Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

hňup

8. 3. 2012 9:55
ztratil jste u mne kredit tím,

jak se mne snažíte přesvědčit, že v římě je nějakej zdevastovanej kostel jako někde na území západního pohraničí čr, vodkud museli po zásluze po rozpoutaný , brutálně vedený a prohraný válce odejít sudetští němci a to území bylo potom 40 let komunistama vopomíjený a devastovaný.  že by byl , byť i jen vzdáleně podobnej osud potkal kostel v katolický italii, nedaleko sídla pápeže, tomu prostě nikdy neuvěřím ....kdybych to uměl, razantně bych vám snížil karmu !!!   a rád !

0 0
možnosti

morre

27. 2. 2012 1:51
no

chtěl jsem napsat stará strukturo,ale neudelám to..každy má právo na svůj názor bohužel..

0 0
možnosti

Roman Roubal

26. 2. 2012 13:55
Nic nového, pořád stejné komunistické žvanění

navíc urážlivé

Rv

1 0
možnosti

ladal

24. 2. 2012 21:29
Pane Čumpelíku

nevím proč se snižujete k tomuto psaní, je to sice  Vaše právo, ale nikomu tím neprospějete. Jsou to jen názory založená na občanské nauce z let 1948 -1989.

1 0
možnosti

jrc

25. 2. 2012 23:51
Re: Pane Čumpelíku

Jsou věci, které nevypadají poctivě.

Teď není předmětem sporů zastaralá občanská nauka, ale církevní restituce!;-D!!

0 0
možnosti

Miloušek

23. 2. 2012 11:26
Trvalo to hodně dlouho, než o restitucích rozhodli

a říkám si, jestli to nebylo proto, že nejdřív museli místa, kde se bude s většinou majetku nakládat, obsadit ti správní lidé. Aby úplně nakonec skončil v těch správných rukách.

Možná jsem jen zbytečně podezíravý ?

2 0
možnosti

venenum

22. 2. 2012 20:15
těm, kdo se tu ohánějí Ústavním soudem:

http://nalus.usoud.cz/Search/ResultDetail.aspx?id=66702&pos=1&cnt=2&typ=result:

".....Ústavní soud v několika svých rozhodnutích připomenul, že tzv. restituční zákonodárství vychází obecně z koncepce, že na restituce není ústavně založený nárok a že takový nárok neplyne ani z mezinárodních závazků České republiky............."

2 0
možnosti

Raymond Loewy

21. 2. 2012 16:38
Co to vidí oko mé, co to slyší ucho mé

Jako by závan světlých zítřků zasmrádl tento prostor. Jak z Rudého Práva agitka, jak projev soudruha tajemníka.

4 0
možnosti

jrc

22. 2. 2012 12:07
Re: Co to vidí oko mé, co to slyší ucho mé

Pomodli se,

to ti snad pomůže!;-D

1 0
možnosti

31pryc

20. 2. 2012 20:45
Pane Čumpelíku,

pletete si několik pojmů a dojmů. Předně - Dominik Duka by se nestal arcibiskupem, kdyby kardinál Vlk na svůj úřad nerezignoval. Krom toho, že je vhodné, aby úřadující arcibiskup byl v poradním sboru papeže (ve sboru kardinálů) nemá toto jmenování Dominika Duky kardinálem jinou spojitost a už rozhodně ne tu, že by se někdo s někým o nějaký post chtěl poprat. kardinál Vlk i nadále zůstává arcibiskupem pražským, ale "pouze" emeritním, tedy bez faktické moci.

Vaše tvrzení o neexistenci Boha je Váš názor, ale nikdo dosud Jeho existenci spolehlivě nevyvrátil. Otázka, zda a komu pomohl asi není ta, kterou je potřeba probírat. Mnoho věřících Vám bude tvrdit, protože o tom budou přesvědčeni, že jim Bůh pomohl.

Prosím o odpověď na otázku: V letech 1950 a 1951 proběhla Akce K a Akce Ř, násilné zabrání mužských a ženských klášterů, včetně zabavení movitého a nemovitého majetku. Prosím, ukažte mi v zákoně z roku 1947, kde je k tomu zákonná opora.

5 0
možnosti

marka40

21. 2. 2012 6:58
Re: Pane Čumpelíku,

ano R^

1 0
možnosti

emeritni samec

20. 2. 2012 17:17
Taky ještě něco dodám.

Všichni kdo tento článek kritizují by si měli uvědomit kde a v jaké zemi žijí.Múžete svou církev milovat jak chcete ale základní věc vám uniká.Jestli si myslíte že naše kleptovláda se dala na pokání a chce napravovat chyby minulosti tak si zajděte k lékaři.Je to tunel a to jeden z největších.Ani po dvaceti letech jste nedostali rozum.Nemovitosti a miliardy půjdou církvi ale co ta s nimi udělá v zemi kde vládnou anonymní akcie a kde skončí na Panenských ostrovech i jízdenky na metro.Za pár let miliardy nikdo nenajde ani s pomocí boží.Co si od toho slibují řadoví věřící nevím.Nebudou z toho mít nic jen budou jako občané chudší.Vaši a naši mocní se "šábli" a jistě už existují firmy které se církvi o majetek rádi postarají.Věřící se dají zmanipulovat neobyčejné snadno.Lidská hloupost je opravdu nekonečná a kdo to umí se na ní výborně živí.

8 0
možnosti

klavesnice1

20. 2. 2012 17:28
Re: Taky ještě něco dodám.

R^Tak to je, ale mnozí to nechtěj vědět, mnozí nevědí a pak je tady skupina lidí, kteří si mnou ruce ...

3 0
možnosti

oooo

20. 2. 2012 16:52
Zlatý český ateistický prciny a jejich pasáci.

Nevím, jestli se o vylepšení člověka prostřednictvím 10-ti přikázaných banalit snaží církev (pak by to byla naivita), nebo jen jednotliví malí věřící. Ze strany církve vidíme hlavně snahu o získání majetku. Každopádně se jí to s tou výchovou nějak moc nedaří. Nazýváte vlastní národ zlodějským a feťáckým (asi jste Vatikánský vlastenec), ale fakta jsou proti vám. USA, Itálie, Španělsko, Polsko, .. - to jsou všechno země s velmi vysokou religiozitou - lidé se tam modlí denně, denně slýchají těch 10 přikázáných banalit a přesto je tam zločinnost vyšší než u nás. Polsko je známé potížemi s "nepokradeš", totéž lze říci o Itálii, kde by se to dalo upřesnit "nepokradeš a nezabiješ organizovaně", ve Španělsku "nezabiješ - teror není řešení" a USA? USA je kapitola sama pro sebe : "cti otce a matku svou a nestřílej na ně, ani do školy zbraň nepatří" .. . Tak by se dalo pokračovat. Zlatý český prciny na E55 !

4 0
možnosti

oooo

20. 2. 2012 16:57
Re: Zlatý český ateistický prciny a jejich pasáci.

Tento příspěvek je mojí reakcí na příspěvek "A tak asi".

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS