Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Baarten

5. 2. 2010 18:26
Jednotny duchod

S jednotnym duchodem zcela souhlasim. Za predpokladu jednotneho, nebo alespon vyrazne zastropeneho odvodu na duchodovou dan. Tim zastropenim myslim uroven nekde kolem prumerne mzdy, ne jejim mnohanasobku, jako je to ted.

0 0
možnosti

jrc

3. 2. 2010 23:32
Vážení diskutující a čtenáři,

rozbití a vytunelování důchoveho systému ve prospěch soukromých fondů, je jen jedna  z dalších špinavostí připravovaných částí politické oligarchie, ve prospěch finančních mafií. Nevěřte tomu co efektního se říká, ale přemýšlejte v koho zájmu se něco děje a mění. Těch změn, které uškodili společnosti i občanům, tady již bylo dost !

Průběžný důchodový systém neslouží k zajištění vysokých důchodu, ale k zajištění základní udržitelné životní úrovně pro naprostou většinu našich občanů v důchodovém věku. Vysokopříjmové vrstvy jsou natolik vyspělé, že si již dnes mohou svoji důchodovou úroveň zajistit připojištěním, spořením, nebo jinými investicemi a nemusí být odkázáni na výši důchodu, vypláceného z průběžného systému. Proto sjednocení výše důchodu nemůže podstatně ovlivnit jejich důchodovou úroveň. Samozřejmě jednotná výše se netýká osob, které nebudou mít odpracované roky.

Sjednocená výše důchodů zjednoduší administrativu důchodů a zjednoduší regulovatelnost průběžného systému !

Autor

0 0
možnosti

tantemici

3. 2. 2010 19:34
takže jen doplňuji:

Potřebujeme důchodovou reformu !!!

0 0
možnosti

tantemici

3. 2. 2010 19:32
ach jo...

Dal jste si s tím sice práci, ale vaše levé přesvědčení z toho silně bije...

Zvláště mě šokovala věta : ..."Tito občané ...(vkládám kousek věty předcházející: z vysoko příjmových vrstev společnosti) ... si musí uvědomit, že jim společnost umožňuje

současné vysoké příjmy v rámci svého společenského systému "...

Tedy pane Čumpelík - kdo si musí co uvědomit??? Kdo někomu něco dovoluje??? Vy - proletariát? Vy - socialisti? Proberte se, píše se r. 2010.

Jestliže kdokoli - podtrhuji - mimo politiky a státní úředníky - má vysoké zisky, tak je má jen a jen vlastní zásluhou a jsou to jeho peníze - ať se vám to líbí nebo ne. Nikdo mu nic neumožňuje (naopak - řekla bych, že dnes se aktivním a schopným hází klacky pod nohy) a nikdo mu nic nedovoluje (opět naopak se schopným snažíme život zkomplikovat...). Podílejme se každý na svém zabezpečení ve stáří! Jednotná výše důchodu jak u schopných, tak u celoživotních flinků, je přece nesmysl.

0 0
možnosti

rezjir

3. 2. 2010 21:07
Re: ach jo...

Tak proč jste těch vysokých zisků nebyl schopen dosáhnout před r.1989?

0 0
možnosti

hekp

3. 2. 2010 19:15
důchod

 Na vás škoda slov, vaše naivita je neuvěřitelná.

0 0
možnosti

rezjir

3. 2. 2010 17:48
Mám dotaz

Vskutku se důchody bývalých estábáků a vojáků platí z důchodového účtu? Podle mě je to přímo z rozpočtové kapitoly ministerstev.

0 0
možnosti

Tonda K

3. 2. 2010 14:26
Už si na nás brousí zuby...

Jen si počtěte, jak si na nás jestřábi z MMF brousí zuby:

http://byznys.lidovky.cz/jestrabi-z-mezinarodniho-menoveho-fondu-uz-obhlizeji-cesko-pqd-/statni-pokladna.asp?c=A100125_215958_statni-pokladna_pks

To pak půjde rychle, důchody na polovinu, mzdy státních zaměstnanců na 35 % atd.

0 0
možnosti

Dennys

3. 2. 2010 14:46
Re: Už si na nás brousí zuby...

Uz aby to bylo. Jsem jen zvedav, kdo vas pak odoperuje a jak) a kdo vam ve spitalu po operaci utre zadek. Zustanou jen blazni.;-)

0 0
možnosti

crupier

3. 2. 2010 13:42
Důchodová reforma, no nevim

Rovný důchod navrhovaný v článku je samozřejmě pitomost, nicméně o důchodové reformě navrhované pravicí (ačkoli ji volím) mám pochybnosti. V současnosti cca 5 mil. pracujících živí 2.5 mil. důchodců, časem to může být 3.5:3.5. Ale na faktu, že 3.5 mil. pracujících bude muset vyprodukovat tolik zboží a služeb, aby uživili sebe i 3.5 mil. důchodců, nějaký čísílka na kontech případně barevné papírky ve strožoku nic nezmění. Navíc pokud budou všichni povinně spořit určitým procentem platu, budou tam mít všichni +- stejně, resp. v poměru k platům, čili pokud se dnes drtivá většina platů pohybuje od 10 do 40 tis., tak tam budou mít příkaldně 1-4 mil. Pokud za to nebude co koupit, trh si poradí a inflací ty úspory znehodnotí. Pozitivní efekt by mohlo mít odložení spotřeby, čili teď by se více investovalo a v budoucnu bychom byli bohatší, ale pokud bude stát nutit fondy investovat s minimálním rizikem, tak nakoupí hlavně státní dluhopisy, pokryjí se tím schodky rozpočtů a "prožere se to".

0 0
možnosti

Alergik71

3. 2. 2010 13:24
:((((

A pak už jen se budeme divit, že právě lidé s těmi vyššími příjmy budou odcházet do zahraničí (minimálně svými příjmy), jako to začaly dělat firmy....

Pokud vím tak společnost umožňuje stejně všem dosáhnout úspěchu. Nevšiml jsem si, že by někdo to měl neumožněné (samozřejmě jsou zdravotní a duševní znevýhodnění...). Takže pokud vyjmu ty dvě skupiny v závorce zbytek je jen o nás a našich schopnostech. Učit se a pracovat.....

Takže se ptám, proč bych neměl být odměněn ten co přispívá více větším důchodem?

A kde vidíte tu udržitelnost průběžného systému - pokud chcete valorizovat, nechcete zvyšovat odchod do důchodu, když místo 2 lidí živících 1 důchodce budete mít za chvilku poměr obrácený? Máte jen odhady, ale výpočty vám chybí. A ano je potřeba motivovat lidi aby si na důchoc spořili. On ten průběžný moc stačit nebude....

0 0
možnosti

leather-man

3. 2. 2010 13:17
Vážený pane,

vy buďte rád, že důchod pobíráte, protože já ho pobírat určitě už nebudu. Takže se vám  nedivím, že nejste pro důchodovou reformu.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS