Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Je to marné, je to marné, je to marné, je to ....................

Není čas na legrácky. Přichází čas, kdy se hraje znovu o naši budoucnost. Jde o nás všechny a proto potřebujeme včele státu zkušeného a odvážného politika, který se nebojí držet svůj názor, nikoliv pouze uhlazenou a slušnou osobu.

Martin Schulz,
předseda německé sociální demokracie SPD jasně stanovil požadavek, aby z EU do roku 2025 se stala Federace států Evropy (samozřejmě ovládaná Německem). Státy, které nebudou souhlasit s novou ústavou Federace států Evropy, budou muset z Federace států Evropy vystoupit, tedy budou muset odejít. Samozřejmě to odejití se týká nás a dalších států V 4, pokud tyto státy nebudou souhlasit se společnou politikou na přerozdělování Muslimských migrantů, či nebudou souhlasit s povinným přijetím EURO a dalšími centralizovanými záležitostmi. Není pochyb, že se administrativa EU bude snažit prosadit novou ústavu formou běžné smlouvy stejně, jako Lisabonskou smlouvu.

Premiér Andrej Babiš,
ve své kritice spolupracovníků presidenta ČR Miloše Zemana oznámil, že podpoří Miloše Zemana ve funkci presidenta, ale zahraniční politiku bude přes určitou pochybnost presidenta ČR Miloše Zemana o jeho zkušenostech, dělat on, jako premiér s tím, že bude prosazovat zájmy České republiky v EU daleko aktivněji. To teprve uvidíme, ale Andrej Babiš umí cizí jazyky obdobně, jako president ČR Miloš Zeman a zatím prokázal, že dobře ví, že pokud chceme něco prosadit, musíme diplomaticky spolupracovat se státy V 4 a pro prosazení našich zájmů se musíme snažit získat podporu i od dalších států EU. Zatím, ale plně nepochopil, že pro jednání s EU, je dobré mít v záloze pro případ potřeby, ústavní zákon o obecném referendu tak, aby mohli v případě zájmu rozhodnout přímo občané.

Lze důvodně pochybovat,
že kandidát Jiří Drahoš by ve funkci presidenta zaujal obdobné zásadní stanovisko, jako president ČR Miloš Zeman k nárokům sudetských Němců, které své nároky nezměnili, ani po vládní návštěvě lidovců, místopředsedy vlády Bělobrádka a ministra kultury Hermana, vzhledem k rozhodnutí německého soudu, což se dalo předpokládat. Tedy tato vládní návštěva nic úspěšného nepřinesla. Snaha po zrušení dekretů presidenta Dr. Edvarda Beneše, bude jistě také pokračovat, ještě větší intenzitě.

Rovněž lze pochybovat, 
že by kandidát na presidenta Jiří Drahoš byl schopen nabídnout Evropě obdobné, či jiné řešení krize kolem nyní Ruskem přivlastněného Krymu, které by pomohlo odstranit napětí a nebezpečí války na východě Evropy tak, jak to učinil president ČR Miloš Zeman. Případný válečný konflikt by zasáhl i nás. Žádné sankce, ani další vyzbrojování Ukrajiny, otázku Krymu neřeší a válku může kdykoliv Ukrajina zahájit, což není dobrá situace, ale stav ohrožení. Prosazování diplomatického mírového řešení krize na Ukrajině je samozřejmě v našem zájmu.

Kritika pronesená presidentem ČR Milošem Zemanem
týkající se realizace inkluze ve školství je zcela na místě. Žáci by měli mít možnost si vybrat, zda chtějí být v běžné třídě, nebo ve speciální třídě, kde učí většinou nejméně dva vyučující, je v ní méně dětí a vyučující se mohou každému žáku individuálně věnovat, ale to neznamená, že by  speciální třída musela mít nižší kvalifikaci ve vzdělání, než běžná třída. Rozhodovat o zařazení by měli mít právo děti a jejich rodiče, po poradě v pedagogické poradně. Inkluzi tedy lze řešit bez problémů, zřízením speciálních tříd, což nebrání zařazení žáků do běžných tříd s nižší pedagogickou pomocí, pokud cítí, že učivo jsou schopné zvládnou.

Na domácí politické scéně
nelze přehlédnout upozornění a tlak presidenta ČR Miloše Zemana na potřebu zdůvodnění čerpání 17 mld. Kč plynoucích pro neziskové organizace, které by se měly financovat především sami a na podstatný nárůst úřední byrokracie za dobu posledních vlád o cca 80 tisíc úředníků, protože se jedná o schopné lidi, kteří nám z druhé strany velmi chybí v soukromém sektoru, kde je nedostatek pracovníků. Místo toho, aby nám IT pomohla snížit administrativu, dochází stále k jejímu zbytečnému nárůstu.

Podpora přímé demokracie, 
obecného občanského referenda, přímé volby starostu, primátorů a hejtmanů, včetně možnosti odvolávání politiků, od presidenta ČR Miloše Zemana je v zájmu naprosté většiny našich občanů, aby si mohli o své budoucnosti a o budoucnosti naší země, dle potřeby, rozhodnout občané přímo, bez politiků. Je to i odvaha presidenta ČR Miloše Zemana, protože po přijetí příslušného zákona, budou občané moci odvolat i presidenta, pokud získají potřebnou podporu občanů. Těm co to ještě nechápou princip přímé demokracie, tak právě volba našeho presidenta je v podstatě příklad občanského referenda a přímé demokracie, která vhodně doplňuje zastupitelskou demokracii a naši občani přímou volbu presidenta převážně podporují, stejně jako president ČR Miloš Zeman.

Je naprostým nesmyslem tvrdit
že president ČR Miloš Zeman nás tlačí na východ do Ruska, nebo Číny. Možná by tito kritici měli začít chápat, že přátelské vztahy jsou tou nejlepší cestou k rozvíjení obchodních vztahů a v žádném případě  jednání presidenta ČR Miloše Zemana, neznamenalo porušení našich smluvních závazků a naše zakotvení v Evropě a v NATO. Ostatně jednání zejména s Čínou je zcela běžnou agendou naprosté většiny vrcholných západních politiků a na velký ruský trh máme zájem se vrátit, co nejdříve.

Kandidát na presidenta Jiří Drahoš,
je  vzdělaný a má velmi dobré vystupování i lepší zdravotní stav, než současný president ČR Miloš Zeman, ale například jeho optimismus, že můžeme bez problému přijmout tisíce Muslimských migrantů je nerozumný. Měl by si uvědomit, že máme cca 70 000 bezdomovců, což bychom měli řešit přednostně před migranty a zajistit jim, alespoň nouzové ubytování, aby nám nemrzli na ulicích, či v kanálech. Pokud o sobě chceme tvrdit, že jsme vyspělá země, měli bychom se snažit navrátit bezdomovce zpět do pracovního poměru a v případě potřeby jim zajistit potřebnou lékařskou psychiatrickou péči. Napřed, ale potřebují někde bydlet a mít možnost se umýt, abychom se nebáli, že od nich chytneme v dopravě, či jinde, zdravotní problém. Nechtějte ani vědět, jak to vypadá, když do Metra v Praze vleze bezdomovec, který spal v odpadkovém kontejneru.

President ČR Miloš Zeman 
přes svoje chyby, bonmoty, někdy i zbytečné neslušné urážky, je zatím zásadní oporou našich národních strategických, politických i ekonomických zájmů doma, v Evropě i ve Světě. Není to ozdobný panák, který sedí na Pražském hradě, ale využívá svých zkušenosti zejména pro hospodářský rozvoj naší země. Nemají ho rádi mnozí současní politici, protože president ČR Miloš Zeman má dobrou paměť, dobře zná celou naši politickou scénu a ví zač kdo stojí. Je škoda, že naši mladí občané na základě veřejné  propagandy, mediálních urážek směřovaných na presidenta ČR Miloše Zemana nechápou, že ten starý Zeman na tom Pražském hradě, jako president ČR pracuje především pro ně a je zárukou jejich budoucnosti. Proto si můžeme jenom přát, aby dosavadní kondice i aktivita 

presidenta ČR Miloše Zemana, mu vydržela po celé další volební období.

Autor: Jiří Čumpelík | pondělí 15.1.2018 10:25 | karma článku: 41,33 | přečteno: 2312x
  • Další články autora

Jiří Čumpelík

Důchodová reforma a prezident ČR Petr Pavel

Navrhovaný systém je zase špatný, protože navazuje na daňovou soustavu vycházející z bývalé ruské rovné daně, která slouží především platově silným vrstvám společnosti.

5.4.2024 v 5:12 | Karma: 23,78 | Přečteno: 690x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma: 33,21 | Přečteno: 938x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Progresivní zdanění, nebo progresivní bohatnutí s rovnou ruskou daní?

Opravdu naši ekonomové, politici a jejich poradci nevědí, kde peníze na provoz zadluženého státu jsou? Stačí se podívat na progresivní zdanění přes hraniční čáru do Německa, či Rakouska.

13.1.2024 v 6:37 | Karma: 23,75 | Přečteno: 637x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

“Nová totalita!”, zaznělo opakovaně z Poslanecké sněmovny

Pokud to zazní z centra našeho parlamentu se zákonodárnou mocí, tak to už nelze brát na lehkou váhu, zejména pokud to vysloví předseda nejsilnější opoziční politické strany ANO.

1.11.2023 v 8:06 | Karma: 15,88 | Přečteno: 558x | Politika

Jiří Čumpelík

Dohoda mezi ČR a USA o spolupráci v oblasti obrany

Dohoda, či smlouva je zcela jasná. Proto je trochu divné, že někteří poslanci se vyjadřují, jako by nevěděli o co jde i když je dohoda veřejně dostupná na mocr.army.cz.

25.5.2023 v 8:11 | Karma: 21,31 | Přečteno: 572x | Politika

Jiří Čumpelík

Může za to zase lišák Andrej Babiš a ochránce občanů Tomio Okamura

Celá Fialova vláda spolku SPOLU i s celou svou armádou neodborných politických poradců nepředpokládala, ani neočekávala, že bude dle zákona nutné provést mimořádnou valorizaci důchodů tak, že průměrný důchod dosáhne kolem 20 000,-

4.3.2023 v 7:36 | Karma: 32,93 | Přečteno: 777x | Politika

Jiří Čumpelík

Cenzura zůstane cenzurou bez ohledu na to kdo, jak a v čím zájmu ji chce uplatňovat

Jedná se o potlačování svobody slova a svobody názorů a s tím máme po předcházející komunistické diktatuře značné zkušenosti. O tom, že je to v rozporu s hodnotami demokracie není pochyb.

11.2.2023 v 6:33 | Karma: 35,28 | Přečteno: 776x | Politika

Jiří Čumpelík

Nelže nám taky trochu Generál?

Pravda a láska končí, do Česka se vrátí řád a klid. Fešná Generálská uniforma, k tomu vyznamenání za odvahu, krátká a jasná mluva, zahladí i část nepříjemné minulosti.

19.1.2023 v 0:54 | Karma: 37,23 | Přečteno: 1517x | Politika

Jiří Čumpelík

Referendum občanů týkající se volby prezidenta je jedním ze svátků demokracie

Rozhodují všichni občané, tedy ti, kteří mají zájem se tohoto referenda občanů účastnit a to je ta pravá demokracie, po které občané za totalitního komunismu toužili a po které volali.

13.1.2023 v 8:22 | Karma: 14,74 | Přečteno: 252x | Politika

Jiří Čumpelík

Přes 7 let urážek. Omluví se dnes někdo z nich Andreji Babišovi a jeho rodině?

Neomluví, to je pod úroveň našich politiků z Pětikoalice. Budou pronášet výmysly o machinacích Andrea Babiše ve Francii, ačkoliv žádný skutečný podklad k tomuto tvrzení nemají. Dojednat si článek v zahraničním tisku není problém.

10.1.2023 v 7:28 | Karma: 40,00 | Přečteno: 1287x | Politika

Jiří Čumpelík

Neměla by se tato vláda už konečně probudit? Mléko bude dle TV prý stát kolem 40,- Kč

Pokud s tím tato vláda nehodlá nic dělat, tak je potřeba volit za prezidenta disidenta Jaroslava Baštu, který tuhle vládu narovná, nebo rovnou odvolá. Přežil komunistický kriminál a podepsal Chartu 77.

31.12.2022 v 21:30 | Karma: 31,00 | Přečteno: 800x | Politika

Jiří Čumpelík

Prezident Putin bude muset balit kufry a pokorně stáhnout Ruskou armádu z Ukrajiny

Systémy Patriot se svými radary brzy dosáhnou z Ukrajiny až téměř do Moskvy a to je přesně to, co si Putin nepřál. Putin musí pochopit, že tím americké dodávky zbraňových systémů na Ukrajinu rozhodně nekončí.

22.12.2022 v 15:21 | Karma: 17,32 | Přečteno: 826x | Politika

Jiří Čumpelík

Trocha drobností z historie

Každý převrat ve společnosti je příležitostí k tomu, jak se dostat k penězům a majetku, jak uchvátit moc a jak ovládat společnost. Potvrzuje to historie nejméně už od cca 15. Století.

8.12.2022 v 7:04 | Karma: 22,04 | Přečteno: 487x | Politika

Jiří Čumpelík

Legrácky v České kotlině, aneb co je jinak, než nám tvrdí

Začneme nevinně s ohlupování našich dětí a lidí firmou “Dáme jídlo.” Ve skutečnosti firma nic nedá, pouze to jídlo přiveze a to asi nikoliv zadarmo.

20.11.2022 v 7:23 | Karma: 35,64 | Přečteno: 1196x | Politika

Jiří Čumpelík

Baseballová čepice

Hospoda, jako každá jiná. Jak je dnes zvykem, před hospodou parta kuřáků a diskuze vyvolaná demonstrací proti vládě.

30.9.2022 v 6:42 | Karma: 16,85 | Přečteno: 409x | Politika

Jiří Čumpelík

SPD porazilo ODS a bude stíhat ANO

Předložený volební model se nedá změnit a pokud Tomio Okamura neudělá politickou chybu, tak má dobře našlápnuto na podporu od občanů.

21.9.2022 v 7:31 | Karma: 28,57 | Přečteno: 736x | Politika

Jiří Čumpelík

Resuscitaci by potřebovala vláda, nikoliv občané

To vyjádření nebylo nešťastné, ale nevhodné, ale to se občas stane. Občany nezajímá nekonkrétní Úsporný energetický balíček, ani dlouhé neproduktivní diskuze.

7.9.2022 v 7:33 | Karma: 29,12 | Přečteno: 530x | Politika

Jiří Čumpelík

Vládu, která nedokáže zajistit občanům běžné životní jistoty, nelze udržet

To by měli pochopit především poslanci Pětikoalice, protože ve společnosti není jen špatná nálada, ale také silný odpor k tomu, co předvádí současná vládní sestava.

31.8.2022 v 23:27 | Karma: 28,96 | Přečteno: 748x | Politika

Jiří Čumpelík

Vztek a lítost zároveň

Mladá maminka na CNN Prima News s malým dítětem na ruce a malou holčičkou vedle ní, s potlačovanou a bolestivou lítostí vypovídá, že manžel odjel bojovat na Ukrajinu a byl zabit.

12.4.2022 v 12:39 | Karma: 16,50 | Přečteno: 669x | Politika

Jiří Čumpelík

Vladimír Putin může očekávat bod zlomu na Ukrajině s možnými závažnými důsledky

Přichází čas, který jsem ve svém článku z 22.2., z vojenského hlediska označil, jako nejvhodnější ke vstupu armád NATO do konfliktu na Ukrajině.

22.3.2022 v 12:32 | Karma: 12,86 | Přečteno: 799x | Politika
  • Počet článků 609
  • Celková karma 28,49
  • Průměrná čtenost 1694x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"