

Bohuslavovi Sobotkovi se to nějak popletlo a nepochopil,

že může podat demisi celé vlády, což by znamenalo návrh na odvolání všech členů vlády s tím, že president pověří nového premiéra k sestavení vlády a následně by nová vláda požádala o důvěru poslaneckou sněmovnu, nebo,

že může podat pouze demisi předsedy vlády (nemoc, či jiné problémy), což by znamenalo, že president jmenuje pouze nového premiéra a vláda pokračuje ve stávajícím složení, pouze pokud by nový premiér provedl změny ve vládě, mohla by poslanecká sněmovna požadovat nové hlasování o důvěře vládě, což může požadovat kdykoliv

a tak nakonec po zmatcích ve výkladech ústavních právníků a ve vedení ČSSD se Bohuslav Sobotka rozhodl navrhnout presidentovi pouze odvolání ministra financí Andreje Babiše.

President ČR Miloš Zeman

velmi dobře pochopil, že celou tu šaškárnu připravilo ČSSD pod vedením Bohuslava Sobotky z důvodu propadu preferencí ČSSD a protože v té šaškárně nehodlal hrát roli, připravil na Pražském hradě pernou chvilku premiéru Bohuslavu Sobotkovi a zřejmě nehodlá účinkovat v určené roli dle přání ČSSD, ani po obdržení návrhu na odvolání Andreje Babiše, sdělil, že návrh na odvolání Andreje Babiše bude řešit po návratu ze zahraniční cesty.

Místo osočování presidenta ČR Miloše Zemana

od premiéra Bohuslava Sobotky s tím, že president ČR Miloš Zeman vytvořil s Andrejem Babišem mocenský pakt, by bylo vhodnější, aby premiér vysvětlil občanům, z jakých důvodů nebyl přijat slíbený zákon O obecném referendu občanů, k čemuž se zavázala ČSSD v koaliční smlouvě a proč ČR zve do ČR Muslimské migranty dle internetových stránek emigratetoczechrepublic.wordpress.com, když odmítla kvóty k přijímání Muslimských migrantů.

Zastrašování presidenta ČR Miloše Zemana

ze strany ČSSD pomocí 25 Senátorů ČSSD a některých Senátorů z dalších stran, Ústavní žalobou, se zcela jistě mine účinkem. President ČR Miloš Zeman není žádná korouhvička,

ale první přímo zvolený president České republiky.

Autor: Jiří Čumpelík | karma: 47.63 | přečteno: 11827 ×
Poslední články autora