Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jrc

28. 9. 2010 15:23
Dík za kvalifikované názory.

Pro Ruda Pivrnec - filtr by tvořilo odvolání. Pokud by nebylo odvolání na rozhodnutí nadřízeného státního zástupce, nemusel by rozhodovat soudce. Možnost návrhu na odvolání státního zástupce, by samozřejmě muselo být náležitě odůvodněno.

Pro hafusak 2 - s tím se dá souhlasit, ale dnes musíme vycházet ze současného stavu.

Zdraví autor

0 0
možnosti

hafusak2

25. 9. 2010 18:36
Největší chyba se stala,

když se zrušily prokuratury s poměrně rozsáhlými pravomocemi a byly nahrazeny dost bezzubými Státními zastupitelstvími. Slováci tu chybu neudělali. Stejně bych rád věděl, kterého /píp/ tenkrát tohle napadlo.Rv

0 0
možnosti

Ruda Pivrnec

25. 9. 2010 17:35
Mňo,

článek hezký, ale závěry, mírně řečeno, nesprávné. Pokud bude právo zastavit proces (takto tomu pro zjednodušení říkejme - tedy činnosti od podání na policii do projednání soudem) náležet jen soudcům, pak se to přímo odrazí na dalším zahlcením soudů zhusta bagatelními kauzami. Právě policejní vyšetřovatelé a státní zástupci mají tvořit filtr, kterým se banální kauzy nedostanou až k soudu. Ono to soudní projednávání byť banálních prohřešků stojí poměrně velké prachy. A možnost navrhování odvolání statních zástupců soudci? Pardon, ale to je býkovina neuvěřitelných rozměrů! Jak radostně by toto ustanovení využíval třeba soudce Berka vůči státnímu zástupci, jenž mu šlapal na paty...

0 0
možnosti

1politician

25. 9. 2010 21:54
Re: Mňo,

A propos, co ten Berka, nějak se nám to vytratilo do ztracena zdá se, nebo to není mediálně zajímavé?

0 0
možnosti

jrc

25. 9. 2010 14:51
Očekávám negativní reakce státních zástupců.

To nemůže změnit nic na nutnosti opravy systému. Současný stav nevylučuje různé korupční vlivy. To je již podstatný důvod pro změnu ! 

0 0
možnosti

BořekŠikula

25. 9. 2010 11:06
Tam neskončil případ Čunek

ačkoliv měl - jakmile se zjistilo, že Urbanová lže. A na rozdíl od ostatních domněnek to je soudní verdikt.

0 0
možnosti

johnpeters

25. 9. 2010 13:48
Re: Tam neskončil případ Čunek

A co sám pan Čunek,ten lhal,až se mu od huby prášilo,jeho úspory,občanka,co jeho povedení svědci,pan Vaškůj!!Jen se na ty chlapy podívám,a je mi jasný,která bije,Vy jeden zás tupče!:-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,35
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"