Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

eneme

1. 1. 2011 21:25
Chce to nové lidi typu Michálek !

Myslela jsem si 20 let,  že když si politici nahrabou, když budou bohatí, že budou neúplatní a že si třeba řeknou bližší košile než kabát - tak teď když už mám košili tak se postarám  republice o kabát. Jak moc jsem se mýlila !  Hamižnost nemá hranic. Celých 20 let dostávají politické strany od státu skoro miliardu, každý rok, podle počtu hlasů ve volbách. Kam ty peníze mizí ? Kde, u koho skončí ?  Senátoři, poslanci, většinou mají každý ještě jedno zaměstnání.  A pořád mají málo, ještě loupí na ministerstvech z různých fondů a poradců  a expertů a právních firem atd apod.  Považte, že poslanecká sněmovna (bez senátu) má 370 zaměstnanců, průměrný plat 40 tis. Vnitro - obrana - doprava - černá díra pro těch málo peněz co přijdou z daní, které nikdo nechce platit. 8-o 

0 0
možnosti

jrc

4. 1. 2011 9:03
Re: Chce to nové lidi typu Michálek !

!!R^

0 0
možnosti

Perun14

28. 12. 2010 13:31
kapitalismus

kapitalismus v podstatě nejde zlikvidovat vždyť "komunistické" hospodářství nebylo nic jiného než státní kapitalismus. Myslím, že by si tu někdo měl osvěžit co vůbec ten kapitalismus je a nebo popsat co si pod tím představuje....

0 0
možnosti

Pavel Skeptik III

28. 12. 2010 14:07
Re: kapitalismus

Kapitalimus je ekonomický systém, kde majitel kapitálu, tedy peněz, si s nimi může nakládat svobodně. Není podstatné, jestli je to 10 nebo 1 000 000 !!

0 0
možnosti

Pavel Skeptik III

28. 12. 2010 7:43
Tak jsem

si početl! Chtěl bych autorovi poradit! Takové zřízení, jaké Vy požadujete už přece existuje! Jmenuje se Velká Lybijská Arabská Lidová Socialistická Džámáhírije! Místo Lybijská a Arabská stačí Česko Moravská a je to !!  Malý problém je v tom, že tam mají trošku ropy a proto asi toho Kaddáfiho přežijí a hladem neumřou ;-D

0 0
možnosti

jrc

28. 12. 2010 10:38
Re: Tak jsem

Máte zcela pravdu. Pokud by jsme měli tu trochu ropy, tak by nám nevadila, ani ta zlodějna nahoře. Jenže žijeme v Česku a je nejvyšší čas dát věci do pořádku!

0 0
možnosti

Paveljan

27. 12. 2010 20:47
Pane Čumpelík,

politická strana kterou jste vypodobnil nemůže vzniknout. Nejsou totiž k disposici kádry, které by ji dokázaly vést  Vámi nastíněným směrem. Takže to můžem klidně považovat za ideál vznášející se vysoko nad našimi hlavami. K Vašim poznámkám o pravici: já jsem si nevšiml, že by ve sněmovně nějaká pravice byla. Možná je tam pár pravolevých stran, ale pravicová partaj tam není. Levičáci tady pár let vládli a to co předvedli bylo mimořádně slabé. A to jim ještě hospodářská situace ve světě šla na ruku.;-)

0 0
možnosti

jrc

27. 12. 2010 22:51
Re: Pane Čumpelík,

Opravdu si nemyslím, že máme málo schopných lidí vést tuto společnost. Nepotřebujeme kádry, ale lidi, kteří mají přehled a vědí o co jde. Ty ostatní povedou nové zákony a závazné směrnice.

V hodnocení obsazení sněmovny se mýlíte, je to téměř všechno pravice, včetně populistické ČSSD, jejíž existence je postavena na kapitalistickém systému.

Skutečně moderní demokratická socialistická levice ve sněmovně zásadně chybí!!!

0 0
možnosti

Dědek Plesnivák

27. 12. 2010 18:47
Pane "blogere",

napsal jste mi, že vás nemám otravovat příspěvky, které se týkají vaší češtiny, ale zas je tam toho spousta. Těch čárek navíc, hlavně kolem uvozovek, to je fakt ostuda. A ty arogantní reakce v diskuzi ... :-/ ... chtělo by to trochu klidu a hlavně nějakou pěknou mladou učitelku češtiny k ruce! ;-);-);-)

0 0
možnosti

jrc

27. 12. 2010 19:02
Re: Pane "blogere",

Hele Dětku Plesniváku,

pokud tam máš pěknou mladou učitelku, tak mi ji přihraj na ty korektury, ale hlavně neotravuj mne s češtinou. Teď řešíme zcela jiné věci. Vážim si vás, ale vaše příspěvky uvítám na soukromém E-mailu.

0 0
možnosti

dolch

27. 12. 2010 17:26
To je nějaký vtip?

Jestli jo, tak špatný. Moc jsem se nezasmál.

0 0
možnosti

jrc

27. 12. 2010 17:33
Re: To je nějaký vtip?

Pane Dolch,

klidně se řechtejte na plné kolo!

Socialistická levice má budoucnost, nejen u nás, ale v celé Evropě i USA.

Chce to trochu vidět dopředu!

Lidé se totiž nenechají do nekonečna okrádat a utiskovat!

0 0
možnosti

Kruton

27. 12. 2010 17:14
Nová levice

Pokud tedy taková strana vznikne a bude chtít bojovat proti kapitalismu, tak bude potřebovat přes 50% výsledek ve volbách, protože jak tvrdíte, tak ani ČSSD není antikapitalistická. A pokud začne s demontáží kapitalismu, tak jak zabrání, aby v příštích volbách prohrála a nahradili ji prokapitalistické síly? Protože se zdá, že jediná protikapitalistická strana jsou komunisti, kteří ovšem vzhlížejí ke Stalinovi a jeho pohrobkům a ti mají zoufale špatné výsledky ve volbách. Není to náhodou tím, že kapitalismus lidem vyhovuje? Jak si člověk jako vy uctívající demokracii poradí s faktem, že kapitalistické strany jsou zvoleny v demokratických volbách? Není náhodou vůle lidu rozhodující? Přestože jste nespokojený, tak většina lidí systém jako takový měnit nechce. A pokud vznikne strana s protikapitastickým programem, tak ji demokracie pravděpodobně zabrání s kapitalismem bojovat.

0 0
možnosti

jrc

27. 12. 2010 17:27
Re: Nová levice

Pane Kruton,

žádné starosti. Na levici nebyla žádná volitelná skutečně demokratická socialistická levice. Nezbylo než volit menší zlo.

Až tam bude, pak ty volby dopadnou jinak! A pokud bude skutečně dělat politiku ve prospěch většiny občanů, tak může v budoucnu překonat i těch 50%!

Bohužel pravicové strany ukazují pouze neschopnost řešit situaci společnosti a řeší ji špatně a ještě na úkor středních vrstev. S tím nemohou uspět !!!

0 0
možnosti

Kruton

27. 12. 2010 16:47
Je vůbec společnost bez kapitalismu svobodná?

Protože jak jinak si vysvětlit, že kdykoli se kdekoli dostala k moci "nekapitalistická" levice, tak rázem skončila i svoboda a demokracie? A že těch pokusů bylo, co? Vždy došlo k tomu samému, pod rouškou boje proti kapitalismu se potlačovala svoboda a demokracie. Můžeme nadávat a odsuzovat nelidskost kapitalismu, ale férově musíte přiznat, že žádný dělník z dělnických, socialistických, komunistických nebo lidových atd. systémů se nikdy neměl tak dobře jako dělník z vyspělého kapitalistického státu.

0 0
možnosti

Pavel Skeptik III

27. 12. 2010 16:50
Re: Je vůbec společnost bez kapitalismu svobodná?

R^

0 0
možnosti

Pavel Skeptik III

27. 12. 2010 15:59
Zase blábol!

Hodná levice a zlá pravice! Ještě trochu modrosolu a jsme tam zase...;-€Chudáci hladoví a umírající pod jhem sociálních dávek, odborářské likvidace českého  průmyslu, stařečci s důchody většímy než plat prodavačky v supermarketu nemající na neregulované nájmy na Vinohradech a na 30 káčééé u lékaře! Humánní socialisté jako Gross, Palas nebo Hulínský rvoucí se o kus chleba, vyrvaného z tlamy kapitalisty pro druhou generaci nefachčenků co vybydluje jedno město za druhým a nazývá to svým minoritním právem 

Chce se mi blejt, velebnosti...;-(

0 0
možnosti

jrc

27. 12. 2010 16:40
Re: Zase blábol!

Jen se klidně vyblejte, vašnosti.

Ta vaše pravice to poblila s ČSSD celý. Nejhorší veřejný dluh v historii republiky!

A na rozdíl od současné politiky pravice, dříve ta minorita musela makat !

0 0
možnosti

studánka

27. 12. 2010 14:50
Nikoliv moderní levicová socialistická,

ale občanská a demokratická společnost může něco změnit a troufám si říci, že i zachránit. Tento název nemá nic společného s ODS, která není ani občanská, ani demokratická."Občanská" znamená, že o společných věcech rozhodují občané a nikoliv politické strany (referendum) a "demokratická", že rozhoduje většinová (nadpoloviční) vůle těchto občanů. Přitom je zcela nedůležité, zda je tato vůle t.zv. levicová či pravicová. Je to prostě většinová vůle občanů. Většinová vůle, která není závislá a ani diktována žádnou politickou stranou či jakýmkoliv jiným, vždy menšinovým uskupením lidí. Pro příklad nemusíme chodit daleko. Na jihozápad od nás v jedné stejně malé zemi jako je naše, je tento systém praktikován již dlouho a to s úspěchem a hlavně ke spokojenosti jejích občanů. Tam pohlédněte, autore!

0 0
možnosti

jrc

27. 12. 2010 15:20
Re: Nikoliv moderní levicová socialistická,

Vážená Studánko,

problémem je, že už přes 20 let tady není silná moderní levicová socialistická strana, která by byla schopna korigovat pravicovou demagogii, ani populistickou pravolevicovou ČSSD, které spolu zcela v souladu zadlužily tuto republiku. Napřed je potřeba obrátit hospodářský vývoj a zastavit nárůst dluhů.

V té malé zemi, na kterou poukazujete a která je zmíněna ve článku se nekradlo a nerozkrádalo, jako u nás! Zavedení referenda bude jedním z prvních kroků, "Nové Levice", protože to dosud za 21 let nebyly pravicové vlády, ani ČSSD schopny zajistit!

Budoucnost je v útlumu činnosti politických stran a v referendech občanů, kteří se budou sdružovat dle vlastních zájmů v místních politických klubech. Proto musí být vytvořen nový ústavní rámec, schválený referendem občanů tak, aby ústavu nemohli politici měnit dle své potřeby!;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"