Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hájit zloděje, že se nechce vzdát ukradeného, nebo že si nárokuje i nadále o něm rozhodovat je příznakem silného charakterového deficitu

4 0
možnosti

Pane Šimoník,

věřím, že jste si nikdy nic nepřivlastnil z peněz které byly určeny na něco jiného, ale máte příznačný deficit v hodnocení reálné situace, kdy policie neví koho, za rozkrádání peněz určených na jiné účely, má stíhat dřív.

Ostatně církve si tady rozuměly s komunistickým režimem desítky let. Obě ideologie totiž slibují Božský ráj na zemi pro všechny.

0 4
možnosti
Foto

Čím víc státního majetku církve dostanou tím líp.  Hlavně aby ho neměl stát.

3 0
možnosti

Pane Kšír,

tak jsme už téměř všechno rozdali a zprivatizovali.

Zůstaly nám pouze ty dluhy, ale o ty nemá nikdo zájem.

1 2
možnosti
Foto

Ještě jednou jsem si to přečetl a nechápu jedno, co je papeži Františkovi do církevního majetku v Čechách. Ten majetek nepatří a nikdy v historii nepatřil Vatikánu.

3 0
možnosti

Směska předsudků a iluzí. Víte, že si vymýšlíte?

6 1
možnosti

Ale jinak nic proti omezení dispozice s majetkem. Ven by se prodávat určitě neměl a určitě s tím ani nikdo nepočítá. Takže pro klid to klidně do zákona dejme.

4 2
možnosti
Foto

Subjekty katolické církve byly jako vlastníci zapsányv pozemkových knihách, tedy v předchůdci dnešního katastru nemovitostí.Žádný režim nikdy nezpochybnil fakt, že církvi majetek patřil. I komunistický režim znárodňoval majetek církví stejným způsobem jako každý jiný majetek v soukromém vlastnictví. Nehledě na to, že žádná seriózní právní analýza, která byla na toto téma zpracována, nezastává názor, že by církev nebyla vlastníkem svého majetku. S tím souvisí i nález ústavního soudu Pl. ÚS 9/07 z 1. července 2010, který prohlašuje legislativní nečinnost Parlamentu za protiústavní – v odůvodnění Ústavní soud odmítá názory, že by majetek církvi kdysi nepatřil.

4 1
možnosti
Foto

..... "chybějící pravidla, které jim stanoví, jak mohou se získaným majetkem nakládat,"..... Bože komu je co do toho, co bude církev s majetkem dělat. Když jej podpálí, tak je to jenom její věc a státu do toho nic není.  Copak může stát právnickým osobám určovat, jak mají s majetkem nakládat. To dělal Hitler.

5 2
možnosti

k čemu by církevní majetek měl sloužit opravdu není pochyb, pak ovšem nastává otázka kdo že má to právo to kontrolovat a kým je mu to právo uděleno a proč by ausgerechnet církve měly mít nad sebou kontrolora

3 0
možnosti

Pane Těšínský,

pokud církve dostávají dotace, tak pravděpodobně od toho, kdo jim ty dotace poskytuje. Zda to bude Ministerstvo kultury, či jiný úřad, asi není podstatné.

0 4
možnosti

T62o62m26á30š 52M16a76l65ý

14. 4. 2015 11:11

Tachovský je poměrně málo příčetný...

1 1
možnosti

Pane Malý,

diskuze není určena k osobním urážkám kohokoliv z diskutujících.Rv!!

0 1
možnosti

Pani Vavrochova, dole mam jeste jeden prispevek, ktery jste zapomela ominusovat. Budte, prosim, duslednejsi.

0 3
možnosti
Foto

pokud by vám policie vracela ukradené auto a kladla si u toho podmínky, za jakých smíte auto v budoucnu používat, asi by se vám to hrubě nelíbilo.

7 0
možnosti

Ale policie si ty podminky klade. A je to vcelku v poradku. Treba s navracenym autem nesmite jezdit moc rychle, parkovat, kde se nema, najizdet do lidi apod.

1 7
možnosti
  • Počet článků 610
  • Celková karma 26,02
  • Průměrná čtenost 1691x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"