Neplatný nacistický cár papíru z Mnichova od Adolfa Hitlera by si Němci měli nechat doma.

19. 02. 2018 10:05:08
Rozjezd nového ministra zahraničí Martina Stropnického v Bulharsku na jednání ministrů zahraničí příliš nepřesvědčil, jako by neměl plný přehled o složitosti problematiky našich historických vztahů.

Svědčí o tom jeho

informace o jednání se Sigmarem Gabrielem o česko – německých vztazích a o dalším prohlubování strategické spolupráce v rámci EU, z čehož nakonec vyplynulo poděkování našeho ministra zahraničí Martina Stropnického na jeho twitterovém účtu, že si velmi váží toho, že Německo zapůjčí do České republiky originál Mnichovské dohody.

Vypadá to, že nepochopil,

jako někteří jeho předchůdci, že ty tanečky a divadlo kolem Mnichovské dohody, souvisí se zdůrazňováním její existence, což bezpochyby souvisí také se zdůrazňováním snahy o zrušení Dekretů prezidenta ČSR Dr. Edvarda Beneše, dotýkajících se odsunu Německého obyvatelstva v souvislosti s usnesením Postupinské konference. Aby to divadlo bylo úplné, tak ten neplatný nacistický cár papíru z Mnichova od Adolfa Hitlera by ještě k tomu muselo nepřetržitě hlídat bezpečnostní komando a bezpečnostní kamerový systém. Nelze nepřipomenout skutečnost, že ten neplatný nacistický cár papíru z Mnichova od Adolfa Hitlera, náš prezident ČSR Dr. Edvard Beneš v roce 1938 nepodepsal a že nemá pro naši republiku žádnou platnost.

Lze předpokládat,

že Německo znovu obnoví snahu o odkoupení Lobkovického paláce na Malé Straně v Praze. Němci nejsou hloupí, ale někteří naši politici ano, protože nechápou, že jde o historické památky, které nejsou na prodej. Vypadá to, že by našemu ministru zahraničí Martinu Stropnickému, jako nováčku v oblasti naší zahraniční politiky mohla trochu prospět před jeho výjezdy do zahraničí, předběžná přátelská konzultace o naší zahraniční politice s prezidentem ČR Milošem Zemanem.

Následná bezpečnostní Mnichovská konference

které se účastnil ministr zahraničí Martin Stropnický a naše ministryně obrany Karla Šlechtová, nám rovněž mnoho pozitivního nepřinesla, spíše hrozí dalším nátlakem na jednotlivé státy EU. Předseda komise EU Jean-Claude Juncker chce zvýšit nadřazenost EU a tedy Německa nad ostatními státy EU s možností přehlasovat pozici jednotlivých států i v Evropské radě, tedy i v rámci zasedání nejvyšších představitelů států EU, pod trapnou záminkou, aby EU mohla dělat světovou politiku a rychle reagovat v oblasti bezpečnosti. Dokonce předpokládá, že k ztrátě této zásadní suverenity představitelů jednotlivých států EU, by dle něho vůbec nebylo potřeba souhlasu parlamentů jednotlivých států EU, protože ví, že tato úplná ztráta suverenity jednotlivých států EU, by jen těžko mohla projít přes parlamenty všech států EU.

Odmítnutí protlačení jednotného azylového systému EU,

či v oblasti bezpečnosti, zahraničních věcí a migrace, odmítnutí možnosti přehlasování představitelů jednotlivých států v Radě EU a nesplnění přání Angely Merkelové, že státy, které chtějí finanční podporu od EU, musí projevit patřičnou solidaritu v rozdělení migrantů, je předpokladem postihu a zastavení dotací pro státy V 4. Není pochyb, že Angela Merkelová se potřebuje zbavit nevyužitelných migrantů, které Němci už nechtějí ve svých městech s tím, že je postupně přemístí do států V 4, které prozatím odmítají migranty přijímat. Záleží nyní na premiéru Andreji Babiši, zda u něho nepřevýší soukromé zájmy o dotace, nebo zda dodrží slib, že Česká republika přerozdělování migrantů odmítne.

Ministryně obrany Karla Šlechtová

předvedla diplomatickou odvahu ministra obrany poskytnutím informace, že s těmito záležitostmi se bude naše vláda teprve zabývat, ale s ohledem na skutečnost, že jsme byli již přehlasováni ve věci kvót, je její názor takový, že o obraně naší země by se mělo zásadně rozhodovat našim státem, nikoliv někým jiným, čímž v podstatě odmítla požadovanou možnost přehlasování představitelů jednotlivých států EU. Zároveň upozornila, že potřebuje změnu rozpočtu na vyzbrojování naši armády tak, aby armáda dosáhla 2% státního rozpočtu mnohem dřív. Její jasné vyjádření, potvrzuje její mimořádné schopnosti v pozici našeho ministra obrany, které by mohlo být příkladem pro chování ostatních ministrů naši vlády.

Jedním z pozitivních kroků premiéra Andreje Babiše

by byla podpora zákona o obecném referendu občanů tak, aby bylo občanům umožněno hlasovat i o mezinárodních otázkách, což by mu mohlo dát potřebný argument k odmítnutí nátlaku EU a Německa. Představa premiéra Andreje Babiše, že vše vyřídí v rámci svých diplomatických schopností, není dostatečnou zárukou pro Českou republiku a její občany, protože premiér Andrej Babiš může být terčem úmyslných útoků na různých úrovních EU a Německa, zaměřených na zpochybnění důvěryhodnosti jeho osobnosti s využitím kauzy Čapího hnízda, či nařčení ze spolupráce s StB, apod. To referendum občanů může být v případě potřeby pro Andreje Babiše velmi potřebnou oporou.

Premiér Andrej Babiš

by neměl pohrdat dosavadní možnou dohodou o podpoře ze stran SPD a KSČ, protože tyto parlamentní politické strany jsou v Poslanecké sněmovně na základě výsledků demokratických voleb a v podstatě ho nebudou příliš omezovat v jeho stylu vládnutí pomocí menšinové vlády. Pokud bude spoléhat na tak zvanou „Demokratickou opozici,“ tak těch omezení bude mít ANO mnohem víc s tím, že by ANO, včetně Andreje Babiše, nejraději vyhodili z vlády a vládli by v podstatě sami. Spoléhat na případné nové volby po příliš zdlouhavém jednání o získání vládní důvěry, se nemusí ANO vyplatit.

Sněmu ČSSD se změna vedení příliš nepovedla

s ohledem na skutečnost, že Jan Hamáček je dlouhodobě součástí starého vedení ČSSD a v rozporu se členskou základnou ČSSD podporoval přijímání uprchlíků. Hlavním problémem pro ČSSD je skutečnost, že sněm ČSSD se nevypořádal z chybnou pravicovou liberální politikou i skrytými průšvihy dosavadního vedení a neuložil povinnost jednoznačného zásadního prosazování levicové sociální demokracie na všech úrovních. Skutečná změna tedy závisí na aktivitě nového člena vedení Jiřího Zimoly, který by si měl do vedení ČSSD prosadit i svůj tým, jinak v Lidovém domě toho moc nezmůže. Zastaralá pozice Jana Hamáčka pro jednání ČSSD s hnutím ANO zařazuje ČSSD mezi pravicové strany tzv.,"Demokratické opozice," tedy požaduje, aby ve vládě nebyl trestně stíhaný Andrej Babiš a ještě navíc nařizuje ANO, že nesmí opírat o toleranci SPD, což potvrzuje, že v ČSSD se zatím nic podstatného nezměnilo.

Nyní je, ale potřeba přednostně řešit napětí a rozpory v EU,

mobilizovat státy V 4 ke společnému postupu na prosazení změn současných pravidel EU a nezaleknout se vyhrožování Německých politiků v duchu vyjádření Martina Schulze z německé SPD, že by státy V 4 mohly být z EU vyhozeny. Možná skutečně bude nutné se s EU společně s V 4 rozloučit, pokud nedosáhneme potřebných změn i za cenu dočasných podstatných ekonomických dopadů a ztrát i pro naše občany. Tlak z EU nezadržitelně stoupá. Další summit se koná ke konci týdne. Angela Merkelová chce jednání o bezpečnosti, o společné azylové politice, o přehlasování představitelů jednotlivých států v rámci Rady EU a o přerozdělování migrantů, uzavřít na summitu EU v březnu s platností od června tohoto roku. Velmi brzo se dozvíme, zda náš premiér Andrej Babiš

je skutečně rovný a zásadový premiér České republiky, který drží své slovo.

Autor: Jiří Čumpelík | pondělí 19.2.2018 10:05 | karma článku: 35.86 | přečteno: 1922x

Další články blogera

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 32.96 | Přečteno: 909 | Diskuse

Jiří Čumpelík

Progresivní zdanění, nebo progresivní bohatnutí s rovnou ruskou daní?

Opravdu naši ekonomové, politici a jejich poradci nevědí, kde peníze na provoz zadluženého státu jsou? Stačí se podívat na progresivní zdanění přes hraniční čáru do Německa, či Rakouska.

13.1.2024 v 6:37 | Karma článku: 23.60 | Přečteno: 628 | Diskuse

Jiří Čumpelík

“Nová totalita!”, zaznělo opakovaně z Poslanecké sněmovny

Pokud to zazní z centra našeho parlamentu se zákonodárnou mocí, tak to už nelze brát na lehkou váhu, zejména pokud to vysloví předseda nejsilnější opoziční politické strany ANO.

1.11.2023 v 8:06 | Karma článku: 15.88 | Přečteno: 553 |

Jiří Čumpelík

Dohoda mezi ČR a USA o spolupráci v oblasti obrany

Dohoda, či smlouva je zcela jasná. Proto je trochu divné, že někteří poslanci se vyjadřují, jako by nevěděli o co jde i když je dohoda veřejně dostupná na mocr.army.cz.

25.5.2023 v 8:11 | Karma článku: 21.12 | Přečteno: 572 |

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 21.20 | Přečteno: 276 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 19.53 | Přečteno: 686 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 15.16 | Přečteno: 403 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.99 | Přečteno: 253 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.95 | Přečteno: 673 | Diskuse
Počet článků 608 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1696

Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"

 

 

 

 

 

 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...