Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Žena, kariéra, perspektiva a děti II

Sobota. Plno dětí kolem, kluci, holky i dítě v kočárku. Kluci se perou o míč, holky si hrají s panenkou. Je odpoledne a slunce se směje na obloze. Hezký pohled na to malé mládí.

         Už jsem si myslel, že jsou tady sami. Přichází krásná mladá žena, skutečně k pohledání. Děti se sbíhají a dostávají něco k jídlu. To není jenom obyčejná žena, to je zcela jistě, jejich máma. Ta máma je všem těm dětem, jistě nejdražší na světě. Tu kariéru a ten pocit mámy, které se kolem točí spousta dětí, jí jistě mnoho žen závidí. Ano, to je žena bohyně, žena dárkyně životů. Kariéra i štěstí v životě ženy, nejkrásnější, nejvyšší.

            Mnoho žen to štěstí nemůže mít přesto, že by si ho přály mít. Mnoho žen však, tuto nejvyšší životní kariéru, v duchu novodobé kapitalistické emancipace a novodobých trendů, za profesi služebnice mocných zaměstnavatelů, státu, či podnikání, vymění. Nakonec, aby ve stáří nezůstaly sami, si v dnešním trendu pejska pořídí. Trochu smutná životní kariéra.

             Nezbývá, mi než poděkovat všem, za překvapivě bohatou diskusi k prvnímu článku.  Pomineme-li drobné urážky, nesouhlas, lze najít i několik souhlasných vyjádření. Je to tak trochu, jako rýpnout do vosího hnízda.  Nezbývá, než některé názory vysvětlit.

            V žádném případě jsem nenavrhoval jakoukoliv kontrolu neposkvrněnosti v 21 letech. Dnes jsou děvčata vyspělá daleko dříve. Pokud má děvče rádo kluka a bude s ním spát, je to její věc. Může se vdát dříve. Má jenom smůlu, že ten milý kluk, nebude pravděpodobně v současné kapitalistické společnosti schopen dívku zabezpečit, sehnat bydlení za miliony, ani sehnat takové zaměstnání, aby v případě potřeby uživil rodinu. Jde mi pouze o zákon, který bude mladé dívky chránit do 21 let, proti zneužívání, promiskuitě, prostituci a pornografii. S tím souvisí manipulace s pomocí drog a drogové závislosti. Mnohé mámy, by mohly o zneužití naivity mladých dívek, smutně vyprávět. Raději bych viděl zásadní ochranu dívek do 24 let.

              O zkušenostech z Ameriky nechci rozsáhle diskutovat. Ráno se šinou auta zaměstnanců do měst a večer zpět. V městech zůstává chudoba, násilí, prostituce, drogy, teror a zločinnost. Není to všude tak drastické, ale do některých čtvrtí, je odvaha jít i přes den. Americký kapitalismus, není žádná pohádka, ani ideál demokratické společnosti. Přesto je vztah Američanů k většímu počtu dětí převážně pozitivní. 

         Je potřeba vytvořit podmínky, aby ženy během péče o děti se mohly dálkově, či externě vzdělávat(předchozí článek – PV I. Školství), měly možnost zaměstnání na zkrácený úvazek. Jistě by bylo vhodné zřízení kluboven matek v obcích, kde by se ženy společně staraly o děti a o svoje zájmové aktivity a kde by mohly udržovat společenské kontakty.        

          Nechci poučovat bohyně, naše, ženy a dívky, kolik mají mít dětí. Šlo jen o připomenutí skutečnosti, že žena, jako přírodní bohyně, je nesporně nadřazena mužům a že její schopnost rodit děti je nadřazena jakékoliv dočasné společenské a pracovní kariéře. Ženy v naší lidské historii dokázaly přinášet děti za daleko horších a obtížnějších životních podmínek, než jaké mají dnes.

               Za železné opony a totality nám cca 40 let, vládla jedna strana, teď za demokracie cca 20 let, vládnou dvě strany. Kdy měly naše ženy lepší podmínky pro mateřství a rodinu, si lépe posoudí sami. Za komunismu čekaly na přidělení bytu celé roky, nebo si ho musely zajistit přes družstevní výstavbu a měly ho o něco dřív. Dnes nemají milióny na koupi bytu, tak si musí vzít hypotéku, ale jen pokud na ni budou mít. Jinak je čeká konfiskace majetku.

                Proto se poměry a vztah k ženám musí zásadně změnit. Společnost se musí umět o naše dívky a ženy postarat, jinak končí a to navždy! Bylo by jistě nejlepší, kdyby tady vládly ženy a senát byl jen pro ženy. Jistě by některé nesmyslné a prospěchářské zákonné aktivity sněmovny, neměly šanci projít.

                Nejkrásnější na celé diskusi byla skutečnost, že ani jedna dívka, či žena, neprotestovala proti ztotožnění ženy s bohyní. Žádný nadpřirozený bůh není! Modlete se ke svému svědomí, zda jste ve svém životě plně využily, svých schopností bohyně, které vám dala příroda.

          Nebraňte zrození nového života. Přes jakékoliv nesnáze, se vše ve štěstí obrátí.

         Dítě je dar pro vás, pro život vaší rodiny i pro národ.

               Jste krásné, jste obětavé, jste starostlivé – jste skutečně naše bohyně!

Autor: Jiří Čumpelík | sobota 4.7.2009 6:56 | karma článku: 13,27 | přečteno: 3273x
  • Další články autora

Jiří Čumpelík

Začne prezident ČR Petr Pavel organizovat skutečnou důchodovou reformu?

Vymýšlíme zase české speciality a přitom vedle máme Rakousko, které má nejvyšší důchody v EU. Opravdu jsme tak neschopní, že neumíme realizovat obdobu úspěšného systému progresivního zdanění, včetně důchodového systému Rakouska?

23.4.2024 v 16:06 | Karma: 18,77 | Přečteno: 386x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Důchodová reforma a prezident ČR Petr Pavel

Navrhovaný systém je zase špatný, protože navazuje na daňovou soustavu vycházející z bývalé ruské rovné daně, která slouží především platově silným vrstvám společnosti.

5.4.2024 v 5:12 | Karma: 23,78 | Přečteno: 692x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma: 33,21 | Přečteno: 939x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Progresivní zdanění, nebo progresivní bohatnutí s rovnou ruskou daní?

Opravdu naši ekonomové, politici a jejich poradci nevědí, kde peníze na provoz zadluženého státu jsou? Stačí se podívat na progresivní zdanění přes hraniční čáru do Německa, či Rakouska.

13.1.2024 v 6:37 | Karma: 23,75 | Přečteno: 639x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

“Nová totalita!”, zaznělo opakovaně z Poslanecké sněmovny

Pokud to zazní z centra našeho parlamentu se zákonodárnou mocí, tak to už nelze brát na lehkou váhu, zejména pokud to vysloví předseda nejsilnější opoziční politické strany ANO.

1.11.2023 v 8:06 | Karma: 15,88 | Přečteno: 560x | Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Ignorovat, nebo demaskovat? Německá média řeší, jak informovat o AfD

24. dubna 2024

Premium Je to teď horké téma. Německá mainstreamová média stojí před volbou, nakolik a jakým způsobem...

Šibal z Prahy podmázl průvodčího, s Lorenovou v negližé předběhl konkurenci

24. dubna 2024

Seriál Byla teprve na začátku kariéry, ale fotografové na ni už stáli fronty. Snímek mladičké Sophie...

Ukrajinská policie zadržela šest Čechů za telefonické podvody z Oděsy

23. dubna 2024  21:25

Ukrajinské úřady oznámily zadržení devíti členů zločinecké organizace včetně šesti Čechů, kteří z...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 610
  • Celková karma 25,18
  • Průměrná čtenost 1691x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"