Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

“Nová totalita!”, zaznělo opakovaně z Poslanecké sněmovny

Pokud to zazní z centra našeho parlamentu se zákonodárnou mocí, tak to už nelze brát na lehkou váhu, zejména pokud to vysloví předseda nejsilnější opoziční politické strany ANO.

Předseda ANO, Andrej Babiš s ohledem na svůj pobyt v zahraničí pravděpodobně dostatečně nezná postupy a atmosféru minulého totalitního režimu, který zneužíval režim oddanou poslušnou policii a justici k pronásledování občanů, kteří si dovolili kritizovat politický režim, kteří hlásali nekonformní názory, či se snažili organizovat protestní akce.

Pomocí cenzury, přihlouplých udavačů a vykonstruovaných trestných činů, mohl stíhat minulý totalitní režim kteréhokoliv občana za jeho názory. O tom, že podstatná část odpovědnosti za totalitní praktiky minulého režimu nesla policie a spravedlnost není žádných pochyb. Dokonce pronásledování občanů bylo často doprovázeno vyhazováním občanů ze zaměstnání. Takové praktiky nejsou v dnešní pokrokové liberální demokracii vůbec představitelné.

Právě za vlády Andreje Babiše došlo k odmítnutí návrhu SPD Tomia Okamury na ústavní uzákonění zákona o závazném občanském referendu, tedy nejvyššího právního aktu týkajícího se závažných rozhodnutí, která se týkají republiky i každého občana. Dnes to Andreje Babiše určitě mrzí, protože nemůže občanské referendum využít.

Také Tomio Okamura by měl pochopit,že v občanském referendu nejde pouze o prosazení občanského referenda ohledně vystoupení z EU, které nemusí dopadnout ve prospěch Czexitu tak, jak si to představuje SPD. Něco jiného by bylo vystoupení států V 4, případně dalších států EU společně, což ale nelze předpokládat. ANO Andreje Babiše nemá zájem o vystoupení z EU a proto zatím s SPD Tomio Okamury nejedná o společné vládě.

Tomio Okamura by měl najít s Andrejem Babišem přijatelný společný postup, tedy změnu Lisabonské smlouvy EU s tím, že všechny právní předpisy přijaté na příslušné úrovni EU, EP a Komise EU nebudou závazné, ale pouze doporučující s tím, že jsou jednotlivé státy EU akceptují v rozsahu a čase dle vlastního uvážení, bez zbytečného odkladu a tím si zachovají svoji plnou státní suverenitu, což může nahradit Czexit a prospět k pozitivní změně atmosféry v rámci EU. Právě při tomto postupu, by Andrej Babiš mohl uplatnit své vyjednávací schopnosti, při jednání s představiteli V4 a dalších zemí EU a pak by nic nebránilo vládní spolupráci ANO a SPD s tím, že možnost vyvolání referenda o Czexitu zůstane zachována.

Spolek suverénních států EUje mnohem přijatelnějším uspořádáním v EU, než prosazování zájmů silnějších států v jednotném svazku EU, kde mohou být často omezovány zájmy jednotlivých států a jejich občanů. Představa, že v případném Czexitu dojde k úplné ztrátě trhů EU je mylná, protože naše kapacita ve vývozu do EU je vázána především na samostatné firmy v EU a je příliš technicky a cenově výhodná právě pro firmy v EU, které ve své většině nebudou mít zájem ani v případě Czexitu ztratit našeho dodavatele.

Není vyloučeno, že voliči v nadcházejících volbách 2024 a 2025 upřednostní SPD Tomia Okamury zejména na úkor koalice SPOLU, ale také na úkor ANO, s ohledem na stabilní a jednoznačný politický program SPD, omezení European Green Deal a Euro 7, zrušení emisních povolenek, omezení cen energií , odmítnutí nelegální migrace, schválení závazného občanského referenda, podpory mladých rodin, včetně výstavby bytů, snahy o mírové řešení války na Ukrajině a především za trvalou snahu SPD při prosazování zájmů Českého národa i občanů České republiky.

Autor: Jiří Čumpelík | středa 1.11.2023 8:06 | karma článku: 15,88 | přečteno: 561x
  • Další články autora

Jiří Čumpelík

Migrační pakt je prý úspěchem

V realitě to bude hodně drahý úspěch. Taky to není úspěch náš, ale těch, co si ho připravili. Další podstatná chyba současné vlády stejně, jako chyba se zastropováním cen energií u prodejců, která zavinila inflaci přes 20 %.

24.4.2024 v 16:19 | Karma: 31,73 | Přečteno: 621x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Začne prezident ČR Petr Pavel organizovat skutečnou důchodovou reformu?

Vymýšlíme zase české speciality a přitom vedle máme Rakousko, které má nejvyšší důchody v EU. Opravdu jsme tak neschopní, že neumíme realizovat obdobu úspěšného systému progresivního zdanění, včetně důchodového systému Rakouska?

23.4.2024 v 16:06 | Karma: 25,59 | Přečteno: 726x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Důchodová reforma a prezident ČR Petr Pavel

Navrhovaný systém je zase špatný, protože navazuje na daňovou soustavu vycházející z bývalé ruské rovné daně, která slouží především platově silným vrstvám společnosti.

5.4.2024 v 5:12 | Karma: 23,95 | Přečteno: 697x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma: 33,28 | Přečteno: 944x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Progresivní zdanění, nebo progresivní bohatnutí s rovnou ruskou daní?

Opravdu naši ekonomové, politici a jejich poradci nevědí, kde peníze na provoz zadluženého státu jsou? Stačí se podívat na progresivní zdanění přes hraniční čáru do Německa, či Rakouska.

13.1.2024 v 6:37 | Karma: 23,75 | Přečteno: 641x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Finský vládní poslanec se opil a vystřelil. Ponese následky, vzkázala šéfka strany

27. dubna 2024  14:23

Finský poslanec z krajně pravicové Strany Finů, která je součástí nynější vlády, se v pátek zapletl...

Pro mírové rozhovory s Ukrajinou nejsou důvody, řekl Kreml. Jednat odmítá i Kyjev

27. dubna 2024  11:45,  aktualizováno  12:14

V současné době neexistují důvody pro mírové rozhovory mezi Ruskem a Ukrajinou, protože Kyjev...

KOMENTÁŘ: Jako figurky na šachovnici StB. Akce Skaut byla obří past na odboj

27. dubna 2024

Premium Odboj, nebo provokace? Před pětasedmdesáti lety, v dubnu roku 1949, vrcholila u nás akce Skaut,...

Sociální nůžky se rozevírají. Češi chudnou, ač pracují, říká antropoložka

27. dubna 2024

Minimální důstojná mzda pro rok 2023 činila 45 573 korun hrubého, vypočítala Platforma pro...

  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,63
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"