Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Kolumbo

12. 7. 2010 20:51
Ještě jednodušší

by bylo důchod v dnešním slova smyslu zrušit a každému dát paušální částku "na přežití" ve výši , řekněme, 4000 kč měsíčně.  A žádných speciálních odvodů by nebylo třeba. kdo by chtěl víc, musel by si našetřit, investovat, koupit nemovitost, zahradu ... Dneska stát člověka okrádá na "sociálních pojistných" a zatímco chalupník s domkem a kouskem louky na vesnici platí za chudáka, pak člověk, který by rád své stáří řešil tímto způsobem /koupí  malého domku se zahradou na vesnici/ musí mít našetřeno přes milion, je považován za boháče a přitom na způsob života toho venkovana nemá...  Tedy venkovan je reálně bohatší. Kdyby chtěl, může svůj domek za 1.5 milionu prodat, pronajmout si byt ve městě a žít si "jako boháč". k čertu se státem i s jeho "sociálními programy". Ty jsou dobré leda pro úředníky a vyžírky.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

12. 7. 2010 18:56
Takže

V současnosti všichni důchod 9.000 Kč (cca).  Za dvacet let pokles minimálně o čtvrtinu - tedy na cca 7.100 (ten problém rostoucího podílu   důchodci/produktivní   totiž vůbec neřešíte).  Za třicet let  (když budu optimista) všichni kolem 6.000, možná i 6.200.  (Všechny údaje jsou v současné hodnotě peněz.)

Tak si to představujete.

Jo - s těmi darebáky, co ujídají penízky výpočtem důchodů: kolik že na nich chcete ušetřit? Tipnul bych si zcela maximálně 10 mld. (vč. pojistného) - takže opravdu hodně, asi tak 200 až 250 na každého důchodce měsíčně  (později to bude samozřejmě méně). A kolik že přibude nezaměstnaných?

Vy si opravdu myslíte, že nás politici chtějí štvát schválně? Že si ty reformy vymýšlí jen proto, abychom je (naštvaní) příště nezvolili?

0 0
možnosti
Z

zrcadloo

12. 7. 2010 13:56
Reforma?

Gilotina do každé obce!! asi nejlepší řešení pro mladé a úspěšné fejsbůkáře.

0 0
možnosti

Gaspard

12. 7. 2010 13:16
To je blábol

Zkuste někdy předložit nějaká čísla a ne věty typu:

"Pro většinu občanů s běžnými příjmy by se jednalo o pokles, či nárůst důchodové částky v rozmezí několika tisíc korun". - Při průměrném důchodu pod 10k Kč je pokles o "několik tisíc korun", řekl bych, fatální a jako navrhovateli bych vám ho přál!

Jak by se teda ten důchod vypočítával? Poskytněte nám alespoň náznak nějakých konkrétních částek. Jak by se podle vás projevila výše odváděného pojištění na důchodu? Kde jste přišel na to, že je u nás "velmi nízké zdanění oproti západním zemím"? Atd. atp.

0 0
možnosti
  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,62
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"