Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vlad IV

10. 3. 2010 20:48
K písni,,Kde domov můj,, necítím nic!

K téhle ano:   

Svatý Václave, kníže náš

pros za nás Boha, Svatého Ducha...

Christe Eleison !!

Byla naší neoficiální hymnou po mnohá staletí.......Ovoce výmyslů ,,národních buditelů ,, XIX stol. většinou nasáklých liberálně-zednářským,, antiklerikalismem,, sklízíme nyní plnými hrstmi...!!                                                                                                    Děkuji,již jsem zvracel..!!

0 0
možnosti

jrc

10. 3. 2010 22:33
Re: K písni,,Kde domov můj,, necítím nic!

Nezvracejte, jděte se raději pomodlit ! Bůh nikomu, ani nám, nikdy nepomohl. To neznamená, že není potřeba ctít  naše předky a  Svatého Václava. Pokud se chcete modlit k bohu, nikdo vám nebrání, ale já se k bohu v naší hymně, obracet nehodlám !

0 0
možnosti

Barbarka_CZ

10. 3. 2010 15:39
hymna

Jsem jednou z těch, kteří považují současnou hymnu za unylou, byť ne tragickou či směšnou. Nicméně z mého vlastního pohledu by pomohlo už jen to, kdyby se namísto první sloky zpívala slova sloky druhé. Ta jsou tak nějak zajímavější, na ta by člověk mohl být o něco víc hrdý než na opěvování krás země, kterých už tu ve skutečnosti beztak moc není...

0 0
možnosti

jrc

10. 3. 2010 22:39
Re: hymna

Jsem pro, měli by znít obě sloky.!!

0 0
možnosti

Pavel_D

10. 3. 2010 15:38
Ještě jedna sloka

Vám vypadla, a to ta, jež pěje o Troskách černolesklých v dáli, nebo tak nějak.  Text je v Sedláčkových Českých hradech, tuším.

Jinak - Vaše starosti na mou hlavu.

0 0
možnosti

s(h)arka

10. 3. 2010 12:52
máte pravdu a karmu..

taky mne to naštvalo.....Zigi sice jinej nebude,ale všechno si líbit taky nedám...;-)

0 0
možnosti

JMNT

10. 3. 2010 9:52
Výdobytků?

...a máma na všechny tyhle výdobytky? Určitě jsou dobré, ale když na dobrotu nejsou peníze, je po dobrotě;-) ale hymnu máme hezkou. Však to nemusí být žádná úderná odrhovačka. Ty velmi často užívají totalitáři k tvrobě "semknutých řad"

0 0
možnosti

jrc

10. 3. 2010 22:48
Re: Výdobytků?

Souhlasím, když se něco rozkrade, na dobrotu nezbyde !:-(

0 0
možnosti

Antexio

10. 3. 2010 9:49
Aby Vás nekleplo,

takhle se rozčílit kvůli názoru jiného blogera a ještě tam připatlat osobní frustraci z toho, že dnešek prostě nechápete....že Vám to za to stojí :-)

0 0
možnosti

janny - ban za vrhačku mimin

10. 3. 2010 9:31
hymna se mi nelíbí

Považuji jí skutečně za zlou, unylou a kýčovitou. Cokoliv jiného - důstojného - by bylo lepší. :-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,30
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"