Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Folcwine

2. 6. 2011 11:32
poplašná zpráva

To by spíš měli žalovat lidi, kteří se nechali pobláznit. 15 mrtvých (1500 nakažených) z 15 milionů je natolik zanedbatelné číslo, že bych vůbec neřešil, že někde z toho kakají krev. Stejně tak mě zítra na přechodu může srazit auto.

0 0
možnosti

simsII

2. 6. 2011 12:53
Re: poplašná zpráva

Váš příspěvek je dost cynický, asi by byl jen do té doby než by se to přihodilo ve vaší rodině či přímo Vám. Myslím si, že je důležité, aby co nejrychleji byla odhalena pravá příčina  a to, že lidé nyní více dbají na hygienu při nakládání s potravinami je jen dobře.

0 0
možnosti

bull002@seznam.cz

2. 6. 2011 11:04
To s varováním bylo v pořádku.

Na španělských okurkách se skutečně nalezla bakterie e-coli. To, že to není obávaná stočtyrka mohli zjistit až po kultivaci a ta trvá asi 5 dnů. Zajímala by mě vaše reakce, kdyby nic nedělali a po pěti dnech zjistili, že tam ta zmutovaná skutečně je a díky vaší nečinnosti nezemřelo 15 lidí, ale 150?

0 0
možnosti

Folcwine

2. 6. 2011 11:36
Re: To s varováním bylo v pořádku.

V nějakém idnes článku bylo napsáno, že kultivace trvá zhruba 2 dny, ale musí být být dobře nastavený test, aby výsledky byli k něčemu. Také tam bylo něco o tom, že ty E-Cocacoly jsou navzájem tařka identické, takže možnost chyby je relativně vysoká.

Takže za varování jsem rád, ale na mojí kvantitě konzumací okurek to nebude mít žádný vliv.

0 0
možnosti

buxus

2. 6. 2011 10:49
V zásadě máte pravdu, ale do určité míry

.. postoj německých úřadů (nikoliv médií) chápu. Představte si, kdyby se podezření potvrdilo a okurky byly infikované, lhostejno zda ve Španělsku, po cestě do Německa či až v Německu. Ale stále by se jednalo o zásilku či zásilky španělských okurek. V případě, že by úřady takové podezření nezveřejnily a počkaly na výsledky vyšetřování a laboratorních rozborů - což není otázka jednoho či dvou dnů - pak by se dopustily veřejného ohrožení.

Problém je v tom, že celého problému se chopil bulvár a informoval způsobem, který španělské pěstitele vážně poškodil.

0 0
možnosti
  • Počet článků 609
  • Celková karma 28,49
  • Průměrná čtenost 1694x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"