Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

10. 2. 2011 12:39
taky mě to napadlo,

že je logický nesmysl, na jedné straně "regulovat poplatky zdravotní péči" tedy aby pacient k doktorovi moc nechodil a léčil se sám, na druhé straně si vlastně potřebné léky bez lékařova receptu koupit nemůže".

Čili, prostor pro přesun některých léků na recept do skupiny volně přístupných tu skutečně je. Bohužel, s tím taky musíme přijmout i tu smutnější skutečnost, že se tím skoro určitě přesunou z kategorie hrazených pojišťovnou do kategorie "zaplať si sám".

Nicméně, jedna varianta zde nezazněla, ačkoliv jí Julínek kdysi sliboval. Totiž elektronické recepty.Systém byl, že já bych ani nemusel k tomu doktorovi chodit, jen bych mu brnknul, že mám ty a ty problémy, a on by mi vystavil elektronický recept. Jednako, že by si mi ukázal na displeji  mobilu, a současně by byl zanesen v evidenci lékárny, kde bych si ho mohl rovnou vyzvednout.. Kde že loňské sliby politiků jsou..

0 0
možnosti

jrc

10. 2. 2011 20:45
Re: taky mě to napadlo,

Nevěřím, že by ty elektronické recepty uvedli do provozu. Raději si ten lék zaplatím, jen když budu mít výběr a  budu ho mít bez čekání. Pokud na to nebudu mít, tak holt budu muset k lékaři.

0 0
možnosti
TJ

Tomáš Jasný

10. 2. 2011 11:21
Pravda

Je to tak. Rozhodně by mělo být více léků přístupných ve volném prodeji, tak jako v USA a Kanadě.

0 0
možnosti

jrc

10. 2. 2011 11:38
Re: Pravda

R^!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,55
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"