Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

TAKHLE POBAVIT NÁROD NEDOKÁZAL ANI ŠTERCL, BLAHÉ PAMĚTI

pane Čumpelíku. Jen dál, houšť a větší kapky. Myslím, že svým novátorským přístupem k výkladu historie máte před sebou zářnou budoucnost.

;-)

6 4
možnosti

Ovšem nutno říci, že má tvrdou konkurenci. Kodeta a Vereše:-)

5 4
možnosti
Foto

Kojzar z RP blahé paměti by to nenapsal lépe.

3 2
možnosti

JJ, autor má talent:-)

3 2
možnosti

I21v48a42n 78T84i74c68h46y

9. 11. 2012 11:57

Predstavte si pane Cumpeliku, ze u nas na morave je spousta lidi, kteri chteji aby jejich deti chodily do cirkevnich skol a ucily se nabozenstvi a chodily v nedeli do kostela. A kdyz je nejaky svatek, tak jdou cele rodiny v krojich. Morava nejsou cechy. My, zijici v okrese UH to mame  blize do katolicke Vidne, nez do ateisticke Prahy. Mysleno nejem geograficky.

6 1
možnosti

A nutno podotknout, že to chtějí nejen věřící, ale i ti co nevěří. Takže mnohdy je docela problém dostat děcko i na církevní základní školu:-)

4 2
možnosti

jsem ráda,že je tu vláda ,která umí prosadit zákon a které je  přesvědčena ,že je správný a potřebný i proti vůli lidu ,to je případ církevních restitucí ...naopak levicová opozice a její program hovoří o napadání a boj proti vládě a vytváření blbé nálady

7 7
možnosti

Prosimvás, našim předkům mohla z toho plenění sv. Víta rupnout cévka, protože to bylo v režiji našeho Fridricha Falckého, zimního krále. Lidi mu to tehdy nezapomněli a to ani doteď. Můžete být naštvaný z podoby restitucí, ale takhle kopete do našich kořenů, které jsou z velké části křesťanské. Tím přispíváte k tomu morálnímu, kulturnímu a sociálnímu marasmu a rozkladu, jehož zosobněním je právě tato vláda - i ty předchozí. :-/

8 0
možnosti

102 poslaneckých zločinců chráněných poslaneckou imunitou. Za nic jiného je považovat neumím.

5 8
možnosti

I65v74a60n 69T90i60c36h55y

9. 11. 2012 10:42

Tento pritroubly prispevek vystihuje nazor vetsiny blogeru i diskuteru. Bohuzel ukazuje, do jakych moralnich hlubin se cesi dostali. Je z toho citit vse spatne, cim tento primitivni narod  primo preteka. Smes nicim nepodlozene nenavisti, zavisti a totalni nevzdelanosti, smes barbarstvi a odporu prijmout vyssi civilizacni princip.

12 7
možnosti

Nemohu mluvit za národ ale mně nenaštvali. Předpokládám že církev, jako dobrý hospodář bude opravovat kostely,kapličky,památky, rozumně hospodařit s půdou a lesem tak to je jen dobře.

13 10
možnosti

Tak to fungovalo skoro tisíc let.

6 4
možnosti
Foto

Josef Toufar, Václav Drbola, František Pařil, Jan Bula, Jan Anastáz Opasek, Bohumil Burian, Josef Hlouch, Štěpán Maria Trochta, Bohuslav Burian, Pavol Peter Gojdič, Adolf Kajpr, Josef Kuška, Vojtěch Rygal, Franz Sitte, Metoděj Dominik Trčka, Antonín Zgarbík, Vojtěch Basovník, Josef Koutný, Marie Helena Knajblová, Vasiľ Hopko, Ján Vojtaššák, Michal Buzalka, Zdeňka Cecília Schellingová, Jan Dokulil, Vincenc Reginald Maria Dacík, Josef Beran, Josef Čihák, Přemysl Coufal, Silvestr Maria Braito, Vojtěch Basovník, Tomáš Beránek, Barbora Florina Boenighová, František Bučil, Emil Brůna, Bohumír Bunža, Andrej Gerát, Josef Faustín Hartl, Cypriána Františka Hlavínová, Josef Kašík, Pavel Kovács, Ferdinand Nesrovnal, Alfonz Paulen, Miron Petrašovič, Václav Celestin Šulc, Stanislav Schneeweis, Augustín Raška, Miroslav Půlkrábek, Miron Petrašovič, Ladislav Marek Matisko, Albín Jaroslav Kvita, František Tomáš Koseček, Štefan Ivančo, Andrej Gerát, Bohuslav Stanislav Jarolímek, Mikuláš Josef Lexmann

10 5
možnosti
Foto

a to je jen krátký výčet té spolupráce pane Čumpelíku

XVX

7 5
možnosti

Zbytečně nenávistný příspěvek, který se ještě ke všemu nezakládá na pravdě. Odvoláváte se na historii ale přitom jí účelově zkreslujete či popíráte. Velká část našeho národa sice byla zaměřena, ale nebyli to bezvěrci. Naopak, Češi historicky byli velmi nábožensky založeným národem, to až komunisti toto vymýtili. Tj. nelze směšovat odpor vůči římskokatolické církvi s odporem vůči všemu církevnímu. Já osobně jsem něco, čemu se často říká gnostik. Neumím věřit, potřebuji vědět. A já nevím, zda Bůh je či zda bůh není. Ale respektuji víru ostatních a domnívám se, že  to nemá být (stejně jako mnoho dalších věcí) něco, co organizuje stát. Nesouhlasím příliš se současnou podobou zákona o církevních restitucích, ale  nesouhlasím s Vaším článkem. Je potřeba oddělit církve od státu a dát jim počáteční vklad, aby mohli hospodařit sami., Udělal bych to sice úplně jinak než současná vláda a neskromně řeknu že mnohem lépe, ale jsem jen prostý občánek.

11 4
možnosti

Omlouvám se..a vypadli mi kus věty, takže doplňuji: Velká část našeho národa sice byla zaměřena proti římskokatolické církvi, ale nebyli to bezvěrci.

1 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS