Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pehavecm

13. 1. 2011 15:59
dobrý vtip

Nejprve jsem nevědel, jestli se mám bát, nebo se smát, ale jména "několika velmi známých levicových intelektuálů, jako Jiří Pehe, Václav Bělohradský, Jan Keller" mně zcela uklidnila. Zapálil jsem si další doutník, nalil whisky se sodou, usmál se na fotku sira Winstona Ch. na mém stole a těším se další správy z burzy o růstu mého majetku. A socialisté mi mohou... 

0 0
možnosti

.MichaL

11. 1. 2011 14:01
důvěryhodnou levicovou stranu

tenhle stát potřebuje jako sůl, takže ač pravičák, fandím takové myšlence. Jen je trochu škoda, že pravici nepovažujete za legitimní názorový proud a budoucího partnera k jednání, ale za nepřítele, jehož je nutno potírat. Tomu se už fandit nedá. No, hlavně neskončit jako jediná skutečně pravicová strana u nás - SSO.

0 0
možnosti

kladivo a srp, naroste ti hrb

10. 1. 2011 22:48
Mám dotaz

ale nejsem Kotas!

Bude mít toužená Nová Levice také VšeLidové Milice (VLM)?:-) 

0 0
možnosti

markyz.Gero

10. 1. 2011 22:54
Re: Mám dotaz

samozřejmě, pořádek musí být

0 0
možnosti

eneme

10. 1. 2011 22:26
Kam jsme to dotáhli .....

Jaký to máme u nás kapitalismus ? Nějaká deformace či co. Kapitalista se snaží aby měl0 dobrou pověst, aby měl perspektivu, váží si pracovníků, ale tady  celých 20 let se jen spekuluje jak lacino koupit a draho prodat, nějakému s.r.o.čku, pak ho nechat  zkrachovat, lidi propustit, nedat jim ani výplaty, ani státu daně a jiným věřitelům taky nic. Nebo koupit cukrovar, kvoty na produkci prodat, vydělat, cukrovar zavřít ,lidi propustit .....  Na polích vystavět solární panely, a stát bude 20 let platit za elekřinu 15-20 Kč. A co teprve lobby léková, betonová, ekologických škod, a pod., mafie sázková výherní atd., odhadci, projektanti, daňaři  na optinalizaci daňových základů, advokáti apod. Celých 20 let ne a ne se zvednout z betonu, z prachu švindlů,tunelů, podvodů a kejklů na obyč.lidi a na státní pokladnu-bohužel z ní za provize, vytahovat peníze. Zkrátka z Billa na Nováka změním si své jméno a až tu malou zemi celou rozkradem ....

0 0
možnosti

jrc

11. 1. 2011 0:22
Re: Kam jsme to dotáhli .....

Reálný pohled![>-]R^

0 0
možnosti

ivko12

10. 1. 2011 18:24
...krásný sen...

A sníte jej barevně, nebo ČB? Vyjadřujete se jakoby  nová levicová strana již existovala v reálu. Zcela určitě má teda taky svůj program. Pokud není tajný, jak ta nová levice, rád si jej přečtu pokud mě, nám to umožníte. Děkuji.

0 0
možnosti

jrc

10. 1. 2011 20:06
Re: ...krásný sen...

Pokud vidím barevně, tak také sním barevně.

Ten program určitě bude, než budou nové volby.

Nové volby budou brzo, protože této vládě již lidé nevěří !!!

0 0
možnosti

Johny_S

10. 1. 2011 18:05
Autore, nějak jsem vaše teze nepochopil.

Chcete tedy zrušit kapitalismus, nebo sociálně tržní společnost? To je totiž taky kapitalismus, i když regulovaný. A pokud se pokusíte zrušit kapitalismus, jak dosáhnete toho, aby zůstal zrušený? Co když se vlastníci kapitálu budou bránit, co když vám vaše hluboké hospodářské změny nepůjdou tak dobře, jak si nyní myslíte, způsobíte propad životní úrovně a lidé si v příštích volbách zvolí zase zpátky cestu ke kapitalismu? Pokusíte se jim v tom zabránit, nebo je necháte, aby zpět nastolili kapitalismus? A pokud se jim v tom pokusíte zabránit, v tom případě nevidím jediný rozdíl mezi vaším učením a učením KSČ.

0 0
možnosti

jrc

10. 1. 2011 20:01
Re: Autore, nějak jsem vaše teze nepochopil.

Ale, Johny-s.

Socialismus není kapitalismus. V socialismu se hospodaří ve prospěch všech občanů. A to jen ten zásadní rozdíl. Bohatne celá společnost. Ten propad životní úrovně můžete čekat již brzy v kapitalismu - krize, nezaměstnanost, úpadek a další dluhy. Copak to nevidíte?

Bohatne jen státní a politická oligarchie! Samozřejmě i schopní podnikatelé, ale ti si to zaslouží, pokud jejich příjmy nejsou tunelem ze státních peněz.

Bude platit ústava odsouhlasená referendem a pokud si ji lidi budou chtít změnit, tak je to jejich právo a nikdo jim v tom nemůže bránit!

Pokud budou chtít kapitalismus, tak tady bude kapitalismus. Vůle občanů je nade vše!

0 0
možnosti

tromi9

10. 1. 2011 0:14
karma

R^

0 0
možnosti

jrc

10. 1. 2011 0:27
Re: karma

Dík, za podporuR^

0 0
možnosti

jentone

9. 1. 2011 23:47
Spas se,

kdo můžeš! On to snad myslí vážně!

0 0
možnosti

jrc

10. 1. 2011 0:08
Re: Spas se,

Pane Jentone,

moderní socialismus zachovává všechny atributy demokracie, takže žádný strach.

Naopak podporuje skutečnou demokracii zásadním uplatněním přímé demokracie!Občané nejsou žádné ovce, ani žádní obyčejní lidé, či póvl, ale rozumní, vzdělaní a informovaní občané, kteří jsou schopni v mnohých případech mnohem lépe, než politické strany a jejich poslanci, či senátoři, spravovat svoji zemi!

Moderní socialismus s přímou demokracií zajistí úspěšný rozvoj republiky, ku prospěchu všech občanů!

"Svoboda, bratrství a solidarita", zvítězí !!!!!!!

0 0
možnosti

jsemj

9. 1. 2011 23:06
Karma

Bylo by fajn kdyby se už konešně všem těm popřevratovým vládnoucím garniturám dalo zarazit tipec. Je jedno, kdo byl u koryta, všichni jen rozkrádali. Třeba mašinfíra se stal, za pár měsíců ve vládě, jedním z nejbohatších lidí v zemi. O topolovi ani nemluvě. Ten je snad jen naštvaný, že mu utekla provize za radar, ale určitě si to vynahradil jinak. A tak by se dal jmenovat jeden vedle druhého (snad kromě Špidly)... ale dokažeme jim to ?

0 0
možnosti

jrc

9. 1. 2011 23:55
Re: Karma

Nová Levice se vrátí k prošetření všech zlodějen, podvodů a korupce a bude se zabývat odpovědností politiků a správních orgánů za zadlužení republiky. To nejde pominout.

Nelze chtít, aby občané hradili dluhy, které jim politická a správní oligarchie způsobila, bez jakéhokoliv prošetření vzniku těchto dluhů. Peníze a skutečné hodnoty se neztrácejí, ale je potřeba jejich toky a přesuny zdokumentovat!

Uplynulo přes 21 let a je nejvyšší čas s tím začít po příštích volbách.

Pokud chce Nová Levice nastolit spravedlnost a pořádek, tak se musí umět vypořádat s těmi, kteří republiku rozkrádali a zadlužili. Nebude to lehké, ale je to nutné, aby se podobné jevy do budoucna nevyskytovaly. 

Je to v zájmu všech poctivých občanů této republiky!!!!!

0 0
možnosti

eneme

9. 1. 2011 23:05
Tak proč vládnoucí politikové

...neudělají to, co obyčejní lidé chtějí. Politikové si vaří svoji polívčičku, která je netransparentní, mezi lidi nechodí, jsou úplně se svýmí 100 tis.platy odtrženi od života. Parlament je takový pelíšek, že kdo do něho spadne tak se tam uvelebí a to co bylo před volbami fuj to po volbách už zapomene. Proč už není zrušený senát ? Volební účast 25 % a dělá se z toho ctnost. Za jednoho senátora inkasují politické strany 900 tis. za rok ze státní pokladny.  Nebude to pak ten důvod ?  Nebo proč poslanců není polovina, nestačilo by to ? Na co jich je 199, když stejně poslanecké kluby hlasují v jednom šiku, jako jeden kus. I za jednoho poslance dostanou strany 900 tis.za rok.  Pravidla mocenské politiky jsou jak zabetonovaná. Nejde s tím hnout.

0 0
možnosti

jrc

9. 1. 2011 23:35
Re: Tak proč vládnoucí politikové

Vynikající připomínka!

Poslanci a senátoři tam jsou v současné kapitalistické demokracii zcela zbyteční. Hlasují jak jim šéfové stran poručí. Je to opravdu, ale opravdu pěkně uhozený pohled, jak na poslušné ubožáky!

V této situaci by stačilo, aby se sešli šéfové stran u piva, pěkně si to odsouhlasili a vůbec by k tomu nepotřebovali žádné poslance a senátory, kteří tam mluví a mluví úplně zbytečně, každý stejně podle názorů svých politických šéfů.

Jenže ono jde o prachy. Čím je jich víc, tím víc peněz dostanou politické strany.

Nová Levice chce zásadně snížit vliv politických stran a využít přímé demokracie občanů. S tím souvisí i snížení počtu poslanců a bude zvažovat i zrušení senátu.  Zejména se zaměří na zrušení příspěvků pro politické strany za poslance a senátory.!!!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 611
  • Celková karma 25,27
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"