Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pgjed

23. 8. 2010 17:41
Je iluzí dělat v těchto populačních podmínkách důchodovou re

Kdo bude platit do systému, když průměrné populační výsledky nekryjí ani holou reprodukci? Za těchto podmínek přežijí jenom ti důchodci, kteří se postarali o dostatek dobře vychovaných potomků. Všichni ostatní zaplatí krutou daň za neochotu mít děti, tedy dost dětí. Budou zmírat v hladu a bídě a nebude, kdo by jim pomohl. Je to nečekaná forma rekatolizace naší společnosti.

Jedinou  cestou, jak vytvořit podmínky pro reálné provedení skutečné dlouhodobě udržitelné penzijní reformy je  zavést silné propopulační stimuly. Řádná klasická, úplná rodina, která má 3 a více dětí, které řádně vychovává, posílá do školy, vede k práci a pořádku by měla být všemožně zvýhodněna. Pak bude důchodovou reformu o co opřít..

0 0
možnosti

jrc

23. 8. 2010 19:14
Re: Je iluzí dělat v těchto populačních podmínkách důchodovou re

Výborný příspěvek. Reforma musí řešit podporu rodin s více dětmi !!!

0 0
možnosti

Stará kára

23. 8. 2010 17:02
Ano, a

TI, KDO JSOU V PRODUKTIVNÍM VĚKU MAJÍ VŠICHNI STEJNÉ POTŘEBY. NENÍ TŘEBA VYPLÁCET RŮZNÉ PLATY. NENÍ TŘEBA MZDOVÝCH ÚČETNÍCH. BUJUJME ZA STEJNOU MZDU PRO VŠECHNY.

Nebo ne - vždyť pak už můžeme dostávat vše v naturáliích. (To už tady i ve světě bylo. Nějak se to neudrželo.)

Chápete, pane Čumpelíku, jak zlodějské myšlení máte? "Nevadí, jak moc budeš platit na cokoliv. Buď rád, že dostaneš alespoň něco. No - a pak se připojisti (dovolím, aby z tvých vysokých daní ti stát malinko na připojištění přispěl)."  Máte pravdu, pokud budou všichni důchodci (i ti, kteří se připojistit nestihli, nemohou za to, že nemají tento dodatečný zdroj) dostávat kulové, důchodová reforma nebude potřeba. Odhaduji možnou výplatu na cca 6.500 Kč/měs.

PS: Víte, že vaši úvahu označil (nepřímo) za zlodějskou i ÚS svým nedávným verdiktem?

0 0
možnosti

jrc

23. 8. 2010 19:12
Re: Ano, a

Lituji, ale současný průměr důchodů je cca 9500,-. Zjednodušení legislativy a složitého propočítávání důchodu by se odboraly znáčné náklady a důchod by mohl být 10500,- Kč. Zrušení stropů a různých důchodvých benefitů by přineslo další navýšení. Není důvod brečet ! Jinak každý rozumný důchodce ví, že si lepší důchod musí vydělat v době svého produktivního věku ! K tomu nepotřebuje žádný pilíř !

0 0
možnosti

snegon

23. 8. 2010 15:09
Souhlas

Doplnil bych to pouze o způsob zabezpečení druhého pilíře. Zatímco peníze vybrané v rámci prvého pilíře jdou přímo stávajícím důchodcům, peníze ve druhém pilíři by podle toho jak tomu rozumím měly být uchovávány a vypláceny konkrétnímu občanu po odchodu do důchodu. Naskýtá se otázka je ochránit před "hospodařením" soukromých firem kterým jde o zisk a ze kterých si po bankrotu nic nevezmete. Tady  je podle mě úloha státu, který by takto naspořené peníze využíval podobně jako dluhopisy pro rozvoj infrastruktury apod. a který by zaručoval přiměřenou výši úroků. Občané by tak získali další motivaci k tomu, aby jim záleželo na kvalitě státu a aby zodpovědně zvažovali koho si do čela státu volí.

0 0
možnosti

Stará kára

23. 8. 2010 17:04
Re: Souhlas

No jo. Když ty peníze vydá na rozvoj infrastruktury (či čehokoliv jiného), kde vlastně vezme peníze na ty připojištěné?  Ona bude infrastruktura tolik vynášet? Proč nevynáší už teď?

0 0
možnosti

strycek-Joe GmbH

23. 8. 2010 14:22
Jen si dělej svou nesmyslnou důchodovou reformu, Čumpelíku

nejpozději po 4 letech ti ji stejně zrušíme

0 0
možnosti

jrc

23. 8. 2010 19:19
Re: Jen si dělej svou nesmyslnou důchodovou reformu, Čumpelíku

Lituji mnou navržená reforma přijde, až občané prokouknou, jak ta banda zbohatlíků šidí. Ta příjde, až ten nesmysl, který současná vláda schváli, za 4 roky zrušíme !

0 0
možnosti

Mira UL

23. 8. 2010 13:07
Je třeba vytvořit a zavést takový systém,

aby stát jako instituce vůbec nemusel řešit životní úroveň seniorů. Každý člověk od svých rodičů ví, že se musí naučit pstarat se o sebe sám nejen produkvním věku, ale i potom.

Vím, že můj názor se nesetká s pochopením, ale správa sociálních služeb spolkne tolik peněz, že je naprosto nerentabilní a spotřebuje skoro tolik peněz, kolik se vyplácí v různých dávkách. Celý resort ministra práce a sociálních věcí je naprosto zbytečný a spotřebovává nemalou část daní.

Naši politici jsou zbabělci, kteří nedokážou říct a udělat nepříjemné věci a tak zabetonovali svoje pozice řadou demagogických tvrzení, aby se zalíbili masám primitivních voličů.

S tímhle problémem souvisí i volební právo: to přísluší jen těm občanům, kteří platí daně; přičem právo být volen musí příslušet jen těm, kdo nejsou svým živobytím závislými na zaměstnavateli nebo státu.

miroslav.vojta@volny.cz

0 0
možnosti

Tecumtha

23. 8. 2010 13:15
Re: Je třeba vytvořit a zavést takový systém,

Ano souhlasím. Proč nechodíte volit ?  zdraví Marek Vokšay

0 0
možnosti

Tecumtha

23. 8. 2010 11:09
A mimochodem- ten Váš třetí pilíř, proti kterému tak brojíte

ten by měl být zcela dobrovolný ....... vy chcete lidem zakazovat , aby se sami dobrovolně zabezpečovali na stáří ?

0 0
možnosti

jrc

23. 8. 2010 12:29
Re: A mimochodem- ten Váš třetí pilíř, proti kterému tak brojíte

Samozřejmě dobrovolný, ale dotovaný státem od všech ostatních občanů !

0 0
možnosti

rezjir rezjir

23. 8. 2010 11:08
Jaký ale já budu mít motiv jako podnikatel či

zaměstnanec zdanňovat jakýkoliv svůj příjem, když bude zcela lhostejné, kolik toho odvedu do důchodového systému, čím vyšší příjem, tím intenzivnější  motiv být pouhým černým pasažárem.

0 0
možnosti

Mira UL

23. 8. 2010 12:20
Re: Jaký ale já budu mít motiv jako podnikatel či

Rejzire, u tebe nehrozí, že byl pracoval jako zaměstnanec, natož abys podnikal a dával práci a obživu jiným lidem, že? Ty jsi černým pasažérem už od svýho narození stejně jako každej jinej komunista!

miroslav.vojta@volny.cz

0 0
možnosti

Tecumtha

23. 8. 2010 11:07
No- jak vidím někoho se ohánět "vůlí lidu"

tak jak to níže v diskusi předvádí autor - okamžitě mám před očima socialismus a komunisty. Pane autore, máte je hodně pod kůží, že ?

0 0
možnosti

jrc

23. 8. 2010 12:27
Re: No- jak vidím někoho se ohánět "vůlí lidu"

Lituji, ale ta vůle lidu je v Ústavě ČR. Myslíte si, že je to komunistická ústava ? 

0 0
možnosti

džajár

23. 8. 2010 10:57
Plně souhlasím,

jenže rozhodující camarilla bude proti - vždyť jdeš o jejich prebendy !!!;-€

0 0
možnosti

jrc

23. 8. 2010 12:34
Re: Plně souhlasím,

Super poznámka do diskuze ! Taky od nich nečekám karmu, ale pořádnou dávku nadávek a nesouhlasu !!!!

0 0
možnosti

hekp

23. 8. 2010 10:51
klapky na očích

 Zřejmě máte klapky na očích, stávající systém udržitelný není, demografii neoblbnete pouhými slovy. Těh pár tisíc lidí, kterých se dotýká zastropování sociálních odvodů to rozhodně nevytrhne.

0 0
možnosti

jrc

23. 8. 2010 12:30
Re: klapky na očích

Lituji, ale dělá to určitě přes miliardu !

0 0
možnosti
  • Počet článků 609
  • Celková karma 28,49
  • Průměrná čtenost 1694x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"