Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Andrej Babiš překonal levicovou otočku a zamířil zpět na pravicové odstavné parkoviště

Rovnou daň 15% prosazovanou Vlastimilem Dlouhým ODS, po vzoru Ruska a později Miroslavem Kalouskem TOP 09, převzala do svého programu ODS. Zda Andrejko připravuje 15 % líbánky s ODS, či s Kalouskem, není zatím zcela patrné.

Takový dáreček od Andrejka ve formě 15 % daně se neodmítá

a přijde jistě i vhodný argument. “Čím vyšší příjmy bude mít horní vrstva společnosti, tím lépe se budeme mít všichni,” nebo,” Čím budou vyšší příjmy ve státní a veřejné správě, tím lepší budou podmínky pro podnikání.” Nějaké nesmysly o tom, že produktivní soukromá podnikatelská a zaměstnanecká vrstva společnosti, která živí ze svých daní tento stát, by měla mít výrazně vyšší příjmy, než státní a veřejný sektor, jsou mimo současné volební a ideologické chápání pravice.

Předpoklad volebních výsledků ukazuje,

že ČSSD i KSČ podstatně ztrácí. Jinak je v podstatě úplně jedno, zda budete volit pravicovou koalici ODS+KDU-ČSL+TOP 09, nebo pravicovou koalici STAN+PIRÁTI, protože obě pravicové koalice budou poskakovat především podle toho, jak si budou přát jejich frakce v Evropském parlamentu. Možná budeme s Piráty, či TOP 09 vítat i Muslimské migranty. Vypadá to, že jsme si s těmi pravicovými vládami příliš málo namlátili nos. V realitě, kdy 2/3 občanů nepobírá ani průměrnou mzdu, je představa většinové volby pravice, která podporuje především vyšší vrstvy společnosti, holým nesmyslem, či hloupostí.

Ministryně Jana Maláčová ČSSD není žádná Venezuela,

ale první ministr práce a sociálních věcí, který úspěšně zvládl řízení ministerstva práce a sociálních věcí bez průšvihů. Se svými levicovými sociálními návrhy přivádí do extáze vedení ČSSD, včetně premiéra vlády. Není pochyb, že by úspěšně a na úrovni zvládla i vedení celé ČSSD, kde někteří spolustraníci ČSSD zejména v Praze, dosud nechápou zda je ČSSD levice, nebo pravice. Dokonce si dovolila předložit návrh dlouho odkládané reformy důchodů, která by vyšla levněji, než daňové ztráty vzniklé z návrhu premiéra Babiše ve formě 15 % daně, místo superhrubé mzdy.

Vypadá to, 

že volební akcie ČSSD, popřípadě nové Levice pokud se ukáže, mohou do termínu voleb značně posílit s ohledem na volný prostor na levici a stranicky přecpanou pravici. Rovněž se dá předpokládat nárůst volebních akcií pravicové SPD, která svým zásadním odmítáním přijímání Muslimských imigrantů zaujímá převládající názor ve společnosti a podporuje osobnostní právo občanů rozhodovat o své budoucnosti i o rozvoji své země dle potřeby přímo závazným referendem občanů, bez ohledu na stranické zájmy politiků.  

S ohledem na rostoucí zadlužení, 

lze počítat s tím, že ani ANO včele s Andrejem Babišem se neztratí a opět získá vysoký volební výsledek. Lidé budou pravděpodobně usuzovat, že s ohledem na naše rychle rostoucí zadlužení potřebujeme mimořádně schopného politika, který v těch dluzích umí bruslit nejen doma, ale i v zahraničí a ví to i Andrejko. Čím víc dluhů, tím pravděpodobně lepší volební výsledek ANO. 

Pravicové strany 

už dnes ukazují natvrdlost a neschopnost, když chtějí blokovat nabídky na dodávky jaderných reaktorů od zkušených firem z Ruska a Číny, které budou pravděpodobně s ohledem na počty úspěšných realizací podstatně výhodnější, nehledě na skutečnost, že z bezpečnostních důvodů se dají odblokovat tím, že řídící část reaktorů bude dodávat zcela jiná firma. Poslance a senátory ceny energií s ohledem na příjmy, které si dopřávají, v podstatě nepálí, ale podnikatelům jde o udržení konkurence schopnosti

a domácnostem o levnější energie.

 

Autor: Jiří Čumpelík | neděle 13.12.2020 8:11 | karma článku: 25,94 | přečteno: 910x
  • Další články autora

Jiří Čumpelík

Migrační pakt je prý úspěchem

V realitě to bude hodně drahý úspěch. Taky to není úspěch náš, ale těch, co si ho připravili. Další podstatná chyba současné vlády stejně, jako chyba se zastropováním cen energií u prodejců, která zavinila inflaci přes 20 %.

24.4.2024 v 16:19 | Karma: 17,68 | Přečteno: 192x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Začne prezident ČR Petr Pavel organizovat skutečnou důchodovou reformu?

Vymýšlíme zase české speciality a přitom vedle máme Rakousko, které má nejvyšší důchody v EU. Opravdu jsme tak neschopní, že neumíme realizovat obdobu úspěšného systému progresivního zdanění, včetně důchodového systému Rakouska?

23.4.2024 v 16:06 | Karma: 24,48 | Přečteno: 659x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Důchodová reforma a prezident ČR Petr Pavel

Navrhovaný systém je zase špatný, protože navazuje na daňovou soustavu vycházející z bývalé ruské rovné daně, která slouží především platově silným vrstvám společnosti.

5.4.2024 v 5:12 | Karma: 23,95 | Přečteno: 694x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma: 33,21 | Přečteno: 940x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Progresivní zdanění, nebo progresivní bohatnutí s rovnou ruskou daní?

Opravdu naši ekonomové, politici a jejich poradci nevědí, kde peníze na provoz zadluženého státu jsou? Stačí se podívat na progresivní zdanění přes hraniční čáru do Německa, či Rakouska.

13.1.2024 v 6:37 | Karma: 23,75 | Přečteno: 640x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Biden podepsal miliardy, Kyjev hned dostane munici HIMARS a obrněnce Bradley

24. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  19:44

Sledujeme online Americký prezident Joe Biden dnes po několikaměsíčním schvalování v Kongresu podepsal zákon...

VIDEO: Plamenů se nezalekli. Američané pomáhali, dokud řidiče nevytáhli

24. dubna 2024  19:33

Starší řidič ve čtvrtek u americké Minnesoty sjel z dálnice a narazil do sloupu veřejného...

Lidovci znovu pokárali Cyrila Svobodu, ale vyhazov ze strany se nekoná

24. dubna 2024  12:20,  aktualizováno  19:26

Lidovecká snaha vystrnadit ze strany jednoho ze svých nejznámějších politiků, bývalého šéfa strany...

Hrozí scénář Twitter? TikTok v USA narazil, šanci větří mocní miliardáři

24. dubna 2024  19:25

Čínské sociální síti TikTok ve Spojených státech po úterním hlasování Senátu zvoní hrana. Její...

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč

  • Počet článků 611
  • Celková karma 24,35
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"