Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jrc

28. 12. 2009 15:05
Děkuji !

Děkuji všem diskutujícím za pozitivní i negativní diskuzní příspěvky a přeji všem diskutujícím a čtenářům štastný Nový rok 2010. Hlavně na našich přechodech, choďte se zvýšenou opatrností !

0 0
možnosti

jrc

26. 12. 2009 1:01
Zrušit přechody !

0 0
možnosti

jrc

26. 12. 2009 1:06
Re: Zrušit přechody !

Podle některých diskuzních příspěvků, by bylo nejvhodnější, ty přechody vůbec zrušit.

Přecházejte si kde chcete, alespoň se pořádně rozhlédnete, než do vozovky vstoupíte. Pokud na přechodech není jasná přednost chodců, jsou vlastně zbytečné !

0 0
možnosti
BH

BoboHml

25. 12. 2009 9:20
Jeden nesmysl za druhým

autore Vy jste totálně mimo.

;-€RvRvRv

0 0
možnosti
K

kilina

25. 12. 2009 9:15
Dovoluji si nesouhlasit

Pane Čumpelíku, bohužel s Vámi nesouhlasím. Jeden z našich velikánů, pan Werich kdysi říkal: Morální právo je fajn, ale je potřeba ho mít "vyfutrovaný" pořádným klackem. Z toho pro mě jasně plyne, že i když mám jako chodec přednost a právo bezpečně přejít, tak musím dávat pozor na auta, protože mi chybí to "vyfutrování", které auta mají.

Přeji krásný den a co nejméně srážek

0 0
možnosti
W

wiki5.5

25. 12. 2009 3:07
ano

zavedl bych prednost chodcu i na zeleznicnich prejezdech

0 0
možnosti
P

p_jiri

25. 12. 2009 1:35
Zranění na přechodu je VŽDY vina chodce!

Zní to divně, ano, ale je to můj skutečný názor opačný k Vašemu. Když se měnil silniční zákon, tak se všude v honbě za senzací mluvilo o absolutní přednosti chodců. Lidé se bohužel nechali zmanipulovat a asi tomu uvěřili. Nechci sahat redaktorům do svědomí, ale buď jsou hloupí, nebo schválně psali bombastické titulky aby svým zaměstnavatelům zvýšili prodejnost. Dříve mi zkreslená pravda z médií nevadila, ale právě od změny přednosti na přechodech jsem na novinářské zkratky alergický. A když nejde o zkratku, ale o úmyslně překroucenou větu určenou k šokování, tak přímo pěním.

Můžu mít stokrát přednost, ale nejsem ochoten sázet svůj život na to, že kdosi druhý dodrží pravidla. Nebo na to, že mu zrovna nepřestaly fungovat brzdy nebo nezkolaboval.

Takže ve zkratce: ROZHLÉDNOUT - PŘECHÁZET AŽ KDYŽ SKUTEČNĚ ZASTAVUJE - V DRUHÉM PRUHU OVĚŘIT, ŽE JE TAKÉ BEZPEČNÝ -  A PŘED TRAMVAJ NIKDY NELEZU. Pokud někdo nedodrží ani tato základní pravidla pro své bezpečí, tak ho ani nelituji.

0 0
možnosti
JT

killy

24. 12. 2009 16:17
Čumpelíku, výsledkem Vašeho snažení...

..je trošku poloblábol.

No ještě, že jsou ty vánoce. ;-D

0 0
možnosti

jrc

24. 12. 2009 16:50
Re: Čumpelíku, výsledkem Vašeho snažení...

Killy, je vánoční čas, zeptej se lidí, kterým zahynuli blízcí na přechodech, jak prožívají vánoce! Chce to trochu úcty a slušnosti.

0 0
možnosti

jrc

24. 12. 2009 12:54
Ta plechovka za to nemůže !

Závisí na tom, kdo tu plechovku řídí. Ta plechovka je uživatel veřejné komunikace, stejně jako chodec. Ten přechod je tam proto, aby chodec mohl přejít bezpečně komunikaci z jednoho chodníku na druhý.  Pokud řidič neumí jet ohledlplně s ohledem na situaci na komunikaci, tedy i chodníku, který je její součástí a včas zastavit před přechodem, tak by neměl raději sedat za volant. Ten přechod použivají mimo jiné starší lidé a děti, se kterými je nutno počítat. Normální řidič raději zastaví, než by někoho porazil. Ty co ignorují ostatní uživatele komunikace a jezdí jako pitomci, těm nepatří řidičák do ruky a budou se muset smířit s tím, že o něj, než dostanou rozum příjdou !

0 0
možnosti
H

hegi

24. 12. 2009 12:36
Zákon nezabrání střetu

Jenom malý námět k zamyšlení:

Přechod je od slova přecházet, přechází se silnice, tudíž silnice má přednost (jinak by se křížení pěší komunikace a silnice nazývalo přejezd). Ať je zákon napsán jakkoliv, při elementární neslušnosti a nepozornosti z obou stran je střet vozidla a chodce velice pravděpodobný. ČR má jeden velký problém - místo ponechání určitého stupně volnosti ve společnosti se snažíme vše řešit pomocí zákonů a nařízení, mnohdy popírajících se navzájem. Za pár let, pokud se nic nezmění, bude tato část světa spolu s celou EU naprosto neobyvatelná.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

24. 12. 2009 11:27
Souhlasím s vám, že není přednost chodců dostatečná, ALE

A to "ale" je velmi důležité: Není pravda, že řidič je schopen vždy včas na chování chodce reagovat. Pokud jde chodec po okraji chodníku a metr před autem prudce zahne do vozovky, nestačí váš mozek ani zareagovat.  Při reakční rychlosti 0,5 sec a rychlosti pouhých 10 km/hod. toho chodce povlečete půl metru jen do doby, než šlápnete na brzdu.  Vy totiž od odbočení chodce do schopnosti reagovat (a to ještě teoretické, při mimořádném soustředění) ujedete 1,4 m. Než stačíte dát povel noze! Při rychlosti pouhých 10 km/hod.

Takže souhlasím: nikde ve světě radní nenapadlo snižovat počet přechodů. Všude v civilizované části Evropy (což není v tomto ohledu Itálie ani Řecko) řidič přednost chodce respektuje (většinou bez reptání). ALE nikde neumí popřít fyzikální zákony ani vrozené vlastnosti člověka.

Takže při rychlosti (shodneme se na minimu?) 30 km/hod, pokud vstoupí chodec (pokud předtím chováním nic nesignalizuje) ze vzdálenosti menší než 5 ÷ 6 m, vstoupil náhle a neumožnil řidiči reagovat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"