„Krádež ČSSD za bílého dne! “

15. 10. 2017 20:56:32
Předseda nejsilnějšího hnutí ANO, Andrej Babiš takto veřejně označil jednání politiků ČSSD, především ministra Ing. Jiřího Havlíčka, který podepsal Memorandum o porozumění s australskou firmou, která si chce vytěžit naše Lithium.

To není žádná legrace,

ale vážné obvinění ze zlodějny na vládní úrovni a není pochyb, že Vrchní státní zastupitelství by mělo bezprostředně jednat a zahájit ve spolupráci s protikorupční Policií okamžité šetření případu, zda všichni účastníci jednali řádně v rámci svých kompetencí, dle surovinové politiky České republiky a zda s ohledem na hodnotu Lithia kolem 3 bilionů Kč, projednala použitý postup vláda České republiky.

Nemusím mít Andreje Babiše rád,

ale v dané věci má pravděpodobně plnou pravdu. Hloupé vysvětlování politiků ČSSD, včetně premiéra Mgr. Bohuslava Sobotky, že Memorandum o porozumění není závazné a v podstatě nás k ničemu nezavazuje, přesto, že to mohou tvrdit jejich právníci, je hloupá lež. Dnes není třeba podepisovat Smlouvu o smlouvě budoucí, neboť ji může plně nahradit , Smlouva o spolupráci, či Memorandum o spolupráci, či podepsané Memorandum o porozumění. Na názvu nezáleží, jde o to, aby byla smlouva uzavřena s Českou republikou a aby z ní vyplývalo právo na těžbu a ochranu investic pro zahraniční firmu.

Většina Medií, včetně TV raději mlčí přesto,

že ten připravený finanční megatunel těžko vyřeší poslanecká sněmovna a že by bylo třeba znát veškeré události, vazby a zájmy, kolem těžby Lithia. Nelze nekonstatovat, že premiér byl před podpisem Memoranda o porozumění v dané věci kontaktován při interpelacích ve sněmovně a že slíbil upozornit ministra průmyslu a obchodu, že Lithium by měl těžit státní podnik Diamo. Lze připomenout i stejný názor presidenta ČR Miloše Zemana.

Obhajoba podepsání Memoranda o porozumění

ze strany Milana Urbana z ČSSD je nedůvěryhodná, neboť tento politik ČSSD se točil v Katalánsku kolem ČEZ, kolem solárních elektráren, prosadil změnu v zákoně o Energetickém regulačním úřadu a v neposlední řadě právě Ing. Jiří Havlíček mu dělal v jeho funkci ministra průmyslu a obchodu, ředitele kabinetu. Pozitivní obhajoba Memoranda od odborového předáka Josefa Středuly je pouze trapná, nahrává ČSSD a potvrzuje, že dané věci nerozumí, protože případnými okradenými budou všichni občané republiky, tedy i odboráři.

Očekávat seriozní stanovisko

od Nadačního fondu proti korupci zřízeného Karlem Janečkem by bylo naivní, neboť jeho firma získala práva podobnou cestou na vytěžené haldy a může toto právo odprodat s bohatým ziskem.

Ostudou je, že následující zasedání vlády

pod vedením premiéra Mgr. Bohuslava Sobotky nezrušilo podpis Memoranda o porozumění tak, jak to jednoznačně požadovali ministři z hnutí ANO. Z toho plyne, že mimo premiéra za ČSSD, pravděpodobně podpořili platnost Memorandum o porozumění nejen ministři ČSSD, ale i ministři KDU-ČSL.

Ministra průmyslu a obchodu Ing. Jiřího Havlíčka,

ani premiéra České vlády Mgr. Bohuslava Sobotku totiž vůbec nenapadlo, že těžba Lithia v hodnotě bilionů Kč, je mimořádná záležitost, která by potřebovala mimořádná jednání vlády, právní a technologické odborné posudky, včetně projednání ve sněmovně a případné návrhy na změnu zákonů, ale oni se naopak řídili se podle platných zákonů, vhodných na těžbu písků, nebo kamene.

Zpětná snaha ministra průmyslu a obchodu Ing. Jiřího Havlíčka

přehodit odpovědnost na ministra životního prostředí Mgr. Richarda Brabce z ANO, jen dosvědčuje, že ČSSD dělá vše, aby se odpovědnosti za podepsání Memoranda o porozumění zbavila, ale skutečností je, že Memorandum o porozumění je práce politiků ČSSD. Není bez zajímavosti, že sídlem firmy EMH jsou Panenské ostrovy a že největší akcionář této společnosti CCN nabízí skryté vlastnictví akcii.

Jediný okradený,

budete pravděpodobně zase vy, občané České republiky, protože bohatství z Lithia patřilo Českému státu. Normální člověk si už myslet, že se tady po privatizaci, už nedá nic ukrást. Z celého bohatství Lithia by měl mít Český stát pouze cca 9%. Opravdu si ministři ČSSD a KDU-ČSL ve vládě myslí, že Češi jsou stále tak hloupí, že se nechají okrást

a ještě budou ČSSD, či KDU-ČSL volit?

Autor: Jiří Čumpelík | neděle 15.10.2017 20:56 | karma článku: 35.11 | přečteno: 1243x

Další články blogera

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 1 |

Jiří Čumpelík

Progresivní zdanění, nebo progresivní bohatnutí s rovnou ruskou daní?

Opravdu naši ekonomové, politici a jejich poradci nevědí, kde peníze na provoz zadluženého státu jsou? Stačí se podívat na progresivní zdanění přes hraniční čáru do Německa, či Rakouska.

13.1.2024 v 6:37 | Karma článku: 23.14 | Přečteno: 619 | Diskuse

Jiří Čumpelík

“Nová totalita!”, zaznělo opakovaně z Poslanecké sněmovny

Pokud to zazní z centra našeho parlamentu se zákonodárnou mocí, tak to už nelze brát na lehkou váhu, zejména pokud to vysloví předseda nejsilnější opoziční politické strany ANO.

1.11.2023 v 8:06 | Karma článku: 15.88 | Přečteno: 545 |

Jiří Čumpelík

Dohoda mezi ČR a USA o spolupráci v oblasti obrany

Dohoda, či smlouva je zcela jasná. Proto je trochu divné, že někteří poslanci se vyjadřují, jako by nevěděli o co jde i když je dohoda veřejně dostupná na mocr.army.cz.

25.5.2023 v 8:11 | Karma článku: 21.12 | Přečteno: 570 |

Další články z rubriky Politika

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 1 |

Jan Ziegler

V Rusku se nekonaly volby, ale vyhlášení vůdce zločineckého gangu

Ne, opravdu nelze v Rusku mluvit o svobodných volbách a nejen těch prezidentských. Zástupci skutečné opozice jsou zavíráni do vězení nebo rovnou vražděni. Západ nesmí uznat násilnického mafiána Putina za ruského prezidenta.

18.3.2024 v 12:30 | Karma článku: 21.53 | Přečteno: 322 | Diskuse

Ondřej Šebesta

Sedm stupňů do Sokola

Jak slepá musela starostka být, když její asistentka, které každý měsíc strhávali část platu na její dluhy, přicházela s luxusními kabelkami, nákladnými šperky aměla prostředky na drahé zahraniční zájezdy.

18.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 23.68 | Přečteno: 461 | Diskuse

Radomil Bábek

Je údělem Čechů prožít v každé generaci dvě totality?

Jak se asi cítili lidé, kteří přežili jednu totalitu, aby si za pár let svobody s hrůzou uvědomili, že už zase žijí v totalitě jiné? Možná, jako my. Jestli jsme po roce 1989 něco nečekali, pak návrat socialismu.

17.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 36.66 | Přečteno: 865 | Diskuse

Josef Nožička

Když Evropský parlament žaluje Evropskou komisi (u Soudního dvora Evropské unie)

Při čtení zprávy o rozmrazení peněz orbánovskému Maďarsku si někteří dost možná vzpomněli na letošní summit lídrů EU, na němž došlo nečekaně rychle ke schválení pomoci ve výši 50 miliard eur Ukrajině.

17.3.2024 v 8:10 | Karma článku: 31.85 | Přečteno: 609 |
Počet článků 608 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1694

Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"

 

 

 

 

 

 

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...