Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stará kára

28. 2. 2010 15:34
Solidarita důchodového systému je předností?

Jen pro ty, kteří na ni vydělávají. Jako u každé "solidarity" (v uvozovkách, protože solidarita bez uvozovek nemůže být vynucena).

Pan autor tvrdí, že by mohly být náklady na chod správy sociálního zabezpečení využity ke zvýšení průměrného důchodu, pokud by se důchod vypočítával jen z odpracovaných let. Ono by se nemuselo nic registrovat? Ani ty odpracované roky? Ono by se nevydávalo potvrzení o důchodu? On by se nikdo nestaral o výplatu? Ony by nebyly náklady na vedení účtu a výplatu?  M y s l e t!

Ovšem i kdyby se 1,5 % současných nákladů mohlo skutečně použít, zvýšil by se průměrný důchod o 150 Kč.  To zas není nic moc.

Výhodou systému pojišťovenského systému penzí je bezesporu předpoklad zhodnocení vkladu. Nemíním ho obhajovat, ale je třeba se vypořádat s tímto faktem.  Mimochodem - proč ho těm bohatším (kteří se mohli "na stáří zajistit") doporučujete, když se vám nelíbí.

No - a ti, co se mohli zajistit: myslíte z těch peněz, které museli vynaložit na tzv. solidaritu?

0 0
možnosti

jrc

25. 2. 2010 7:44
Průběžný systém je nejlepší !

Na to nepotřebujete umět počítat ! Můžete regulovat příjem i výdaje ! Nenechte se zblbnout a nechat si rozkrást důchody ve prospěch soukromých fondů ! 

0 0
možnosti

marav

25. 2. 2010 0:37
průběžný systém prostě udržitelný není

to opravdu neumíte počítat ?

0 0
možnosti

1vovo

24. 2. 2010 18:22
Čumpelíku, Čumpelíku zřejmě bývalý okresní tajemníku

než něco napíšeš, tak vem tužku a papír, počítej a přemýšlej.Těch 5 miliard, když ušetříš celých, tak to měsíčně zvedne důchod o 150 Kč. Podstatná částka - 3 krabičky cigaret nebo 6 jízdenek na MHD. Zdá se ti malá solidarita. Podívej se, jak se počítá důchod. Výdělek nad 10 tis se započítá z 1/3 nad 24 tis z 1/10. Pořád málo - máme stejný žaludek. To už jsem kdysi slyšel. Tak zas nezačínejRv;-€

0 0
možnosti

jrc

24. 2. 2010 18:37
Tak jsem byl asi moc hodnej a moc slušnej,

0 0
možnosti

brnl

24. 2. 2010 18:19
Důchodová reforma je tady jediná možná

zrušit ten podvodný název "pojištění" který tady dělá nějakou představu že těmi odvody toho “pojištění” si tady někdo spoří na svůj důchod a vrátit se k tomu poctivému názvu důchodová daň kterým se tohle nazývalo až někdy do r. 1993. Je potřeba aby si lidé zase uvědomili to, co si uvědomovali celých 40 let po válce, že aby byly důchody tak každá generace musí platit 2x tedy splnit si své důchodové závazky k předešlé generaci a potom ty samé peníze čas a energii investovat do generace další která bude  v tomhle pokračovat.

Ta investici do dětí ta by se také měla řádně zohlednit v důchodu tedy např. 50% důchodu počítat podle odvodů důchodce a 50% důchodu podle odvodů potomků, potom tady bude tržní tlak namísto konzumu investovat do dětí a nebo spořit.

Představa že rodiny budou odvádět na stávající důchodce, k tomu cpát peníze energii a čas do děti a k tomu si ještě na důchod spořit to je zločin to je návod na likvidaci rodiny a zánik národa.

0 0
možnosti

jrc

24. 2. 2010 18:35
Re: Předpokládám, že

se ten váš požadavek na reformu netýká předání důchodového systému do soukromých důchodových fondu. Jinak nemá nic proti tomu aby se pojištění vrátilo k názvu důchodová daň, či důchodové zabezpečení. Ponechal bych důchody v jednotné výši, ale tu péči o děti a investici do dětí, bych kompenzoval především v době péče o děti, kdy to mladí nejvíce potřebují nejvíce, odpovídajícím příspěvkem, dle počtu dětí, které by umožnili mladým rodičům, žít a vychovat děti, bez existenčních potíží!

0 0
možnosti

James Bond

24. 2. 2010 17:57
Navrhuji

Ustavení neodvolatelné Státní důchodové rady ve složení:                                                  1. Zdeněk Škromach - kouzelník. Dokáže z prdu udělat důchod 15.000,-                         2. Bohuslav Sobotka - eskamotér. Za cesťáky jeden barák. Je velmi spoživý!                 3. Milan Štěch - táta odborářů. Když dokáže podojit státmí kasu, nadojí i na důchody.  4. Richrd Falbr - táta senior. Sežene prachy v Bruseli (hlavně pro sebe).                         5. Vladimír Špidla - spisovatel a pohádkář. Zdroje jsou.                                                      6. Jiří Čumpelík - lidumil. Má nás lidičky rád ( určitě se s námí podělí)

Členství v radě je placené a fukce dědičná.                      

0 0
možnosti

jrc

24. 2. 2010 18:13
Re: Děkuji !

Vaši nabídku musím odmítnout, protože naštěstí ještě nemám sklerózu a s těmi pány nemám nic společného ! Rovněž pobírám svůj důchod a nehodlám přijímat žádnou placenou funkci. Možná, že bych se, ale nechal nalákat do nějakého soukromého penzijního fondu. Vydělávat na blbosti je nejlepší ! Ještě bych přitom mohl s nimi říkat, že zachraňuji ubohé české důchodce !

0 0
možnosti

jrc

24. 2. 2010 17:34
Mýlíte se pane !

Za svoje zásluhy je každý odměňován platem v době své produktivní činnosti a do důchodového účtu každý platí stejné procento, jako ostatní zaměstnaní občané. Jako důchodce, který už do systému nic nepřispívá, budete na tom stejně, jako ostatní důchodci. To je ta solidarita systému!  Žádný problém není!  Nenechte se strašit ! Prodloužil se věk odchodu do důchodu a požadovaný počet odpracovaných let a uvidíme výsledek. Při nejhorším se budou muset zvýšit procenta odvodu do důchodového systému. Možnost regulace průběžného systému je neomezená ! Až tady budou vlády a politici, kteří budou schopní dělat pořádnou hospodářskou politiku, budou se moci důchody všem zvýšit a popř. snížit procenta na odvody do důchodového systému. Chce to jen jít k volbám a nevolit neschopné politiky !

0 0
možnosti

burden

24. 2. 2010 17:33
zapoměl jste

Důchodové fondy dle pravidel mohou nakupovat prakticky pouze státní dluhopisy a tedy financují státní dluh. Kdyby se zrušili Důchodové fondy, tak by stát musel pracovat s vyrovnaným rozpočtem anebo si půjčovat u investorů, což by ho přišlo děsně draho. Že to v dohledné době zkrachuje, s tím myslím všichni souhlasíme. Ale to bude až po volbách nebo dokonce až po přespříštích volbách. A to je politikům šumák. Hlavně potřebují někoho, kdo jim ty dluhopisy levně koupí teď, před volbami aby mohli v nejbližších letech financovat sociální stát. Potom potopa. Takže vaše návrhy neprojdou. Majitelé fondů a politici jsou na jedné lodi a vy jste trošku slabý aby jste jim to navrtal už teď v přístavu. A že ta loď se jmenuje Titanik je také jedno.

0 0
možnosti

jrc

24. 2. 2010 17:51
Re: zapoměl jste

Státní dluhopisy kupují i jiné finanční společnosti, ale s tím Titanikem, to fakticky výstižné !R^

0 0
možnosti

Dennys

24. 2. 2010 17:14
Opet neni co dodat - skvele napsane

Duchodova reforma stylem - vase penize do nasich soukromych kapes -  bude prinosna asi jen pro ty financni skupiny a jejich akcionare. Hadejte komu prospeje zavedeni skolneho, ktere zase jen vytahne penize z kapes obcanu do ..... ;-)  Muzete jednou ........... vlastne dvakrat

0 0
možnosti

jrc

24. 2. 2010 18:01
Re: Opet neni co dodat - skvele napsane

Nevím, ale pravděpodobně Petr Matějů. Ale asi se mýlím, protože ten teď vyfasoval i s Evropskými fondy 91 miliónů na další Bílou knihu školství, která má podporovat placené soukromé školství !

0 0
možnosti

Paeris Kiran

24. 2. 2010 17:13
vaše úvahy mají podstatnou vadu:

uniká vám jedna důležitá věc: Dnes v hrubých číslech 1 pracující člověk živí jednoho důchodce.

Během 15 let bude 1 pracující člověk nucen živit 1,5 důchodce.

Během 25 let to budou 2 důchodci.

Trend se nezlepší. I kdyby se najednou začali zázračně rodit děti tak efekt člověk nepozná 30 let. Kromě toho tenhle stát si nemůže dovolit ani děti.

Průběžný důchodový systém nemůže přežít. Jeho základna se totiž bude ztenčovat.

0 0
možnosti

Dennys

24. 2. 2010 17:32
Re: vaše úvahy mají podstatnou vadu:

Za soucasnych podminek v podstate nemuze prezit ani jiny duchodovy system. V tom, ze na duchod si kazdy ma jakymkoliv zpusobem tvorit rezervy (penize, zlato, akcie, nemovitost k pozdejsimu prodeji atd. - dle uvazeni toho ktereho soudruha) mezi nami neni sporu.:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 609
  • Celková karma 28,49
  • Průměrná čtenost 1694x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"