Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kevinbb

23. 10. 2009 17:00
Mate pravdu!

Dobre napsany clanek.

R^[>-]

0 0
možnosti

petrph

23. 10. 2009 8:27
V prvé řadě lze protestovat

proti tvrzení "Češi prý na rozdíl od jiných národů nebojovali, ale naopak pilně pracovali pro Třetí říši". Ve všech státech, obsazených za války Německem, jejich občané pracovali pro Třetí říši. Nuceně, pilně, kdo to může dneska soudit, když trest za sabotáž byla oprátka.

A stejně se ve všech těchto státech vypořádali po válce s aktivními pomahači Němců. Nejsme žádnou vyjímkou,a ni ve špatném, ani v dobrém smyslu slova.

Pokud se týká Benešových dekretů, pořád se nám podsouvá, že vyhnání sudetských Němců by jakýsi trest, ve kterém nesmí platit princip kolektivní viny. Ono to tak vypadá, v zjednodušeném pohledu. Jenže, ten globání pohled je trošku jiný . Pokud už pomineme tu, že Německo rozpoutalo během 20 let dvě světové války, takže se hledaly a použily veškeré mezinárodní prostředky k tomu, aby za pár let nerozpoutalo třetí ( 4"D" ( denacifikace, demokratizace, demilitarizace, dekartelizace), připomeňmež pokusy německé menšiny v ČR pro rozvrat státu již od roku 1918.Nikoliv trest, al

0 0
možnosti

petrph

23. 10. 2009 8:27
Re: V prvé řadě lze protestovat

Nikoliv trest, ale politické rozhodnutí o odsunu lidí, nebezpečných pro stabilitu státu...

0 0
možnosti
  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,26
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"