Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Političtí kecalové, kteří téměř nic nedosáhli, kritizují Andreje Babiše a pouze škodí

Každý by si měl vzpomenout v jaké situaci a náladě jsme byli, než přišel právě Andrej Babiš. Problémy, mizerná nálada, žádná dobrá perspektiva a ještě k tomu hrozba přílivu Islámských migrantů.

Na rozdíl od většiny těch ostatních,

pro které jsou volby především příležitostí k vyšším osobním příjmům, přinesl Andrej Babiš novou vzpruhu s tím, že chce řídit stát, jako prosperující firmu, bez zbytečných ztrát, ku prospěchu všech našich občanů.

Mnoho se zlepšilo

a začal lépe fungovat i státní aparát. S růstem ekonomiky a výběrem daní se postupně zvyšují mzdy a životní úroveň občanů. Nezaměstnanost klesla na minimální úroveň a občané si mohou mnohem snadněji vybírat kde a za kolik peněz budou pracovat.

Začalo se rovnat

podnikatelské prostředí a vybírat daně. Odbory požadovaly registrační pokladny. To Andrej Babiš odmítl a místo toho bylo zavedeno hlášení DPH a mnohem jednodušší a modernější EET. To se samozřejmě nelíbí mnoha podnikatelům, pro které je to stejně zvýšené zatížení, ale je to mnohem lepší, než případné zatížení předem administrativně stanovenými částkami odvodu daní dle profesí a velikosti firmy, protože odvody daní dle EET vycházejí ze skutečných příjmů podnikatelů. Jistě bude možné jednat o úpravách rozsahu a dotacích pro rozvoj malého a středního podnikatelského prostředí, které by se mělo stát tou hlavní zálohou příjmů státu pro případ ekonomických krizí velkých podniků.

Ekonomický růst

a stoupající výběr daní posílily růst příjmů a tak se našly peníze i na připravované zvýšení důchodů i příjmů do zdravotnictví, ale přesto je nutné šetřit, protože růst nemůže být lineární a je potřeba počítat i s podstatným útlumem a růst výdajů úměrně stabilizovat.

Naše zahraniční politika

realizovaná zejména Andrejem Babišem má zatím neočekávaně dobrou úroveň, jak v rámci V 4, tak i ve formátu EU a oproti západním státům nás nadále chrání před Muslimskou migrací.

Úspěchy vlády

ANO a ČSSD se nelíbí politickým kecalům z opozičních stran, různým liberálním novinářům a politologům, kteří si někdy nezadají ve svém liberálním zápalu ani s bývalými aktivními VUML politruky. Dotace na vyhrabanou starou kauzu Čapí hnízdo byla vrácena, žádný syn nebyl unesen, žádný důkaz, že by nějaký agent Bureš udával, nebo poškodil jiné lidi nebyl předložen a v KSČ byli všichni, kteří jezdili do zahraničí. Tedy nic nového, pouze opakovaná snaha o rozmazávání staré politicky zneužité kauzy Čapí hnízdo.

Před premiérem Babišem

stojí ještě mnoho problémů, které je potřeba řešit zejména ve vnitřní politice. Potřebuje změnit mnoho zákonů a zásadně snížit náklady na státní a veřejnou správu i přilepené organizace a firmy i náklady na neúčelné neziskovky, organizace a spolky, které čerpají státní a veřejné prostředky a přitom zcela účelově suplují státní a veřejnou správu s tím, že celková úspora může překročit i příjmy z EET a uvolnit tisíce pracovníků chybějících v podnikatelském prostředí. Zákonné zdanění korunových dluhopisů, které Andrej Babiš nabídl, se nějak nesetkalo s podporou ostatních politiků. Proto by to měl dotáhnout také.

Máme snad nejvíc lékařů v historii,

jen nechtějí pracovat v nemocnicích, ale raději pracují logicky tam, kde nemusí dělat 24 hodinové směny, nebo si raději zřizují nové vlastní odborné ordinace, což souvisí i se zbytečným počtem zdravotních pojišťoven i chybějícím počtem zdravotních sester v nemocnicích, nehledě na skutečnost, že naše zdravotnictví platí víc, než dobře, což potvrzují zahraniční i vnitřní investice do našeho zdravotnictví. O tom, že zdravotnictví potřebuje jednoduchý systém postavený na kvalitních a odborně schopných praktických lékařích a návazně na poliklinikách, či nemocnicích vybavených moderními zařízeními a potřebnými laboratořemi, které zajistí ambulantní, operační i lůžkovou léčbu, včetně pohotovostních služeb na potřebné úrovni, není pochyb.

Chybí radikální reforma ve školství,

které vychovává množství neproduktivních a nepotřebných humanitních oborů a v podstatě nutí děvčata i chlapce zbytečně studovat do vysokého věku, místo toho, aby už mohly mít vlastní rodiny a děti. Nepotřebujeme bodový systém třídění žáků pro přijímání na střední školy. Potřebujeme systém, který umožní bezplatně studovat střední školy dálkovým, či externím způsobem, kdykoliv a v každém věku a rovněž obdobně studovat vysoké školy humanitního zaměření, samozřejmě s využitím moderních IT prostředků. Mnoho žáků se pak nebude cpát na střední školy, pokud si bude moci udělat maturitu ve vyšší věku a půjde se raději učit řemeslo, aby si mohli co nejdříve vydělávat vlastní peníze. Ve státní a veřejné správě se nemůže platit za dosažené vzdělání, ale především za to, jaká práce a na jaké úrovni se vykonává a odvádí. Setrvalé pohrdání středním školstvím je nepřijatelné.

Nepotřebujeme kecat, či bourat vládu,

ale makat tak, aby naše zem šla kupředu. Mladí lidé potřebují byty, staří občané kvalitní penziony. Je toho mnoho, co potřebujeme. Dělejme vše proto, aby se ta naše zem stala příkladnou, moderní a úspěšnou zemí, kde se nám všem bude dobře žít. Podpořme organizačně schopného premiéra ČR s potřebným přehledem. I president ČR Miloš Zeman stojí pevně za současným premiérem ČR Andrejem Babišem, protože je jistě přesvědčen,

že je to ku prospěchu České republiky i všech našich občanů.

Autor: Jiří Čumpelík | pondělí 19.11.2018 13:11 | karma článku: 41,68 | přečteno: 1848x
  • Další články autora

Jiří Čumpelík

Začne prezident ČR Petr Pavel organizovat skutečnou důchodovou reformu?

Vymýšlíme zase české speciality a přitom vedle máme Rakousko, které má nejvyšší důchody v EU. Opravdu jsme tak neschopní, že neumíme realizovat obdobu úspěšného systému progresivního zdanění, včetně důchodového systému Rakouska?

23.4.2024 v 16:06 | Karma: 18,78 | Přečteno: 389x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Důchodová reforma a prezident ČR Petr Pavel

Navrhovaný systém je zase špatný, protože navazuje na daňovou soustavu vycházející z bývalé ruské rovné daně, která slouží především platově silným vrstvám společnosti.

5.4.2024 v 5:12 | Karma: 23,78 | Přečteno: 692x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma: 33,21 | Přečteno: 939x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Progresivní zdanění, nebo progresivní bohatnutí s rovnou ruskou daní?

Opravdu naši ekonomové, politici a jejich poradci nevědí, kde peníze na provoz zadluženého státu jsou? Stačí se podívat na progresivní zdanění přes hraniční čáru do Německa, či Rakouska.

13.1.2024 v 6:37 | Karma: 23,75 | Přečteno: 639x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

“Nová totalita!”, zaznělo opakovaně z Poslanecké sněmovny

Pokud to zazní z centra našeho parlamentu se zákonodárnou mocí, tak to už nelze brát na lehkou váhu, zejména pokud to vysloví předseda nejsilnější opoziční politické strany ANO.

1.11.2023 v 8:06 | Karma: 15,88 | Přečteno: 560x | Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nenávist vůči Ukrajincům, segregace Romů. Amnesty International kritizuje Česko

24. dubna 2024  2:28

Ukrajinští uprchlíci se loni v Česku potýkali s nenávistnými projevy a diskriminací, pokračovala...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Ignorovat, nebo demaskovat? Německá média řeší, jak informovat o AfD

24. dubna 2024

Premium Je to teď horké téma. Německá mainstreamová média stojí před volbou, nakolik a jakým způsobem...

Šibal z Prahy podmázl průvodčího, s Lorenovou v negližé předběhl konkurenci

24. dubna 2024

Seriál Byla teprve na začátku kariéry, ale fotografové na ni už stáli fronty. Snímek mladičké Sophie...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 610
  • Celková karma 25,25
  • Průměrná čtenost 1691x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"