Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

eneme

13. 1. 2011 20:53
sisyfovská práce

a ještě jednou sisyfovská práce pana Jiřího Čumpelíka a všech nás co s ním sympatizujeme. Tato pravicová vláda jen vymýšlí další a další výhody pro ty bohaté mezi které oni patří. Pořád to zkouší znova a znova. Nejnovější: Důchodvá reforma bude platit příspěvek těm co si budou spořit na svůj důchod.  A co víc, příspěvek nebude  pevná částka ale %.  To je jako když se zvyšují důchody, též se zvyšují nejvíce ty největší. Přitom ceny máme všichni stejné,ne ?  Podle návrhu, je možno si spořit  3% -9% a příspěvek bude  1% - 3%, nebo-li 1/3.  Takže, když se podaří např. nezaměstanému - chudobou nejohroženější občanČR - nebo nemocnému, ušetřit měs. 3% =300 Kč,dostane od státu 100 Kč.  A když  jedinec z vrstvy bohatých a zbohatlých  např. s měs.platem 100.000, ušetří  9%=9.000 Kč, dostane od státu 3.000 Kč.  Tak to je ta důchodová reforma, jak lže  pan Bezděk - aby i nízkopříjmoví měli vůbec nějaký důchod. Jim dá stát příspěvek 100 Kč měsíčně a vysokopříjmovým dá stát  3.000 Kč měsíčně. 

0 0
možnosti

jrc

13. 1. 2011 21:25
Re: sisyfovská práce

Nejvyšší čas ty chytráky vyhnat od vesla a nasadit pořádnou progresivní daň, aby si nemysleli, že mohou z lidí dělat pitomce !!![>-]!!

0 0
možnosti
E

eneme

13. 1. 2011 16:08
Odtajnit příjmy a prac.náplně státních zaměstnan

Novinky cz  zveřejnili příjem p.Chalupy, zatím starosty Prahy 6, ale bude ministrem Živ. prostředí.  Za starostování a poslancování a za místopředsedu podvýboru přeshraniční spolupráce a za šéfa  stálé delegace do meziperlamentí unie, má 180 tis.měsíčně.  K tomu měl loni za dozorčí radu v Praž.energ.750 tis. a za členství v představenstvu a dozorčí radě Pražské služby 240 tis.. Hamižnost a nestoudnost a bezohlednost na všechno a na všechny, našich politiků - stranických olitgarchů je trestuhodná a musí být zastropovány jejich příjmy nebo zdaněny aspoň 50%. Všechno musí zaplatit občané z DPH  a ostatních daní. - to jsou příjmy státu, z těch se ty  desetinásobky platí, tím se na ně poskládáme všichni. I tu dozorčí radu energetiky a "služeb" zaplatí odběratelé energie a těch služeb. A může to být i stát i důchodci a pod.  A když  příjmy státu nestačí tak si stát půjčí. To je to "přesouvání příjmů oligarchů do dluhovéhop systému státu".  (oligarchie = privilegovaná vrstva)   

0 0
možnosti

jrc

13. 1. 2011 18:09
Re: Odtajnit příjmy a prac.náplně státních zaměstnan

To je trefa!

Tak to jste odhalil jednoho z těch, kteří sají peníze nás všech. Naprosto nepřijatelná výše příjmů.!!

Obdobných vyžírku tady máme tisíce. Navzájem si poskytují super placená místa. Zda jde o zednářskou lóži, či jinou mafii se nedá zjistit!!

Teď z něj udělají ministra a jeho příjmy ještě narostou.

To je neskutečné co si nechají lidi líbit!!![>-]!!8-o

0 0
možnosti
RH

Kruton

13. 1. 2011 15:47
Jak to chcete udělat!

Chcete dát zákonem, kolik bude za kterou práci plat? To asi nepůjde, protože cenu konkrétního zaměstnance určuje trh. Když předepíšete, že sofwarový specialista může brát max 30000,- tak všichni odejdou pryč a když ten plat přiznáte prodavačce, tak jí nikdo nezaměstná, protože je drahá. Regulace platů znamená jen a pouze nezaměstnanost.

0 0
možnosti

jrc

13. 1. 2011 17:31
Re: Jak to chcete udělat!

Softwarový specialista se bát nemusí. Ten na tom bude stejně, možná líp.

Ale do té státní správy nám nalezlo tolik nových vysokoškoláku, kteří často dělají administrativu místo svého oboru a rovněž dělají práci, kterou bez problému zvládne středoškolák.

Přitom chybí v soukromém sektoru, kde by mohli

úspěšně podnikat.;-D

0 0
možnosti
VH

Stará kára

13. 1. 2011 15:00
Prosím pěkně

Co je o přesouvání části příjmů do dluhového systému státu? Můžete to vysvětlit? Děkuji.

0 0
možnosti

jrc

13. 1. 2011 15:20
Re: Prosím pěkně

Renta se pobírá i po skončení pracovního poměru. Jde o vytvořený dluh, který se musí opakovaně splácet, tedy o dluh vůči občanu. Renta je části příjmů, kterou je nutno splácet zpětně.

Je potřeba převest renty do navýšení běžných aktuálních příjmů a nevytvářet dluhy!

:-)

0 0
možnosti
VH

Stará kára

13. 1. 2011 14:43
Ježišmarjá

1. Seznámil jste se někdy se státním rozpočtem?  Samozřejmě nikoliv (jen když si kecáte) - jinak byste věděl, že veškeré platy státní správy (vč. pojistného) činí 100 mld.  Ještě jednou: všechny platy.  Přitom schodek je 135 mld.  Kolik z toho činí platy nadprůměrné (které údajně dělají většinu schodku)?  Ne, jen vaše naprostá neznalost a bezmezná závist může tvrdit, že "vysoké manažerské platy" ve státní sféře vytvářejí podstatnou část schodku.

2.  Průměr platů ve státní a privátní sféře je přibližně stejný. Pokud tedy provedeme "zásadní nivelizaci" příjmů ve státní sféře - a zachováme průměr - nic se z hlediska rozpočtu nezmění. (Nevěříte? Zkuste si zopakovat, co je průměr - učili nás to v osmé třídě.)  Vy si opravdu myslíte, že šéf odboru má mít stejně jako vrátný?  Nebo kde skončí ta nivelizace?

0 0
možnosti

jrc

13. 1. 2011 15:10
Re: Ježišmarjá

V bodě 1. Jste potvrdil, že vliv pouze platů veškeré státní správy přesahuje 2/3 výše schodku rozpočtu. Platovou reformou a reformou systému státní správy bychom mohli ušetřit zhruba 20 mld. a to ješte by jsme mohli přidat na ty nižší platy. Pokud bychom odbourali postatnou část externích výdajů, bylo by mnohem víc. Jistě podstatná část schodku rozpočtu!

V bodě 2. Lituji, ale ta nivelizace samozřejmě sníží dost podstatně průměr, který značně ovlivňují neúměrné příjmy i při navýšení nižších platů. Ostatně ten průměr by se měl pohybovat zhruba na 80-90 % průměru v soukromé sféře. Pokud je to neschopný šéf odboru, tak by rozhodně měl mít méně, než ten vrátný, nebo by měl excelovat v soukromém sektoru!;-D

0 0
možnosti
-

-cis-

13. 1. 2011 14:07
Cizí triko

Uplatňování zásluhovosti při výpočtu důchodu je absurdním, uvědomíme - li si, že v současné fázi průběžného důchodového systému většina přispívatelů platí poměrnou částkou příjmu za to "co bylo". Na vlastní penzi, jestli, tak půjde za své.

0 0
možnosti

jrc

13. 1. 2011 14:23
Re: Cizí triko

To je fakt!:-)

0 0
možnosti
PGS

pgjed

13. 1. 2011 14:00
Reforma důchodů vyžaduje demografickou reformu.!

Že by si kdokoliv s běžným příjmem našetřil na 10 - 15 let života v důchodu, je při současné úrovni příjmů a životních nákladů nereálné. Samozřejmě je chvályhodné šetřit, ale každá podoba reformy důchodů musí počítat s průběžným financováním a  to, má-li zajišťovat minimální důstojnost existence penzistů, musí mít dostatek přispěvatelů. Je tedy úkolem jakéhokoliv reformátora napřed zavést účinná a účelná propopulační opatření a rovněž zavést systém, kdy se stát bude angažovat v zajištění dostatku práce cestou dlouihodobých exportních kontraktů se státní garancí, což se dnes neděje. Naopak docela funkční systém byl před 20. lety bez adekvátní náhrady zrušen.

Bez splnění uvedených podmínek nemá ani smysl o nějaké důchodové reformě mluvit.

0 0
možnosti

jrc

13. 1. 2011 14:13
Re: Reforma důchodů vyžaduje demografickou reformu.!

Vaše stanovisko je zcela zásadní a souhlasím s ním!!!

0 0
možnosti
LH

Linde CZ

13. 1. 2011 13:59
Ekonomicka magorina

Statni zamestnanci maji mit prumerny plat nizsi nez zamestnanci v soukrome sfere. Pritom je tomu presne nopak. Reformu duchodu je nutne realizovat co nejdriv, bez nejakych zcestnych "az po".

0 0
možnosti
RH

Kruton

13. 1. 2011 14:04
Re: Ekonomicka magorina

státní zaměstnanci mají v průměru vyšší kvalifikaci a vzhledem ke kvalifikaci mají platy nižší....

0 0
možnosti
RH

Kruton

13. 1. 2011 13:59
Jak to ale udělat?

Je zařídíte, aby někdo platil mzdu podle vaší představy? Pracovní smlouva je dobrovoulnou věcí dvou subjektů. Když se nařídí vyšší minimální mzda, tak čím bude vyšší, tím více lidí přijde o práci.

0 0
možnosti
JD

pedr64

13. 1. 2011 13:22
a proč jenom

ve státní, veřejné a politické sféře??? jiných občanů se důchodová reforma týkat nebude?

0 0
možnosti
  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,53
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"