Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stará kára

5. 2. 2010 15:11
Občané

NENECHTE SE MANIPULOVAT. NEBUĎTE DĚTMI

Především se nenechte manipulovat "obyčejnými lidmi", dávno zmanipulovanými darebáckými politiky. Je mně těchto lidí líto. Jistě bojují v dobré víře.

0 0
možnosti

Stará kára

5. 2. 2010 15:09
Příspěvek k připojištění je samozřejmě

z daní všech občanů. Z daní těch "bohatších", kteří se připojistili je ovšem jeho postatná část.  (Osobně se ovšem domnívám, že daňové zvýhodnění podle výše úložky je vhodnější motivací.)

0 0
možnosti

Stará kára

5. 2. 2010 15:06
Když lidé chtějí, aby jim jejich vyšší příjem vynášel

je sobecké? V čem spočívá sobeckost. Že nechce mít na stará kolena žebračenku?

Někdo tady píše, že nejlepším důchodem je péče dětí.  Není to stanovisko sobeckého boháče (který má bohaté děti a tak si ve stáří žije lépe než jeho vrstevníci)? Podle vás asi ano.

0 0
možnosti

Stará kára

5. 2. 2010 15:00
Jen dvě připomínky

(jistě pracně sepsaný blog v podstatě nestojí ani za ně).

1. Souhlasím s tím, že může být výše penze pro každého stejná (mimochodem - bude stejná i pro pár, když má některé výdaje společné?). Ovšem za podmínky, že každý bude do systému stejně přispívat. A stejně dlouho.

2. Není pravda, že neschopost krýt nárůst počtu seniorů je nutno krýt prodloužením aktivní doby je dána malou výkonností státu. Je dána požadavkem, aby zůstal zachován podíl odvodu do důchodového "fondu" v poměru ke mzdě a aby současně neklesal podíl průměrného důchodu na průměrné mzdě. Když bude výkonnost ekonomiky vyšší, budou vyšší mzdy, víc se vybere. Ale o stejnou částku se víc vydá, nemá-li klesat relativní úrověň důchodců (a to významně).

0 0
možnosti

Míra2

5. 2. 2010 11:39
Madqwerte, pozor!

Vrazi z Wall Streetu se chystají zardousit český důchodový systém a východ rudé hvězdy nad tvým lihovým domem!

0 0
možnosti

Alergik71

5. 2. 2010 11:19
Pořád dokola že....

1) Ti hrozní politici a zákonodárci uvedli v činnost i průběžný systém ;-D;-D. (první systém za Bismarka byl fondový ne průběžný)

2) Proč by ten co celý život pracuje měl brát stejný důchod jako flákač? (Obdobně proč ten co více pracuje nebo v náročnější profesi by měl brát stejný důchod jako ten co se jen veze?)

3) Jak uděláte aby průběžný systém fungoval když změníte poměr pracujících a důchodců z 2:1 na 1:2 a zároveň se prodlužuje věk, kterého se lidé dožívají? (pracovat do 80? zvýšit daně?)

0 0
možnosti

madqwert

5. 2. 2010 11:24
Re: Pořád dokola že....

1. nejak jsi nenapsal, jak ten fond dopadl... byl znehodnocen inflaci a rozkraden ;-D

2. prubezny system neimplikuje rovne duchody ;-D

3. paklize budes mit ve spolecnosti 2x vice duchodcu nez aktivnich, tak te zadny system nezachrani ;-D

0 0
možnosti

madqwert

5. 2. 2010 11:20
Re: Zkuste si přečíst

zkusil jsem a opet plno faktickych chyb Rv;-D

0 0
možnosti

jjezekj

5. 2. 2010 11:13
Průběžný systém vůbec není historicky ukotven !

Mýlíte se. Funguje pár desítek let a funkčnost umožnily silné válečné ročníky. Je to jen součást nepovedeného experimentu zvaného "sociální stát". Průběžné důchody mohly fungovat za Bismarca, kdy byl průměrný věk 50 a odchod do penze v 70. Dnes ne ! O členy své rodiny se má starat rodina a ne stát, toto je historicky ukotveno, nic jiného a zase bude.

0 0
možnosti
  • Počet článků 609
  • Celková karma 28,49
  • Průměrná čtenost 1694x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"