Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

krllo

16. 11. 2011 18:48
Průmyslové zdroje znečištění politiky nezajímají !

To by šli proti svým penězům !

0 0
možnosti

jrc

16. 11. 2011 20:56
Re: Průmyslové zdroje znečištění politiky nezajímají !

To není k politikům hezký.

Vždyť nám tady tak výrazně zlepšili životní prostředí za posledních 21 let.

Rozkradli spoustu podniků a závodů tak, že zanikly a tím značně zlepšili ekologické prostředí v Česku. Super metoda na čištění české krajiny!

Tak se nám hezky vegetuje až na to, že téměř milión lidí nemá práci a krade se tady tak, že dluhy rostou rychleji než příjmy.

To ovšem neplatí tam, kde průmyslová výroba běží a kde se dnes nedá dýchat s tím, že na tom vydělávají často bezohledné soukromé firmy, které těžko někdo donutí k potřebným ekologickým investicím.

0 0
možnosti

amenhotep16

16. 11. 2011 15:50
A to si představte,

jak strašně smrdí František v kostele a co teprve jeho kadidlo. František je můj známý bezdomovec. Buď fit!

0 0
možnosti

jrc

16. 11. 2011 20:37
Re: A to si představte,

Mějte úctu k Bohovi.

Chce to jeden Otčenáš a bude vonět. Zázraky se dějí jen v kostele!

0 0
možnosti

ippokorny

16. 11. 2011 15:09
Nechápu...

Když si nenechám udělat revizi komína a nebudu ho čistit, půjde třeby o plynový, tak se stane co? Nic. Vodoměr rozhodně necejchuji a hasičák mi tam stojí také bez revize. To jako mě zavřou, když mě nyní půjdete udat, že necejchuji vodoměr? P.P

0 0
možnosti

Jen se divím

16. 11. 2011 16:37
Re: Nechápu...

Revize komína u plynového kotle je k ničemu. Je to výmysl, jak zajistit práci kominickým firmám. Požár od tohoto komína vážně nehrozí. Vodoměr si cejchuje sama vodárna. V praxi to je tak, že po určitých letech vodoměry vymění, stará dá k ocejchování a dá tam nové. O to se nestará odběratel, ale vodárenská společnost.

0 0
možnosti

nordica

16. 11. 2011 14:28
kde bydlíte a co dýcháte

Vážený pane, je mi úplně jedno, jestli píšete do profilu, že máte rád nás, lidičky, ale není mi jedno, co já a moje rodina dýcháme. Zajímalo by mne, kde bydlíte, protože takováhle moudra může hlásat tak akorát někdo, kdo bydlí na horách a ještě v chráněné oblasti. Žiju ve středočeském městěečku a přála bych Vám cítit ten strašlivý smard již při vjezdu do obce. Hodně starousedlíků tady pálí pet lahve a kdejaký sajrajt. A nechod´te na mne s argumentem, že jsou tak strašlivě chudí, že musejí spalovat i tohle svinstvo,  na lahváče mají vždy. A starosta si přece nebude dělat v obci zlou krev. Takže ano, jsem pro kontroly a postihy (samozřejmě právně ošetřené).

1 0
možnosti

jrc

16. 11. 2011 20:35
Re: kde bydlíte a co dýcháte

Pokud jim přispějete na ekologické topení a zajistíte levnou elekřinu a plyn na topení, máte po starostech. A starosta bude mít radost!

Pokud chcete kontroly a postihy, tak si tu kontrolu můžete zvát každý měsíc.

Když nic nenajdou, tak si alespoň popovídáte a můžete si stěžovat na sousedy.

0 0
možnosti

radim36

16. 11. 2011 14:28
Tady asi bude třeba nějaký kompromis.

Někteří tvrdohlavci sami od sebe pálit ostravské brikety neboli pet flašky plněné pilinami s olejem a podobné plastové materiály nepřestanou, i kdyby bylo kvalitní suché dřevo na topení za pár šupů.  Taky uhlí je jako palivo dnes problematické, v běžném levném kotli se nedá topit bez exhalací smradu a prachu, stejně tak jako se dá docela dobře smradit i vlhkým dřevem..

Jsem zvědavý, jak to skončí, jestli úplným zákazem topení tuhými palivy, jak je běžné v některých vyspělých zemích v některých oblastech  nebo povolením pálit jen dřevo a tuhá paliva vyrobená z dřevní hmoty. Nebo jestli povoleními topit jen v drahých automatických kotlích, kde elektronická regulace a motorová přikládka do kotle zajistí i při spalování uhlí minimální exhalace..... případně v kterých oblastech bude zákaz dnešní paliva spalovat a kde to bude třeba i povoleno.... případně jak budou povolovány všelijaká malá několikakilowatová lokální  topidla, krby a malé pece nebo sporáky.

0 0
možnosti

jrc

16. 11. 2011 20:31
Re: Tady asi bude třeba nějaký kompromis.

Zbytečné zákony a předpisy. Chce to levnou lektřinu a plyn na topení a nebude problém!

0 0
možnosti

JazzmineTea

16. 11. 2011 11:38
Tak pokud

svou svobodu využíváte k tomu, že čudíte kolem sebe a otravujete život všem sousedům (ano, naděláte méně čmoudu než ArcelorMittal, ale co je toto za argument?), doufám, že u Vašich dveří skutečně brzo zazvoní "obecní nahaněč" a udělá s váma pořádek.

0 0
možnosti

jrc

16. 11. 2011 20:28
Re: Tak pokud

Prima, pošlu ho hned k vám!

Pokud vám otravování od cizích lidí dělá radost, tak si to užijte!

0 0
možnosti

Jen se divím

16. 11. 2011 11:32
Lidská svoboda má své meze, nesmí se dotýkat ostatních

Docela souhlasím s tím, aby určitá omezení existovala. Např. nesmí se svítit v noci sousedovi na zahradu. Tím se nemyslí světlo z oken domu, ale spíš automaticky namířené silné reflektory, který smějí osvětlovat jen vlastní pozemek. Od sousedů mi na zahradu takto svítí. Vlastně i do oken v jednom pokoji. Taková věc není příjemná. Dřív jeden soused vozil pneumatiky ze skládky, které pak doma v kotli spaloval. Při nevhodném větru a dalších podmínkách někdy saze šly přímo na pověšené prádlo, které bylo v horším stavu než před vypráním. Leckde jsou zákazy např. brzy ráno v neděli řezat na cirkulárce. Nejde o buzeraci občanů, ale tu pilu slyšete dosti daleko.

Zákon, který by měl umožnit úředníkovi obce vstup do domu za účelem kontroly mi přijde divný. Navíc by se těžko něco dokazovalo, i kdyby se našly zplodiny hoření z nevhodného spalování. Mohly být v komínu z dřívější doby před zákazem.  Už nyní tu šikana docela je. Sice je tu povinná kontrola komína každý rok, povinné čištění min.

0 0
možnosti

Jen se divím

16. 11. 2011 11:40
Re: Lidská svoboda má své meze, nesmí se dotýkat ostatních

jednou ročně. U pálení hnědého uhlí tu saze budou. Při spalování plynu ale v komíně nic není. Komín je čistý i po 22 letech bez jakékoli kontroli - jak jsem zjistil při výměně staré komínové vložky za novou z nerezu. Zde by obec mohla po občanech chtít předložení potvrzení od kominíka o prohlídce. Případně v rámci prohlídky požadovat vzorek sazí z komína. Jenže po jednorázovém spálení něčeho nevhodného se postupně ty zakázané látky dostanou pryč. Saze se vymetou, nebo je možné je vypálit ap. Požadovat odebrání vzorku z komína, ta možnost by tu být měla. Ale ne dle libovůle úředníka či starosty, ale spíš po trestním oznámení od souseda, nejlépe doloženém fotografií kouře z komína. Hnědé uhlí při nedokonalém spalování vydává hustý bílý dým - dehet, ale nejdou z komína černé saze. A prohlídku za asistence policie, vzorky by odebíral někdo od hasičů. Postup jak při vyšetřování jakéhokolik jiného trestného činu či porušení zákona, ale ne pravidelná prohlídka od obecních úředníků.

0 0
možnosti

semelik

16. 11. 2011 11:07
vodoměry se mění (nebo cejchují) každé ČTYŘI roky (teplá

voda) nebo ŠEST let (studená voda). Ale jinak s Vámi souhhlasím.

Ovšem POZOR, prý se připravujde další doplnění zákona - kontrolovat v domácnostech, čím se topí se příště bude i při utrácení novorozených a nechtěných koťat. Tak BACHA.

0 0
možnosti

jrc

16. 11. 2011 20:23
Re: vodoměry se mění (nebo cejchují) každé ČTYŘI roky (teplá

Už by nás ti ochránci zvířat měli taky přestat buzerovat.

Až zakážou zabíjení kuřat, kačen, hus, králíků, prasat, krav a býků, tak nebude co bychom sehnali k snědku.

Chrání holuby a přitom máme stále víc podělaná města!

0 0
možnosti

Jarcho

16. 11. 2011 11:02
Listina základních práv a svobod, čl. 12

(1) Obydlí je nedotknutelné. Není dovoleno do něj vstoupit bez souhlasu toho, kdo v něm bydlí.

 

 (2) Domovní prohlídka je přípustná jen pro účely trestního řízení, a to na písemný odůvodněný příkaz soudce. Způsob provedení domovní prohlídky stanoví zákon.

 

 (3) Jiné zásahy do nedotknutelnosti obydlí mohou být zákonem dovoleny, jen je-li to v demokratické společnosti nezbytné pro ochranu života nebo zdraví osob, pro ochranu práv a svobod druhých anebo pro odvrácení závažného ohrožení veřejné bezpečnosti a pořádku. Pokud je obydlí užíváno také pro podnikání nebo provozování jiné hospodářské činnosti, mohou být takové zásahy zákonem dovoleny, též je-li to nezbytné pro plnění úkolů veřejné správy.

1 0
možnosti

Mac the Devil

16. 11. 2011 11:29
Re: Listina základních práv a svobod, čl. 12

Takže podle bodu 3 je to v pohodě.

0 0
možnosti

bofums

16. 11. 2011 9:55
Dnes jste se překonal, pane Čumpelíku !

V 99 % Vašich blogů s Vámi nesouhlasím a považuji je za zbytečné, s dnešním se však  ztotožňuji  !

Asi před 40 lety kominík chodil málokdy, proto jsem si pořídil kominické náčiní a čistím  od té doby

komín sám. Podotýkám, že loni poprvé a naposled jsem podlehl lákání kominíků- koukli do komína,

dali mně potvrzení a nezávadnosti, " vyplázl " jsem obnos a " měl vše v pořádku "! Podotýkám, že

naposled- už je nechci ! Jde jim jen o to " nahrabat" si!  Budu " riskovat" , že mně komín " vyhoří ";-D!!

2 0
možnosti

jrc

16. 11. 2011 10:06
Re: Dnes jste se překonal, pane Čumpelíku !

Pokud nepálíte nějaký špatný odpad a dle potřeby si komín vyčistíte, tak nevidím důvod, aby jste vyhořel.R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,67
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"