Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z

zlutykreslo

18. 4. 2010 0:29
!!!

Kdyby stát dělal to, co má, kdyby nebyli v jeho čele lidé, kteří se chtěji především napakovat, a pak pomoci k napakování svým kamarádů, a kamarádům kamarádů, pak by nemusel člověk polemizovat s tím, jestli je nebo není unfair, když člověk, který přispěje do systému  za celý svůj aktivní život několika miliony, má ve stáří přibližně stejný důchod jako člověk, který přispěje několikanásobně méně. A nechci se dotknout žádných poctivě a tvrdě pracujících lidí, ovšem nemůžeme všichni dělat stejnou práci za stejné peníze. Někdo má takovou odpovědnost, někdo zase makovou. Někdo na sobě makal a maká, někdo prostě na vzdělávání není a je spokojený při práci manuální. Každému, co jeho jest. Ale není možné, abychom meli všichni stejný příjem, protože každý děláme něco jiného.

0 0
možnosti

jrc

18. 4. 2010 0:43
Re: !!!

Plně souhlasím. Nemůžeme mít všichni stejný příjem ! To ovšem nemá nic společného s neproduktivními důchodci!

Ti co si nahrabali v produktivním věku víc, můžou si to v důchodovém věku bohatě užívat.

Ti co si nenahrabali budou muset žít z holé státní dávky, která vystačí na základní životní potřeby.

Spravedlnost a pohoda !

Jenže jsou tu tací fiškulové, kteří by si chtěli užívat vysokých příjmů i v důchodu. Trochu ubohý nároky ! Chtějí platit za to, že jsou v důchodu! Nesmysl !!!

0 0
možnosti
Z

zlutykreslo

18. 4. 2010 0:48
Re: !!!

Konečně zkuste pochopit, že je diskriminační, když člověk s nízkým příjmem dostane 44% své mzdy, a člověk s příjmem vyšším než 3 násobek průměrné mzdy jen 19%... Proč by to tak mělo být? Proč tedy nedostávají oba dva 19%, když 44% se Vám zdá moc? Vy byste toleroval, kdybyste v restauraci dostal za 160 Kč guláš s šesti knedlíky, a člověk u sousedního stolu by tutéž porci obdržel za 20 Kč? Proč by to tak mělo být? Tak když chcete, abych měl stejný důchod jako člověk s nízkým příjmem, tak mě nenuťte platit vysoké odvody...

0 0
možnosti

jrc

18. 4. 2010 1:00
Re: !!!

Nechte procenta na pokoji.

Počítejte s tím, že důchod je sociální dávka pro důchodce !

Za svoje zásluhy dostáváte plat ve svém produktivním věku a podle výše platu, chtě, nechtě, odvádíte stéjné procento na důchody, jako všechni občané. Ti co berou víc i ti co berou míň.

Jen nám tam nehrajou ty stropy na odvody pro elity ! Vydělávejte víc a budete dle nové elitní filozofie, platit míň !!

0 0
možnosti
Z

zlutykreslo

18. 4. 2010 1:03
Re: !!!

Nenechám procenta na pokoji. O to totiž jde. To je důvod, pro který Ústavní soud zrušil tu část zákona... Jde totiž o diskriminaci.

0 0
možnosti
V

Vikina

18. 4. 2010 0:49
Re: !!!

Jenže o tom snad článek není (nebo to není jeho hlavní podstata). Je to o tom, že lidé, co si nadělily neslýchané příjmy budou posléze dostávat i vysoké důchody, zatímco ti tvrdě pracující si ze svých důchodů nezaplatí ani nájem. Je to totéž, jako když dnes bývalí bachaři a přisluhovači kom-režimu berou královské důchody, zatímco bývalí političtí vězni berou almužny.

Jinak stát reprezentují zločinci, kteří tam jsou, to oni nastavují pravidla. To není co kdyby a co by stát měl dělat, stát vždy dělá to, co určují elity. Ty jsou buď morální (jako tomu bylo např. za R-U), nebo amorální - dnešní neoliberálové. To je klasická ukázka, že celá ta slavná demokracie je v moderním světě pouze iluze, jednoduše to dávno nefunguje. Občanská společnost naposled fungovala před 2. světovou, od té doby se jen atomizuje a propaganda se už stará, aby lidé de facto neměli koho volit - vždy tam budou zvoleni jen lumpové. Moderní společnost spěje ne k ráji na zemi, nýbrž úplně jinam.

0 0
možnosti

jrc

18. 4. 2010 0:53
Re: !!!

R^

0 0
možnosti
Z

zlutykreslo

18. 4. 2010 0:54
Re: !!!

Pokud si myslíš, že lidé, co mají příjem o něco vyšší, nepracují tvrdě, že se flákají... Proč a priori osoba s příjmem vyšším než Ty musí být flákačem, zatímco Ty jsi chudinka poctivě pracující, která je nepochybně vykořisťována, a za tu extrémně náročnou práci s obří odpovědností dostáváš, světe div se, nižší mzdu než člověk, který na sobě léta dřel a má odpovědnost... Proboha, jděte se bodnout, vy bolševici. My nejsme moderní společnost, my jsme bolševická společnost s myšlením z 50tých let.

0 0
možnosti
V

Vikina

18. 4. 2010 1:09
Re: !!!

ale já nemám nic proti lidem, co si vydělávají hodně peněz tvrdou prací, podnikáním, prací od nevidím do nevidím, nápady a iniciativou. Ti odvádějí velké daně a samo že si zaslouží i mnohem vyšší důchody, jak prodavačka z Tesca. Ale v čem spočívá "těžká práce" takových soudců? Zejména, když soudí jak soudí? V čem je těžká práce ministerských povalečů a jak náročná je práce ředitele ČEZu? Co ředitelé ČD? Kdy jste jel naposled vlakem? Co se změnilo (kromě modernějších souprav a zdesetinásobného jízdného) na úrovni cestování? Myslíte, že taková holota slouží lidem? Proč by měli mít takové platy. Za císaře pána si mnohem nižší plat musel ředitel drah sakra zasloužit - a rozhodně ne tím, že byl kamarád nějakého politika.

0 0
možnosti
Z

zlutykreslo

18. 4. 2010 1:14
Re: !!!

Soudce dlouhá léta studoval a musí na sobě pracovat, má velkou odpovědnost. Ředitel ČD by měl brát plat odvislý od výsledku hospodaření společnosti, stejně jako ředitel ČEZu. Nemám nic proti tomu, když ředitel ČEZu bere několikasettisícový plat měsíčně, pokud společnost vydělává a krmí státní kasu. Že by při monopolu, jaký má ČEZ, dokázala vydělávat i cvičená opice, o tom už tato diskuze není... Musíš se smířit s tím, že ne všichni jsme uzpůsobeni dělat totéž za tytéž peníze...

0 0
možnosti
  • Počet článků 609
  • Celková karma 28,49
  • Průměrná čtenost 1694x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"