Referendum je ubrečené demokratické mimino v rukou našich neschopných politiků

8. 02. 2018 13:05:32
Jedni se ho chtějí zbavit a označují ho za nebezpečí, druzí mu chtějí, svázat nožičky i ručičky, aby se nemohlo realizovat a ti třetí s Tomio Okamurou, ho chtějí po cca 10 letech, konečně do té Ústavy ČR posadit.

Výstižný obrázek krásných slibů před volbami

a vystrčených zadků po volbách vůči voličům, od zvolených politiků. Jenže to nejsou žádní nadřazení politici, ale zvolení zástupci lidu, kteří by měli prosazovat to jediné a to je „Vůle lidu.“ Nejenom vlastních voličů, ale všeho lidu, tedy v zájmu našich občanů a Českého národa.

Podobně dráždit občany by si v USA

nedovolil ani president Donald Trump. Ten vydrží slibovat to nejlepší Američanům i po volbách, stejně, jako před volbami a dělá vše proto, aby svoje sliby splnil. „America First!“

Naši vrcholní politici zatím ukázali,

že jsou většinou neschopní panáci, kterým chybí hrdost, čest i odvaha. Divadlo presidenta ČR Václava Klause kolem podpisu Lisabonské smlouvy bylo zbytečné, protože ji stejně 3.11.2009 podepsal, přestože bývalý předseda ČSSD Miloš Zeman dne 20.6.2008 se vyslovil pro konání referenda k Lisabonské smlouvě.

Dnes nás právě na základě Lisabonské smlouvy

žaluje Evropská komise za odmítnutí uprchlických kvót. Přesto lze konstatovat, že vzhledem k tomu, že nebyla splněna podmínka vyžadovaná presidentem ČR Václavem Klausem pro podpis Lisabonské smlouvy, je pro nás Lisabonská smlouva neplatná a nezávazná, protože premiér Bohuslav Sobotka neměl žádné presidentské pověření, aby od vyžadované podmínky presidentem ČR Václavem Klausem, potupně a hloupě ustupovat. Splnění přislíbených požadavků, měla v každém případě dodržet a respektovat především EU.

Co bude s tím demokratickým miminem – referendem?

TOP 09 – Jiří Pospíšil – dlouho jsem byl pro obecné referendum, dnes jsem proti. Změnily se okolnosti a při dnešní snadné manipulovatelnosti, je to cesta do pekel! Benda – Referendum nepatří do české Ústavy. Dominik Feri- chci chránit demokracii a ústavu. Okamurovy návrhy nepřipadají v úvahu.

STAN – Stanislav Polčák – varuje. Referendum může být nástrojem tyranie většiny. STAN - zásadně odmítá podobu referenda , jak ji navrhla SPD a je pro odmítnutí tohoto nebezpečného pokusu ...Rozhodně vy se nemělo týkat zákonů a už vůbec ne zákonů ústavních ......

KDU – ČSL – Bartošek- Referendum nesmí rozhodovat o všem, protože demokracie má nedotknutelné hranice, o kterých smí rozhodovat v parlamentním systému pouze zvolení poslanci, do jejichž kompetence taková rozhodnutí patří ....

ODS – Petr Fiala - zákon o obecném referendu odmítá, jako celek. K parlamentní demokracii našeho typu institut obecného referenda nepatří ....

ANO - Referendum ANO, ale ne o zahraničních věcech a daních. Na svolání referenda 10% oprávněných voličů, tedy cca 800 tisíc a rozhodnout musí většina oprávněných voličů...

KSČM – považuje ústavní princip suverenity lidu za základní podmínku a předpoklad demokracie.....svůj původní návrh na referendum na všeobecné referendum podali už v roce 1996...

Piráti – Jakub Michálek - zavedení dvou typů referend. Karolína Sadílková - O ústavních zákonech a EU náročnější podmínky. Platnost a závaznost za předpokladu souhlasu 60% většiny hlasujících a požadavek 2 x více podpisů, než u běžného referenda....zavádět postupně a hlasovat až s odstupem několika let.....vyžadovat pro iniciaci 100 – 250 tisíc podpisů.....platnost a závaznost za předpokladu nadpoloviční většiny hlasujících, ale nikoliv přemrštěné, aby nebyla referenda zbytečně neplatná....Mikuláš Ferenčík – upravovat přístup do veřejnoprávních médií, aby informace, které získají před hlasováním občané byly vyvážené,, pravdivé a aktuální....Kvórum navázat na hlasy pro návrh...souběh s termínem voleb...

Mimino demokracie „dostává na frak,“

téměř ze všech stran. Stanovisko Pirátů odpovídá švýcarské úpravě dvojí meze počtu na vyvolání referenda, tedy 50 000 a 100 000 podpisů pro ústavní změny. To Švýcarsko, které má poloviční rozlohu, než Česko, ale jen o cca 2 – 3 miliony občanů méně, než Česko a proto by mělo být hlavním podkladem pro stanovení podmínek vyhlašování a podmínek pro platnost občanského referenda i když lze naše podmínky úměrně zvýšit.

Nelze Mimino demokracie vylít i s vaničkou,

jako to předvedli natvrdlé politické strany a hnutí, kteří už při schvalování zákona o místním a krajském referendu si ve svém tvořivém „demokratickém,“ duchu vymysleli podmínky platnosti referend, které zcela likvidují použití referend na místní a krajské úrovni z hlediska jejich platnosti a prakticky znemožňují platnost těchto referend, což se plně potvrdilo v praxi.

Potvrzuje to i Brněnské referendum o poloze nádraží,

kterého se během dvou dnů účastnilo cca 73 tisíc voličů, z nichž 60 tisíc voličů hlasovalo pro polohu v centru, tedy referenda se účastnilo necelých 24 % z cca 300 tisíc občanů Brna, tedy oprávněných voličů, z nichž hlasovalo pro nádraží v centru tedy cca 20 % oprávněných voličů, což je sice jasné, ale z hlediska nesmyslně stanovených požadavků zákona z Poslanecké sněmovny ČR, neplatné!

Nezbývá, než požádat politické strany a hnutí,

aby s tím svým strašením dali pokoj a nechali to Mimino demokracie volně a svobodně dýchat a realizovat se. Pokud ten zákon o obecném referendu občanů zase znovu zpackají, tak doufejme, že na to doplatí zcela zaslouženě již v příštích volbách.

Referendu je v podstatě dvoukolové,

tedy napřed musí navrhovatelé přesvědčit určitý počet občanů, aby podepsali návrh na referendum a v druhém kole po jeho vyhlášení, ještě přesvědčit občany, aby v referendu vůbec hlasovali, a ještě k tomu tak, jak doporučují navrhovatelé, ale odpůrci budou samozřejmě přesvědčovat občany, aby hlasovali proti. Odborné i politické argumenty budou samozřejmě předkládat obě strany. Je zcela logické, že se občanského referenda účastní pouze občané, kteří budou mít zájem v daném předmětu referenda hlasovat a to zcela určitě nebudou občané, kteří běžně nechodí ani k volbám.

Je naprostý nesmysl se domnívat,

že občané budou hlasovat za snížení daní, pokud jim státní instituce vysvětlí, že nebudou peníze na důchody, či veřejnou dopravu, apod. Je nesmyslné, se domnívat, že občané v současné době budou hlasovat pro Czexit, pokud jim státní instituce vyčíslí předpokládaný dopad na zhoršení jejich životní úrovně. Politici by si měli konečně uvědomit, že občané nejsou žádní hlupáci a že oni nejsou žádná elita, ale pouze služebníci občanů,

kteří je do Poslanecké sněmovny ČR zvolili, aby prosazovali jejich zájmy a jejich vůli.

Kritika týkající se rovněž referenda občanů, http://jiricumpelik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=631602)

Autor: Jiří Čumpelík | čtvrtek 8.2.2018 13:05 | karma článku: 29.40 | přečteno: 874x

Další články blogera

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 32.96 | Přečteno: 909 | Diskuse

Jiří Čumpelík

Progresivní zdanění, nebo progresivní bohatnutí s rovnou ruskou daní?

Opravdu naši ekonomové, politici a jejich poradci nevědí, kde peníze na provoz zadluženého státu jsou? Stačí se podívat na progresivní zdanění přes hraniční čáru do Německa, či Rakouska.

13.1.2024 v 6:37 | Karma článku: 23.60 | Přečteno: 628 | Diskuse

Jiří Čumpelík

“Nová totalita!”, zaznělo opakovaně z Poslanecké sněmovny

Pokud to zazní z centra našeho parlamentu se zákonodárnou mocí, tak to už nelze brát na lehkou váhu, zejména pokud to vysloví předseda nejsilnější opoziční politické strany ANO.

1.11.2023 v 8:06 | Karma článku: 15.88 | Přečteno: 553 |

Jiří Čumpelík

Dohoda mezi ČR a USA o spolupráci v oblasti obrany

Dohoda, či smlouva je zcela jasná. Proto je trochu divné, že někteří poslanci se vyjadřují, jako by nevěděli o co jde i když je dohoda veřejně dostupná na mocr.army.cz.

25.5.2023 v 8:11 | Karma článku: 21.12 | Přečteno: 572 |

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 8.48 | Přečteno: 201 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 13.76 | Přečteno: 209 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.94 | Přečteno: 618 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 529 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.93 | Přečteno: 472 | Diskuse
Počet článků 608 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1696

Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"

 

 

 

 

 

 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...