Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nedat důvěru vládě premiéra Andreje Babiše, je politická šaškárna a hloupost

Samozřejmě zcela bez ohledu na složení vlády, kterou nám premiér Andrej Babiš představil, protože rozhodující v představené vládě zůstává pozice premiéra Andreje Babiše, který může každého z ministrů kdykoliv vyměnit.

Česká republika potřebuje silnou vládu s důvěrou co nejdříve,

především s ohledem na problematickou mezinárodní situaci a nevyjasněné vztahy v rámci EU. Nelze přehlédnout skutečnost, že Evropská komise se rozhodla žalovat Českou republiku, Polsko a Maďarsko, u Evropského soudu, z důvodu odmítání přijímání Muslimských migrantů, které potřebují některé státy EU, včetně Německa, z části přesunout do jiných států, s ohledem na vzniklé vlastní problémy. Zároveň představitel německé sociální demokracie SPD Martin Schulz požaduje vytvoření federální Evropy tak, aby roku 2025 vznikly, „Spojené státy Evropy.“ Návrh Ústavní smlouvy dostanou k odsouhlasení všechny státy EU a samozřejmě zahrne přijetí společné evropské měny, včetně centralizace téměř na všech úrovních. Platí, že to co se rozhodne mezi politiky v Německu, tak to platí taky pro EU.

Pokud některé státy EU

nebudou s touto Ústavní smlouvou souhlasit, tak dle Martina Schulze SPD budou muset z EU pryč. Není pochyb, že po odchodu Velké Británie, která nechtěla být podřízena německé EU, toto vyjádření směřuje právě na státy střední a východní Evropy, tedy na státy V 4. Skutečnost, že premiér Andrej Babiš i president ČR Miloš Zeman mají v otázkách přijímání Muslimských migrantů a dalšího vývoje v EU konsensuální stanovisko, je nespornou výhodou pro postoj České republiky i státy V 4. Rovněž lze předpokládat, že případná Ústavní smlouva EU bude přijímaná pouze na základě plebiscitu, tedy referenda občanů, nikoliv, jako Lisabonská smlouva, která umožňuje přehlasování stanoviska a potlačení zájmů jednotlivých států EU, což nyní dává možnost Evropské komisi, nás žalovat. Dovolím si předpokládat, že pokud referendum občanů o nové Ústavní smlouvě EU nebude, tak po příštích volbách Andrej Babiš, ani ANO, v Poslanecké sněmovně rovněž nebude, protože podrazy se neodpouští. Už jsme jich tady v Česku měli dost.

Menšinová vláda ANO

má v podstatě charakter vlády, která je obvyklá pro vítěze ve většinovém volebním systému. To znamená, že tato vláda ANO má plnou odpovědnost za zahraniční politiku, za řízení a hospodářskou prosperitu státu, za zdravotní a sociální zajištění, včetně udržení, či zvýšení životní úrovně občanů. Je to jedinečná možnost odzkoušet si pozitiva i negativa většinového volebního systému, ale je to i velká šance pro další politické strany a hnutí v příštích volbách, za předpokladu, že ANO svoji roli nezvládne a své sliby, „ANO bude líp,“ nesplní.

Politické strany a hnutí,

které podpoří menšinovou vládu ANO se povezou na úspěších menšinové vlády premiéra Andreje Babiše a naopak, opoziční strany a hnutí, které nepodpoří úspěšnou vládu Andreje Babiše, ztratí v příštích volbách voličské hlasy. V případě neúspěchu vlády Andreje Babiše to bude samozřejmě naopak. V každém případě, pokud menšinová vláda Andreje Babiše nezíská důvěru, tak bude hloupostí, či nesmyslem, v případě potřeby, vyslovovat vládě Andreje nedůvěru, protože žádnou důvěru stejně nebude mít. Doufejme, že takovou hloupost politické strany a hnutí nepředvedou.

Snaha některých politických stran a hnutí

vyvolat druhé, či třetí kolo hlasování o důvěře vlády, jen proto, aby se mohly dostat do koaliční vlády, je nesmyslné. Občané nejsou zvědaví na další politické dohadování, protože poskytli ve volbách jasné stanovisko, že hnutí ANO by mělo převzít vládu a rozhodovat, či spravovat republiku, během tohoto volebního období. Proto by vláda Andreje Babiše měla získat důvěru již v prvním kole, bez dalšího zdržování a dalších politických šaškáren.

Jednoznačná odpovědnost vlády ANO, dává šanci udělat pořádek a nahradit koaliční rozhádanost a neschopnost, smysluplným rozhodováním ve prospěch České republiky.

Autor: Jiří Čumpelík | neděle 7.1.2018 18:06 | karma článku: 42,71 | přečteno: 5278x
  • Další články autora

Jiří Čumpelík

Migrační pakt je prý úspěchem

V realitě to bude hodně drahý úspěch. Taky to není úspěch náš, ale těch, co si ho připravili. Další podstatná chyba současné vlády stejně, jako chyba se zastropováním cen energií u prodejců, která zavinila inflaci přes 20 %.

24.4.2024 v 16:19 | Karma: 31,66 | Přečteno: 619x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Začne prezident ČR Petr Pavel organizovat skutečnou důchodovou reformu?

Vymýšlíme zase české speciality a přitom vedle máme Rakousko, které má nejvyšší důchody v EU. Opravdu jsme tak neschopní, že neumíme realizovat obdobu úspěšného systému progresivního zdanění, včetně důchodového systému Rakouska?

23.4.2024 v 16:06 | Karma: 25,58 | Přečteno: 725x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Důchodová reforma a prezident ČR Petr Pavel

Navrhovaný systém je zase špatný, protože navazuje na daňovou soustavu vycházející z bývalé ruské rovné daně, která slouží především platově silným vrstvám společnosti.

5.4.2024 v 5:12 | Karma: 23,95 | Přečteno: 697x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma: 33,28 | Přečteno: 944x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Progresivní zdanění, nebo progresivní bohatnutí s rovnou ruskou daní?

Opravdu naši ekonomové, politici a jejich poradci nevědí, kde peníze na provoz zadluženého státu jsou? Stačí se podívat na progresivní zdanění přes hraniční čáru do Německa, či Rakouska.

13.1.2024 v 6:37 | Karma: 23,75 | Přečteno: 641x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,62
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"