Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vladimír Putin se nezastavil a horká fáze konfliktu může začít

Minské dohody nedodržela Ukrajina tím, že neuzavřela dohodu o autonomii pro vzbouřenecké republiky. Putin to nyní využil rovněž k porušení Minských dohod uznáním nezávislosti Doněcké a Luhanské lidové republiky.

Není pochyb,

že tato akce v podstatně otevřela možnost zahájení války, protože nelze příliš pochybovat o tom, že nyní dobře vyzbrojená Ukrajinská armáda dostane pokyn k osvobození území těchto vzbouřeneckých republik, které nyní v rámci své tzv. mírové mise obsadila Ruská armáda. Naopak, pokud budou pokračovat střety s Ukrajinskou armádou na hranicích těchto republik, je velká pravděpodobnost, že Ruská armáda následně obsadí celou Dombaskou a Luhanskou část Ukrajiny, pokud se vůbec na jejich hranici zastaví.

Postup Ruska

je překvapivý, protože Ukrajině proti Rusku pomáhá většina Evropských států NATO, přestože jejich zapojení do válečného konfliktu vojenskou podporou Ukrajiny, je může následně separátně ohrozit. Samozřejmě se předpokládá pomoc Ukrajině zejména od USA. 

Je realitou,

že zájmy evropských zemí NATO nejsou plně v souladu, se zájmy USA, protože prvořadým zájmem USA je udržení případného válečného konfliktu na území Evropy tak, aby se válka vyhnula území USA, což jistě není přednostním zájmem Evropských států NATO, které konflikt na území Evropy může přímo zasáhnout.

Předpoklad války velmocí USA a Ruska

je nyní, nebo v budoucnu téměř nevyhnutelný a proto je současná možnost války na území Evropy pro USA přijatelná zejména s ohledem na realitu, že mezi sebou budou válčit na území Evropy v podstatě dvě bratrské odnože bývalé Rudé armády. Čím víc si namlátí, tím větší výhodu bude mít USA v případném návazném válečném konfliktu s Ruskem. Nevyužít tuto situaci, lze z vojenského hlediska, považovat za chybu.

Rusko ovšem není 

hloupé a dobře ví, že případné válečné akce Ukrajinské armády nespustí Zelenskyj, ale pokyn z USA. Proto Putin hodlá jednat přímo s USA. Nejde pouze o válku s Ukrajinou, ale o nebezpečí návazného jaderného konfliktu mezi USA a Ruskem. Připadá v úvahu možnost, že Rusko použije jaderné zbraně i proti některým Evropským státům, které budou dělat Rusku podstatné problémy. 

Použití jaderných zbraní

je určeno především k likvidaci zázemí, tedy k likvidaci měst, hospodářských celků a vojenských objektů, což vůbec není optimistické pro obyvatelstvo měst a okolí. Co dokáže udělat válka z měst jsme viděli na záběrech ze Sýrie a to nebyly použity jaderné prostŕedky. S ohledem na výše uvedené strategické výhody války v Evropě pro USA, bude přímé jednání Ruska a USA velmi obtížné. Je potřeba nalézt diplomatické řešení, které zaručí Rusku požadovanou bezpečnost a z druhé strany zabránit tomu, aby Rusko ovládlo Evropu.

Skutečností je,

že válka nikdy neskončila. Rozdílné strategické a makroekonomické zájmy mocností to nedovolily. Válka pokračovala a pokračuje s využitím všech taktických, propagačních, násilných a hybridních metod. Místo hledání míru a přátelství, jsme hledali a vytvářeli si nepřátele. To se týká Ruska i Číny. K tomu jsme škodili naší ekonomice, bez ohledu na následné dopady pro občany.

Státy nepřátelskou situaci využívaly 

k strašení, cenzurování a postupnému utlačování svých občanů. Peníze šly na zbrojení místo toho, aby byly použity pro zvyšování životní úrovně občanů. Lidé, ale nechtějí válku a proto by své války chtivé politiky měli urychleně odstavit od moci. Ještě je čas volat po míru, 

po válce to už bude k ničemu.

Autor: Jiří Čumpelík | úterý 22.2.2022 10:59 | karma článku: 28,73 | přečteno: 711x
  • Další články autora

Jiří Čumpelík

Migrační pakt je prý úspěchem

V realitě to bude hodně drahý úspěch. Taky to není úspěch náš, ale těch, co si ho připravili. Další podstatná chyba současné vlády stejně, jako chyba se zastropováním cen energií u prodejců, která zavinila inflaci přes 20 %.

24.4.2024 v 16:19 | Karma: 31,80 | Přečteno: 628x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Začne prezident ČR Petr Pavel organizovat skutečnou důchodovou reformu?

Vymýšlíme zase české speciality a přitom vedle máme Rakousko, které má nejvyšší důchody v EU. Opravdu jsme tak neschopní, že neumíme realizovat obdobu úspěšného systému progresivního zdanění, včetně důchodového systému Rakouska?

23.4.2024 v 16:06 | Karma: 25,59 | Přečteno: 727x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Důchodová reforma a prezident ČR Petr Pavel

Navrhovaný systém je zase špatný, protože navazuje na daňovou soustavu vycházející z bývalé ruské rovné daně, která slouží především platově silným vrstvám společnosti.

5.4.2024 v 5:12 | Karma: 23,95 | Přečteno: 697x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma: 33,28 | Přečteno: 944x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Progresivní zdanění, nebo progresivní bohatnutí s rovnou ruskou daní?

Opravdu naši ekonomové, politici a jejich poradci nevědí, kde peníze na provoz zadluženého státu jsou? Stačí se podívat na progresivní zdanění přes hraniční čáru do Německa, či Rakouska.

13.1.2024 v 6:37 | Karma: 23,75 | Přečteno: 641x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

Lesy chce předat mnichům bez soutěže. Smlouvu nachystal starosta předem

28. dubna 2024

Premium Mohlo to být jedno z rozhodnutí, jakých města jako osmitisícové Milevsko udělají ročně stovky....

Stavební úřady se děsí novely, mluví o nejistotě a nabírají nové pracovníky

28. dubna 2024  19:06

Stavební úřady napříč republikou se obávají reformy stavebního zákona. Kvůli nárůstu práce tak...

VIDEA TÝDNE: Potvrzený trest pro Feriho, živořící děti a Kobajašiho veleskok

28. dubna 2024  18:50

Soud v Praze tento týden potvrdil exposlanci Dominiku Ferimu tříletý trest za znásilnění. Strážníci...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,65
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"