Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

eneme

13. 11. 2010 23:28
Zachovat průběžný systém.

Všichni kdo vydělávají musí platit do důch. průběž.syst..Není to spoření na důchod, ale platíme DAŇ na důch. současných důchodců, našich  rodičů. Musíme platit nejnutněkší %, ale a by stačilo na důstojné potřeby důchodců.  Buď se bude platit víc a víc nebo budou důchody menší a menší. Prosím vás, věřte, že se průběžný systém  vyplatí. Protože,pokud svěříte peníze  bankovnictví a pojišťpvnictví, okamžitě se mění na papírky s kterými oni zacházejí lhostejně a záleží jim na zisku pro sebe. Rozpráší naše těžce uspořené peníze za úvěry a akcie, poberou  za to 10-15 %  jakože  poplatky,Uzavřela jsem živ. poj. na 17 let a jen zírám jak si pojišťovna strhuje 2 tis.Kč ročně, z mých jim poslaných 12 tis. Zhodnocení peněz nulové. Odejít z toho nemůžu, vyplatili by mě jen  50% z toho co je naspořeno.  Pozor, pojištěna jsem jen pro případ smrti 2 tis.a pro smrt úrazem 12 tis. Děkuji p. J.Čumpelíkovi,říká to dobře, jakou zavést penzijní reformu.

0 0
možnosti

kaktusak

6. 10. 2010 22:26
Privatizace důchodového systému

zajistí bezpracný a pohodlný život hrstce vyvolených. To je jediný účel celé té penzijní reformy.

Nejrozumnější by bylo ponechat průběžný státní systém.

0 0
možnosti

jrc

6. 10. 2010 22:52
Re: Privatizace důchodového systému

Dík za podporu.

 Je dost provokativní  zkritizovat projev současné hvězdy ODS. Očekával jsem mnohem ohnivější reakce z řad ODS. ale ten projev byl tak dlouhý a neefektivní, že mne to připomělo staré doby. Jsem přesvědčen, že stejnou myšlenku, lze vyslovit za 1/3 použité doby.

Vaši charakteristiku účelu celé reformy důchodů s vámi plně sdílím, jen ta hrstka vyvolených se u nás velmi rozrostla a už ji nelze uživit !!

0 0
možnosti

Gaspard

6. 10. 2010 16:12
Pane Čumpelíku,

váš blog je snůška egoistických důchodcovských blábolů typu: "Hlavně nám nesahejte na naše důchody a po nás potopa". Nebudu komentovat všechny vaše úlety, ale zaměřím se jenom na pár z nich:

"Je zcela podružné, pokud ... platí někdo vyšší částky na sociální zabezpečení, než ostatní. Jeho příjmy jsou také úměrně vyšší, než těch ostatních a může si bez problému platit vyšší připojištění, nebo finančně investovat a tím si navýšit svoje příjmy v období důchodu.". Budete se divit, ale většinou nemůže, protože jeho životní náklady jsou většinou objektivně vyšší, než těch chudších. On totiž na jednání nemůže přijít v džínách a tričku z tržnice, nemůže na to jednání přijet autobusem apod. Když totiž přijede v těch džínách a tím autobusem na jednání pozdě, tak se s ním nikdo nebude bavit a on nesežene zakázku pro ty chudší.

0 0
možnosti

Gaspard

6. 10. 2010 16:20
pokračování

"Je potřeba vycházet z faktu, že důchod není pojištěním, ale sociální dávkou.". OK, pak ať důchod je sociální dávka na úrovni dávky v hmotné nouzi. Ale pro všechny! Tedy i pro stávající důchodce a nynější pracující, ať si ušetřenou část sociálního pojištění buď spoří, nebo atˇ z nich dotují své rodiče/prarodiče!

Důchodové připojištění jako jediný další pilíř systému: Kdo mi zaručí, že za 20 let, až půjdu do důchodu bude daná pojišťovna ještě existovat a kolik myslíte, že si člověk za 20 let našetří, při dnešních úrocích 1% a pár stovkách státního příspěvku ročně?

"...musí průměrný důchod ze solidárního průběžného důchodového systému být ve výši, která bude zajišťovat minimálně průměrné potřeby a náklady důchodců.". Co je to "průměrné potřeby důchodců"? Důchodce v Praze má asi jiné průměrné potřeby než důchodce v Horní Dolní!

0 0
možnosti

Gaston

6. 10. 2010 10:09
Dobré

A jak byste si tu důchodovou reformu představoval vy?

0 0
možnosti

rezjir rezjir

6. 10. 2010 10:27
Re: Dobré

Žádnou nepotřebujeme.

0 0
možnosti

strycek-Joe spol. s r.o.

6. 10. 2010 9:54
Cílem je zprivatizovat systém důchodového zajištění

Postup: stejný jako při privatizaci podniků v 90.letech - osekáváním příjmů dostat systém (podnik) do dluhů a poté jej jako neefektivní zprivatizovat.

Jedna část důchodců bude pak sanována charitou a vyvářením polévek, zbytek bude žít v důchodcovských ghetech a podroben tlaku na zkrácení věku dožití.

Majitelé důchodcovských fondů pak mohou prosperovat a konečně nastartovat ekonomiku.

0 0
možnosti

jrc

6. 10. 2010 10:08
Re: Cílem je zprivatizovat systém důchodového zajištění

Majitelé důchodových fondů žádnou ekonomiku nenastartují. Ti si koupí spíše vilu na Floridě, či jinde, ale o postupu, jak s důchodci, máte pravdu.

Mladí by měli podporovat charitu, budou ji potřebovat !!

0 0
možnosti

comy

6. 10. 2010 9:12
Alespon byt zdarma?

???

0 0
možnosti
  • Počet článků 609
  • Celková karma 28,49
  • Průměrná čtenost 1694x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"