Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jrc

10. 6. 2010 21:15
Vážení diskutující,

vzdávám to z časových důvodů. Ostatně dle příspěvků, je tady spousta jiných schopných diskutujících ! Zítra  se vrátím.

0 0
možnosti

jrc

10. 6. 2010 20:26
Omlouvám se, nebyl jsem přítomen !

Děkuji za příspěvky. Tak teď mám šanci poděkovat alespoň na některé příspěvky, moje značka je jrc.

Ujisťuji vás, že se na geografickém vývoji v tomto režimu nic nezmění. Pokud se nezvedne hospodářská výroba a její produktivita, bude se muset na důchody platit víc.

V podstatě je to jedno, jaký je důchodový systém, ale náš průběžný solidární systém je z mnoha okolních systémů nejlepší a naprostá většina občanů mohla z důchodu přijatelně žít ! 

Jenže vždycky se najdou občané, kteří kašlou na solidaritu, či bratrství a chtějí si hrabat sami pod sebe ! Čím víc , tím líp. Až si nahrabou, skončí stejně, jako všichni v krematoriu !

Nakonec se na tom přiživí důchodové fondy. Přece nenechají takovou hromadu peněz mimo svoje zájmy !

0 0
možnosti

Stará kára

10. 6. 2010 20:31
Re: Omlouvám se, nebyl jsem přítomen !

Pravda je, že jsme si mohli z důchodů přijatelně (a jen přijatelně) žít. otázkou už desetiletí je, jak dlouho. Vy máte jiné výpočty o změně skladby věkové struktury obyvatelstva, než Bezděkova komise, resp. ČSÚ?

Pokud ne (a pokud jste pochopil, že se jedná o vzdálenější budoucnost) - jak chcete problém řešit?

0 0
možnosti

danastol

10. 6. 2010 19:02
předčasné

přestaňte lamentovat nad něčím,co ještě není schváleno.Je to pouze návrh a jsou k němu připomínky. Jinak reforma je nutná.Dnes je důchodcu jak komáru, bohužel se dožívají věku 90 a více let a to je dlouhá doba pro vyplácení důchodu.Vemte si, že na l důchodce je 1,8 potencionálního zaměstnance.Tohle se přece musí změnit.Nevím proč remcáte, vždyť váš se to nedotkne.!!!

0 0
možnosti

jrc

10. 6. 2010 20:30
Re: předčasné

Remcat pozdě je už k ničemu ! Mě se to nedotkne, ale nechci nechat okrádat svoje spoluobčany. Patřím totiž k Českému národu a mám rád lidi !

0 0
možnosti

kevinbb

10. 6. 2010 16:35
K tomu neni co dodat!

R^

0 0
možnosti

Konstrukter

10. 6. 2010 12:56
částečně máte pravdu

Třeba to, že stát bude soukromému fondu dávat stejnou částku jakou si bude člověk spořit - zde by mělo být nějaké omezení, jako je to například dnes u penzijního připojištění, protože by to jinak hrozilo nepěkným tunelem a zásekem do veřejných financí.

0 0
možnosti

jrc

10. 6. 2010 20:32
Re: částečně máte pravdu

To by se jim vůbec nelíbilo ! S tím zásekem počítají, proto chtějí zvýšit DPH !

0 0
možnosti

doktor_bota_2

10. 6. 2010 12:47
Kdybych Vás měl, drahý pane, momentálně po ruce,

tak byste Vy neměl problém s důchodem, ovšem já bych měl problém s policií. Já jsem 15 let dřel způsobem, který si naprosto nedokážete představit, abych měl nadstandardní příjem, a bolševický flákač Vašeho typu mi nebude vykládat, jak jsem špatný, protože slušně vydělávám.

0 0
možnosti

jrc

10. 6. 2010 20:41
Re: Kdybych Vás měl, drahý pane, momentálně po ruce,

Drahý pane, znám spoustu lidí, kteří dřeli celý život a stejně se důchodu nedožili. Se svým důchodem problém nemám a jsem ochoten se smířit s nižším, pokud bude pro všechny stejný, omezený pouze počtem odpracovaných let ! Nerad se dívám na chudáky a bezdomovce !

Hledejte si bolševiky jinde, mě se to netýká, ale obdobné vyhrůžky jsem slyšel právě od některých komunistů !!!

0 0
možnosti

VerneP

10. 6. 2010 12:39
Muzete se ...

... zlobit, ale to je tak vsechno, co muzete. Jedine, co Vas muze hrat u srdce je to, ze si to vetsina mladych prozere uz ted a v duchodu na tom budou hur nez Vy, protoze neverim na pohadky o uvedomelych mladych.

P.S.: je mi 35, takze jeste nejsem asi tak stary, jak by mohlo podle prispevku vypadat, ale fakt je, ze na tomto svete jsem uz skoro dvojnasobek toho, co letosni prvovolici a moc dobre vim, jak tvrde se vydelava chlebicek vezdejsi.

P.P.S.: Zajimave je, ze jsem jeste nikdy nevidel nejaky ekonomicky napad, ze ktereho by meli uzitek vsichni.

0 0
možnosti

m. l.

10. 6. 2010 13:09
Re: Muzete se ...

Z žádného nápadu nikdy nebudou mít užitek všichni, takže Vám docela věřím :-)

0 0
možnosti

Mumrli (cynik a asociál)

10. 6. 2010 11:56
Jo, pane,

40 let jste tu neco budovali, tak ted to mate i s uroky. V nicem jinem to neni.

Co mam rikat ja, jako tricatnik, ktery mel tu smulu ze se narodil do doby, ve ktere musi jak zivit duchodce, tak myslet na duchod svuj? Nicmene mam za to, ze reforma tu mela byt uz davno.

0 0
možnosti

jrc

10. 6. 2010 20:45
Re: Jo, pane,

Pane tak to bylo vždycky, pouze s tím rozdílem, že za komunistů podporovali rodiče svoje děti!

Ta reforma vás pouze okrade. Je výborně nastavená pro ty s nejvyššími příjmy ! Takže budete ještě navíc, mimo svého táty, živit ty bohaté !

0 0
možnosti

Stará kára

10. 6. 2010 11:42
Souhlasím s vaší třetí variantou

Stejný důchod pro všechny - na úrovni (řekněme) 1,5 násobku životního minima  (při odpracovaných alespoň 38 letech).  A stejný odvod (abych nebyl asociál - od 0,8 násobku průměrného platu).  Zbytek si laskavě každý naspoří sám (neboť každý svého štěstí strůjcem).

0 0
možnosti

jrc

10. 6. 2010 20:47
Re: Souhlasím s vaší třetí variantou

Dík za podporu, ale progresivní odvody byly vždycky a musí být nadále !

0 0
možnosti

Stará kára

10. 6. 2010 11:31
Poslouchejte pozorně

Jednou z variant je státní fond.  Ono to podstatné, co vaše hlavička neumí pochopit je potřeba vklad zhodnotit.  Takže ty peníze nemohou ležet jako mrchy na účtu za 0,5 %. To by z nich za chvíli nic nebylo.

Pokud píšete o Němcích - zapomněl jste napsat, že 60 ÷ 70 % jejich důchodu jsou příjmy ze soukromých fondů ze soukromého spoření.

A k těm obrovským hajzlům, co berou víc, než trojnásobek platu: Pane, oni platí trojnásobné "pojistné" a důchod nebudou mít o mnoho větší než ti, kteří neplatí  skoro nic.  Vám to pořád připadá, že na váš důchod přispívají málo?  Asi bychom měli všichni brát stejně, že. Přece máme stejné žaludky.

0 0
možnosti

m. l.

10. 6. 2010 11:36
Re: Poslouchejte pozorně

A proč ne. Všem stejný státní důchod - samozřejmě za stejné pojištění :-) Kdo chce, ať si navíc k tomu šetří po vlastní ose, částka i způsob libovolné :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 610
  • Celková karma 25,33
  • Průměrná čtenost 1691x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"