Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bucharovic

10. 5. 2010 16:03
.

Píšete nesmysly. Moje rodina pochází z části ze sudet a nevím, čím by mohla být moje prababička (tehdy 75 let) nebezpečná a přesto byla určená k odsunu. Jen díky tomu, že můj děda (jejich zeť) šel na nějký ,,úřad", kde ji i pradědečka (po mozkové příhodě) ,,vyplatil", tak se povedlo, že směli zemřít nakonec tam, kde žili celý svůj život. Ne každý, kdo měl Německou národnost byl ,,okupantem". Na to, kolik je Vám let, to máte dost špatně srovnané... V.Kroupa

0 0
možnosti

jrc

9. 5. 2010 21:21
Kolaboranti zůstanou kolaboranty !

To platí i po 65 letech po válce! Jestli jste Češi, chovejte se jako Češi ! Mějte úctu ke svým předkům. Na rozdíl od Němců, se za svoji historii nemusíme stydět ! Važte si toho !

Autor

0 0
možnosti

bojovnik2

9. 5. 2010 0:15
Z nenávistných a tendenčních reakcí

na svůj pravdivý a záslužný článek si nic nedělejte, svědčí jen o naprosté neznalosti reálií doby. Vždy se najdou lidé mající divnou potřebu lízat nohu, která do nich kopala, podlézat otrokářům, kteří je chtěli vyhladit a spousta těchto reakcí pochází od potomků dozorců v koncentrácích a vyšetřovatelů Gestapa.

0 0
možnosti

Krutá pravda od medvědice

9. 5. 2010 0:19
Re: Z nenávistných a tendenčních reakcí

nadávajíce ne nohu, která do nich domněle kopala, lízají někteří "bojovníci" nohu, která do nich kope dnes.

0 0
možnosti

Dean_07

6. 5. 2010 16:48
Coooože?

"President Dr. Edvard Beneš svými dekrety zachránil životy mnoha Němcům, kteří se mohli stát obětí oprávněné české nenávisti".

To si snad děláte legraci?!? O historii a Benešovi vůbec nic nevíte! To je teda síla...

0 0
možnosti

silný kuřák

6. 5. 2010 16:12
Pane autore,

jste extratřída. I když se tu občas objevují různé eskapády, Vy jste bezesporu jednička.

0 0
možnosti

hrdý Buďžes

6. 5. 2010 15:43
Jdem opíkat zajíce

"Byl jsem v prvních dnech revolučních očitým svědkem upálení jednoho Němce a jedné Němkyně. První byl německý voják, podle uniformy příslušník Volkssturmu, tedy nikoli SS. Byla na něho v okolí Prašné brány uspořádána honička, pak byl tlučen, ale ještě živý pověšen za nohy na stožár na náměstí Republiky, pod jeho hlavou rozdělán menší oheň a on pomalu upékán. Pak lidé jeho tělo rozsápali a na ně plivali. Zasáhnout jsem nikterak nemohl, protože bych byl sám utlučen. V jiném případě jsem viděl lidi do krvava tlouci deseti- až dvanáctileté chlapce, kteří u pomníku svatého Václava odklizovali barikády. Zatímco je lidé řezali přes nahá záda, museli odnášet dlažební kameny.

Na Poříčí proti Ymce procházely Němky, mladé i stařeny, se zdviženýma rukama kordonem lidí, kteří do nich mlátili latěmi a býkovci. Zvolal jsem: Lidé, mějte rozum! Vyvázl jsem jenom zázrakem".

0 0
možnosti

hrdý Buďžes

6. 5. 2010 15:44
Re: Jdem opíkat zajíce

"Zasáhnout jsem nikterak nemohl, protože bych byl sám utlučen. V jiném případě jsem viděl lidi do krvava tlouci deseti- až dvanáctileté chlapce, kteří u pomníku svatého Václava odklizovali barikády. Zatímco je lidé řezali přes nahá záda, museli odnášet dlažební kameny.

Na Poříčí proti Ymce procházely Němky, mladé i stařeny, se zdviženýma rukama kordonem lidí, kteří do nich mlátili latěmi a býkovci. Zvolal jsem: Lidé, mějte rozum! Vyvázl jsem jenom zázrakem".

"Na Floře týrali lidé Němku dvě hodiny, načež ji vlekli ulicemi za nohy, hlavou po dláždění, u Olšanského rybníka ji polili benzínem a zapálili. Viděl jsem táhnout ze Žižkova lidi na Václavské náměstí, kteří na sebe volali: Jdem opíkat zajíce! To znamená upalovat Němce.

Podle očitých svědků visela jich tam celá řada hlavou dolů. Byli to mně známí lidé, kteří mne tam posílali, abych se tam šel honem podívat, dokud se ještě pečou".

0 0
možnosti

kopso

6. 5. 2010 15:31
Proto si o nás nemyslím nic moc dobrého

Můj otec žil za války v Praze. Jako malý kluk i později coby adolescent a ještě později coby dospělý jsem se zájmem naslouchal opakované příběhy z květnového povstání v Praze. Maminka říkala že byla proti tomu aby se otec účastnil bojů ( vysoký stupeň těhotenství) ale otec prostě musel jako správný vlastenec. Alespoň to tak říkal. Jenže to co se dělo po skončení bojů právě s německými civilisty a jejich majetkem nad tím se dalo dle jeho slov pouze plakat nebo zvracet. Podle nátury. Vraždy civilistů, rabování, pálení uměleckých děl velké hodnoty jenom proto že autor byl Němec. Když se zastal německých loajálních sousedů( žili v Krči) kteří se zase v době " heidrychiády" zastávali jich byl málem taky lynčován samozvanými spravedlivými resp. gardisty s páskami na rukávech. Byla to hrozná doba říkal ale nejhorší na tom bylo že z těch největších sviní se potom stali ti nejhorlivější přisluhovači komunistů. Nebo rovnou ti nejhorlivější komunisti.

0 0
možnosti

Cynyc

6. 5. 2010 15:41
Re: Proto si o nás nemyslím nic moc dobrého

Nevím, zda nejhorší, kažpodádně logické až nevyhnutelné. Když si sestavíte psychologický profil kolaboranta, zbabělého gardisty a estébáka, zjistíte, že jsou totožné. Stačí prospěchářství a naprostá absence empatie - morální zásady jsou jen nátěr, který se z takto formované osobnosti za "příznivých" podmínek okamžitě oloupe.

0 0
možnosti

Santa

6. 5. 2010 15:25
Přesně podle hesla:

Vinej, nevinej, berte je po řadě, viď? Čechy patří Čechům? A co Moraváci, ti tam taky nesmí? Patří Bruntál jenom Bruntálánům (kdybych tam teda někdy jel, ať vím, komu to patří)?

0 0
možnosti

kopso

6. 5. 2010 15:18
Proto si o nás nemyslím nic moc dobrého.

0 0
možnosti

D.Brux

6. 5. 2010 15:08
Mýlíte se

Je třeba nestranně zmapovat květen 45, neboť odsun národnostních menšin z Českých zemí je podstatou a pilířem země, v které žijeme.

Je skoro až k smíchu že se pořád odvoláváme na nějaký odkaz z 1. masarykovské republiky, když téměř vše z něj bylo mezi lety 45-57 kompletně pošlapáno.

Toto je začátek. Většina Čechů vůbec neví, že bezprostředně po válce probíhaly divoké odsuny lidí nejrůznějšího charakteru, vyřizování účtů mezi lidmi nejrůznějšího charakteru, přesuny majetků atd. Teď se o tom začne teprv mluvit, začne se to analyzovat, porovnávat svědectví, hledat nezničené důkazy.

Takže do takových padesáti let bychom mohli mít nestranný a kritický pohled na tuto etapu našich dějin = naše děti se doví, kdo vlastně jsou.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS