Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

V Poslanecké sněmovně ČR, nebo ve školce pro 200 zaostalých dětiček?

Úplnou náhodou jsem zavítal po jedné hodině v noci 6.2., na záznam ČT z poslanecké sněmovny, kde se právě schvaloval program pro jednání poslanecké sněmovny PČR 2.2.2022.  

Před lavicemi poslanců 

stáli poslankyně, či poslanci a stejně, jako ve školce učitelky, ukazovali ostatním poslancům, jako zaostalým dětičkám, kdy mají zvedat, či nezvedal ruku, tedy jak mají hlasovat pro jednotlivé navržené body jednání, jako by poslanci byli zaostalé dětičky a neměli schopnost samostatného myšlení. Taková legrace je možná snad jen v Česku.

Jednání

kdy poslanci místo vlastního myšlení prosazují, či obhajují výhradně postoje a pokyny šéfů svých politických stran, je neproduktivní a opakující se. Potvrzuje to, že by nám zcela stačila sněmovna s maximálním počtem 98 poslanců a vůbec nic by se nezměnilo, pouze by jednání bylo produktivnější a rychlejší. Skutečností je, že polovička počtu poslanců je v poslanecké sněmovně zcela zbytečná.

Téměř kdykoliv probíhá jednání, 

či interpelace, tak v jednacím sále často není ani polovina poslanců a tak řečníci v podstatě řeční zcela zbytečně do poloprázdného sálu. Aby se občané nemohli podívat, jak pracují jejich poslanci, které zvolili, tak zakázali, aby videozáznamy z jednání byly volně přístupné občanům a zakázali jejich zařazení do archivu ČT. Takže pokud jste volili Pepíka z Újezdu, tak se nemůžete podívat, jak a co vykládal v poslanecké sněmovně. Noční přenosy jsou pro naprostou většinu pracujících, kteří musí spát a ráno jít do práce, nepoužitelné. Snad to poslancům už konečně dojde.

Trapas mají dokonce i opoziční poslanci ANO, 

kterým se asi nechce pracovat a čekají až budou zase u vlády, protože na jednáních sněmovny je jich tak trochu přes polovičku. Pak mohou hloupě  naříkat, že opozice nic neprosadí. Zcela jiný poměr k docházce má strana SPD vedená Tomio Okamurou, jejíž poslanci skutečně pracují a snaží se své sliby občanům prosadit. Musím dodat, že bývalý předseda vlády Andrej Babiš za ANO, seděl na svém místě.

Dalším našim problémem je skutečnost,

že v Senátu ČR je situace obdobná. Je nejvyšší čas zatrhnout a zakázat politickým stranám ingerenci do senátních voleb. Volby do senátu musí probíhat mezi zcela nezávislými kandidáty, dle jejich názorů a dle toho co chtějí prosazovat, nikoliv dle jejich příslušnosti k politickým stranám, protože jsou voleni za svůj kraj a mají se starat především o zájmy svých občanů bez ohledu na nějakou stranickou příslušnost. 

Ostatně

dnes už není problém, aby každý kandidát měl povinně své stránky na internetu, kde by si každý volič mohl přečíst co je kandidát zač, jakou má pracovní a společenskou minulost, jaké má finanční a majetkové zabezpečení, jaké má vzdělání, kolik cizích jazyků skutečně umí a jaké má rodinné zázemí, včetně jeho politické minulosti a dosavadních úspěchů v zájmu občanů. Pokud se za to stydí, nebo se bojí informovat, tak nemusí kandidovat. Ostatně dnes už není problém, aby nemovitost kandidátů zajistila Policie dálkovým bezpečnostním systémem. Uvedené by mělo platit pro kandidáty u všech voleb, včetně volby prezidenta ČR.

Není dobrý čas,

aby vládní strany ostentativně odmítaly řešit problémy občanů týkající se zdražování energií i plynu a návazné zdražování paliv i potravin atd. Buď máme hloupé lidi, nebo hloupé poslance a politiky. Lidé chtějí vysvětlit, proč mají Poláci mnohem levnější paliva i potraviny a proč mají Maďaři mnohem levnější plyn. Rovněž proč plyn, který kupuje Německo za polovinu obvyklé ceny od Ruska, musí naši občané platit mnohem víc, než občané v Maďarsku, přestože se stále jedná o ruský plyn.

Je na vládě,

aby oprávněné požadavky a stížnosti našich občanů vyřešila ve spolupráci s Německem a Evropskou komisí EU. Pokud nebude úspěšná, tak nezbyde, než ve společné spolupráci v rámci V 4, vyvázat Česko z Green deal tak, jak navrhl prezident i z účasti na placení Emisních povolenek. Představa, že naši občané budou platit po výstavbě jaderného bloku v Dukovanech ještě dražší elektřinu je rovněž nepřijatelná. Možná bude potřeba, aby rozhodování v oblasti energetiky a plynu místo burz a ČEZ, převzal stát.

Financovat Green deal z dluhů je hloupý nesmysl, který vymyslela EK. 

EU musí dát na stůl požadavek na uzavření mírových dohod tak, aby se státy Evropy, včetně Ruska cítily bezpečně a konečně přestat vyhazovat peníze za nesmyslné nadměrné zbrojení. Pak bude dostatek peněz i na postupnou realizaci Green deal bez jakýchkoliv dluhů a zdražování. Důležité je říci všem politikům i zástupcům NATO,

přestaňte chrastit zbraněmi, provokovat a tlačit Ukrajinu i celou Evropu do války s Ruskem.

Autor: Jiří Čumpelík | neděle 6.2.2022 10:04 | karma článku: 30,62 | přečteno: 700x
  • Další články autora

Jiří Čumpelík

Migrační pakt je prý úspěchem

V realitě to bude hodně drahý úspěch. Taky to není úspěch náš, ale těch, co si ho připravili. Další podstatná chyba současné vlády stejně, jako chyba se zastropováním cen energií u prodejců, která zavinila inflaci přes 20 %.

24.4.2024 v 16:19 | Karma: 31,80 | Přečteno: 628x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Začne prezident ČR Petr Pavel organizovat skutečnou důchodovou reformu?

Vymýšlíme zase české speciality a přitom vedle máme Rakousko, které má nejvyšší důchody v EU. Opravdu jsme tak neschopní, že neumíme realizovat obdobu úspěšného systému progresivního zdanění, včetně důchodového systému Rakouska?

23.4.2024 v 16:06 | Karma: 25,59 | Přečteno: 727x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Důchodová reforma a prezident ČR Petr Pavel

Navrhovaný systém je zase špatný, protože navazuje na daňovou soustavu vycházející z bývalé ruské rovné daně, která slouží především platově silným vrstvám společnosti.

5.4.2024 v 5:12 | Karma: 23,95 | Přečteno: 697x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma: 33,28 | Přečteno: 944x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Progresivní zdanění, nebo progresivní bohatnutí s rovnou ruskou daní?

Opravdu naši ekonomové, politici a jejich poradci nevědí, kde peníze na provoz zadluženého státu jsou? Stačí se podívat na progresivní zdanění přes hraniční čáru do Německa, či Rakouska.

13.1.2024 v 6:37 | Karma: 23,75 | Přečteno: 641x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé

28. dubna 2024  22:16

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

Lesy chce předat mnichům bez soutěže. Smlouvu nachystal starosta předem

28. dubna 2024

Premium Mohlo to být jedno z rozhodnutí, jakých města jako osmitisícové Milevsko udělají ročně stovky....

Stavební úřady se děsí novely, mluví o nejistotě a nabírají nové pracovníky

28. dubna 2024  19:06

Stavební úřady napříč republikou se obávají reformy stavebního zákona. Kvůli nárůstu práce tak...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,65
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"