Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

SID09

29. 1. 2012 12:01
Asi toho o fungování VŠ moc nevíte

Ministr Dobeš přistupuje  k reformám vysokoškolského studia citlivě a s vizí. Bohužel vedení VŠ si udělaly z finančních toků na VŠ dojnou krávu a nechtějí, aby jejich toky kdokoliv kontroloval. Tkzv. . Akademické svobody jsou jedinou hrou, na kterou mohou rektoři ...... hrát a doufat, že tím zastaví dárce finančních prostředků před kontrolou jejich zneužívání.

 ale tradicí. Ministr školství má setsakramentskou odvahu, že šlápl do tohoto vosího hnízda. Necháváte se zblbnout pouze demagogií vedení VŠ a sdělovacími prostředky. Potřebujeme zavést systém vzdělávání na vyšší úrovni než je dnes a kontrola účelnosti využití finančních prostředků tomu opravdu může napomoci. !!!!

0 0
možnosti

jrc

29. 1. 2012 12:58
Re: Asi toho o fungování VŠ moc nevíte

Špatně jste vyhodnotil smysl článku,

který vůbec nebrání reformě vysokého učení, kde je nezbytná dohoda. Systémové změny, které zabrání zneužívání finančních prostředků jsou potřeba, ale určitou míru akademické svobody je nutné zachovat. Nejdůležitější je najít shodu ve studijních oborech, které ve státních školách chybí, nebo jsou nedostatečně obsazeny a přitom jsou pro úspěšný rozvoj společnosti nezbytné. Daleko vyšší využití IT může snížit náklady a umožnit jejich přesun do výzkumu a vývoje na VŠ. Rozhodně do toho odmítám míchat školné a nabízím jiné přijatelné řešení.;-)!!

0 0
možnosti
ZK

SID09

29. 1. 2012 13:27
Re: Asi toho o fungování VŠ moc nevíte

Co si pod akademickou svobodou představujete ? To, že akademickém senátu budou sedět politikové z poslanecké sněmovny a krajští zastupitelé ( politikové ), kteří dál budou lobovat za své kmotry, kteří zaplatí jejich předvolební kampaně ? Nepleťte sem školné - protože to může být a nemusí ( záleží na VŠ ), kromě toho je v návrhu i systém stipendií.... Vy žádné řešení nenabízíte - vy se prostě ve všem jen mýlíte. ;-)!!

0 0
možnosti

jrc

29. 1. 2012 13:53
Re: Asi toho o fungování VŠ moc nevíte

Souhlasím s vámi,

že v akademickém senátu nemají politici co dělat.

Pokud vysokým školám budou zkráceny státní platby, tak nebudou mít jiné řešení, než zavést školné. Místo školného, v případě nutnosti, nabízím příspěvek od absolventů vysokých škol od 35 let formou školské daně ve výši 0,5 - 1 % z příjmů. Že je to pro vás příliš vysoké zatížení za to nemohu! Lituji! ;-)!!

0 0
možnosti
ZK

SID09

29. 1. 2012 14:09
Re: Asi toho o fungování VŠ moc nevíte

Školné je pouze zástupný problém - který chytí ale každého studenta, či rodiče za srdíčko - zejména pokud se neřekne B - a to ten že školné více, či méně slouží především na stipendia pro méně mohovité, leč vzorně studující studenty. 

Konec konců - právě o ty vynikající výsledky tady jde. Úroveˇn našeho školství už klesla na samé dno. Jakékoliv nesystémové platby, jaké navrhujete - pouze neystémově bude nalívá peníze do černé díry. Pokud je dnes hlavní příčinou, kdy má student začít splácet - jestli při dovržení platu 17 tis, nebo 24 tis, tak váš návrh je pak úplně mimo, ;-)!!

0 0
možnosti
MS

milan166475

29. 1. 2012 16:31
Re: Asi toho o fungování VŠ moc nevíte

dobeš,zdá se do školy vůbec nechodil.Snad v Plzni.Měl by vypadnout neboť je trapný neuměl.:-)[>-]

1 0
možnosti
  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,63
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"