Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stará kára

14. 3. 2011 23:21
Jo snížili sazbu

Nevšiml jste si z nepozornosti, nebo záměrně, že ustoupili i od jiného záměru? Snížit náklady práce o 1,5 sociálního pojistného?

Můžeme diskutovat, zda je to dobře, nebo špatně. Ale přehlédnout tento fakt a tvrdit, že není nic spočtěno je holý nesmysl.

0 0
možnosti

eneme

14. 3. 2011 21:25
Důchody zvyšovat o stejné částky ne % !

Ne a ne, nepřijmou takový zákon, pořád budou zvyšovat důchod o stejné % ! To je neuvěřitelné, jak všichni poslanci a politici myslí jen na to, jak sami mohou dostat na důchodech nejvíc. 

0 0
možnosti

Stará kára

15. 3. 2011 10:56
Re: Důchody zvyšovat o stejné částky ne % !

Proč myslíte, že se důchody "zvyšují"  (správně valorizují; valor je výraz pro hodnotu)  Důchody se valorizují proto, aby se udržela jejich reálná hodnota (valor). Tedy aby si i za 10 let po dchodu do důchodu za svůj důchod člověk nakoupil stejný objem zboží.  Toho lze dosáhnout jen zvýšením procentním, tedy zhodnocením každé původní koruny.

Mimochodem:  Zvyšuje se i základní výměra a ta často vyšším procentem. Takže ani zde není vaše závistivé tvrzení pravdivé.

PS: Zdá se, že vám vůbec nevadí že ti "bohatí" do systému přispívali a příspívají výrazně víc.

0 0
možnosti

iacobau

14. 3. 2011 15:14
V čem má Kalousek pravdu

Vládní divadlo s důchody je opravdu nechutné. Způsob představení reformy, nedostatek veřejné diskuse, reforma která po pár dnech vypadá zase trochu jinak, to je určitě špatné. Bohužel tu však skutečně visí strašák zhroucení důchodového systému.

Teď budu střílet, nemám statistiky. Za socialismu šel člověk do důchodu v šedesáti, často i dříve, nicméně průměrná doba života v důchodovém věku mohla být tak patnáct osmnáct let. Většina lidí pracovala tak od 20 let (muži 2 roky vojny). Člověk si tedy teoreticky naspořil na penzi. Když se ale podíváme, kam směřoval rozpočet zejména v posledních letech socialismu, není to tak úplně pravda.

Dnes daleko více lidí studuje a tak je nástup do práce odložen. Navíc se výrazně zvyšuje doba dožití. Zvyšujeme tedy věk odchodu do důchodu. Jenže to evidentně nestačí. Navíc se dostáváme postupně do situace, kdy většina obyvatel nebude v pracovním procesu - buď budou v důchodu, nebo to budou děti a studenti. Pamatuje něco takového dlouhá historie naší země?

0 0
možnosti

jeste asocialnejsi grupa

14. 3. 2011 14:31
to je ale ...

od tech bohatych osklive, zle a nesportovni, ze se svymi dvema procenty nechteji socialne spravedlive spolupodilet na nejakem tom budovani spolecnych svetlych zitrku, ale ze tato dve procenta (a k tomu jeste tri svoje) radeji investuji nekam, kde bude vysledna vyplacena castka alespon castecne odpovidat vlozenym prostredkum ... coz statni prubezny system nesplnuje ani omylem. pokud si mohu vybrat mezi tim, ze budu sypat penize do nejake bezedne cerne diry jmenem statni rozpocet, a v duchodu dostanu prakticky stejne jako nekdo, kdo sice take prispival, ale RADOVE mene, a mezi tim, ze budu invetsovat do sice vice rizikovych, ale zato mnohem vice "zasluhovych" fondu, tak s dovolenim beru tu druhou moznost ... a popravde, beru ji i bez nejakeho toho vaseho dovoleni. ze se vam to nelibi je sice mozne, nicmene to je asi tak vsechno, co s tim muzete delat.

0 0
možnosti

etrusk

14. 3. 2011 14:08
kašpaři jsou i mnozí tlachalové v diskuzích a na blogu

Prosím, předložte svůj návrh důchodové reformy. Chápu, že možná myslíte, že není nic potřeba měnit. Ona vás podoba důchodů za 20-30 let zjevně trápit nebude...

0 0
možnosti

konipas03

14. 3. 2011 14:13
Re: kašpaři jsou i mnozí tlachalové v diskuzích a na blogu

to ,že se tady nestoudně krade,je svatá pravda,chceš říct,že né?

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS