Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J67a61r12a 22R32a86n63k

23. 12. 2015 1:06

Zadne zitra neexistuje, bude to vzdy vcera.....

1 1
možnosti

Nechte Juliuse Fučíka na pokoji.

Je to náš hrdina, kterého nám Němci popravili, neboli zavraždili, před koncem války.

Snaha zpochybnit jeho hrdinství je hloupá a nevkusná.

1 1
možnosti

Vážení,

jsem rád, že většina z vás se dívá realisticky na Rusko a jeho budoucnost.

Věřím, že i přes ostrou kritiku Ruska, si nikdo z vás skutečně nepřeje válku, ale naopak chce žít s Ruskem v míru a vzájemné spolupráci. Nikdo jistě nechce klečet u hrobu svých blízkých, dětí a přátel, ani zabíjet jiné lidi ve válce.

Hledejme tedy cestu, jak Rusko zapojit do evropské spolupráce a zda v budoucím čase přijmout do EU mimo Ukrajiny a Turecka, rovněž Rusko a Bělorusko.

Jde tady i o politiku. Kdyby bylo Rusko přednostně pozváno a přijato do EU, nebyly vůbec žádné potíže s přijímáním dalších východoevropských států a vůbec nejlepší představa je, že by Rusko bylo členem NATO. Umíte si vůbec představit, jak si Rusko přátelsky plácá po zádech s Amerikou?

Nepřítel, ale musí být, aby politici měli s čím strašit lidi a zbrojařské firmy měly co vyrábět.

1 1
možnosti
Foto

Já nějak tu většinu nevidím, většina diskutujících zaujímá stanovisko poněkud odlišné od názoru pana blogera.

Již jsem uvedl, že EU se stavěla k RF velmi vstřícně a přátelsky, NATO pořádalo s armádou RF společná cvičení.

Kdo to pokazil, je snad zřejmé. Tentokrát má černého petra Rusko, tedy přesněji obsah Kremlu. Přitom je za současné situace - tedy nebezpečí islámského terorismu - rozumné, aby se spolupráce Západu s RF obnovila. Jenže pokud bude v Rusku současné vedení, nevidím to reálně.

Smutné je, že pan autor, místo aby se mnou polemizoval, mne vyhání z diskuse a když se ohradím, komentář mi smaže.

Je na redakci, aby posoudila, je-li to správné.

Blogu uděluji antikarmu. Rv

4 1
možnosti

Rusko je přesně tam, kde si zaslouží být. Za cara, za bolševika i za Putina. Protože těch 400 let dělá totiž furt to samé. A furt neví, kde má vlastně hranice. I díky tomu je dnes ve velmi složité situaci. Dramatický pokles cen ropy je silně postihnul. Kdyby se Putin choval vůči Západu jako partner a ne jako nepřítel, Rusko by mohlo tuto těžkou situaci zvládnout podstatně lépe. Takto Putinovo velikášství a imperiální choutky odskáčou obyčejní Rusové. Ovšem Putinovu popularitu to určitě zatím nijak neohrozí. Ruský mužik je patřičně zpracováván brutální kremelskou propagandou, a nejen on...

8 3
možnosti

Sluselo by se dodat 'na slovo poslouchajici partner'. A je tu i obligatni 'rusky muzik, jehoz je nam najednou strasne lito.

4 6
možnosti

Zajimave cteni tady. O pozemku oblopenem hordou stekajich psu, vedenych jednim, jemuz kape z huby jedna jedovata slina za druhou a na nem samojediny pes, ktery ne a ne prestat cenit zuby na smecku kolem. Je to ale zly pes, jen co je pravda. No baze, pes ma misku, byt ne z nerezu, jen obycejnou opryskanou, ale plnou 'zradla'. Zatimco ti kolem zacinaji mit propadle boky.

3 7
možnosti

Myslím, že nemají propadlé boky,

pouze chtějí stále více žrádla.

2 1
možnosti

Pane Čumpelíku, nikdo s rozumem v hlavě nechce válku. Sovětský svaz se sice přejmenoval na Rusko, způsob myšlení má ale stále stejný - jen komunismus vyměnil za nacionalismus. Pokud Vám to uniklo, to Rusko chrastí zbraněmi a vyhrožuje svým sousedům. Naposledy na Ukrajině, prostřednictvím svých agentů a speciálních sil, vyvolalo válku - bez jejich přičinění by nikdy nevznikla. Ukrajinu to zatím stálo přibližně 9 000 mrtvých, zničenou infrastrukturu východní části země a jako bonus ztrátu územní celistvosti.

Historie se, bohužel, opakuje a ta paralela mezi současným Ruskem a nacistickým Německem je až děsivě přesná. Neopakujme chyby, které udělali naši spojenci při podpsiu Mnichovské dohody.

Rovněž souhlasím s diskutéry pode mnou, že se současným Ruskem se nelze domluvit podobrém. Rus rozumí pouze síle a cokoliv jiného považuje za slabost, kterou bez skrupulí využije. Můžeme jen doufat, že se to brzy změní k lepšímu, moc tomu ale nevěřím, protože současné militantní vedení Ruska přestavuje pro Evropu (svět) hrozbu a není partnerem pro nikoho. Hezký den.

10 4
možnosti

Hezký den pane Veigente,

jsem rád, že nechcete válku. Tak odložte tu omletou propagandu a společně doufejme, že se to brzy změní k lepšímu.

5 4
možnosti
Foto

Asi jste si nepovšiml, že EU se velmi silně snažila o hospodářskou spolupráci s Ruskem a NATO pořádalo společná cvičení s armádou RF. A teď nám tu napište, kdo to pokazil!

Ukrajina se mohla stát spojovacím můstkem mezi RF a Evropou. Proč se to nelíbilo? Proč má RF (= Kreml) ve skutečnosti panickou hrůzu, že by se dostala do sousedství státu, ve který se mohl stát perspektivnějším, než RF?

Bezprecedentní anexi (krádež) Krymu nechám stranou.

Rv

13 3
možnosti

Pane Dvořáku,

pro vás bude asi lepší, když půjdete rovnou válčit.

Ale vůbec nejlepší bude, když budete respektovat mojí slušně opakovanou žádost, aby jste nelezl diskutovat na moje blogy.

4 7
možnosti
Foto

J66i30ř44í 22T74u13r28n68e55r

22. 12. 2015 11:02

Myslím, že je obecným problémem posuzování Ruska nějakým středo nebo západoevropským pohledem. Současný stav je prostým důsledkem pro Rusko katastrofální překotné změny od komunismu k tržní ekonomice a demokracii. Ta doba v závěru 20. stol. Rusko velmi poškodila. V chudém Rusku se národní bohatství přeneslo na úzkou skupinu lidé, jako za cara.

Rusko v současné chvíli nemůže konkurovat ekonomicky, proto svůj vliv opět prezentuje vojensky ( nebo akcemi jako olympiáda). Z tohoto pohledu jsou sankce zcela kontraproduktivní a nebezpečné, stejně jako podpora lidí, kteří z vlastního prospěchu zcela rozvrátili ruskou ekonomiku.

2 2
možnosti

Přijatelný názor

vhodný k uvážení.

0 0
možnosti

Dnešní Rusko je obyčejná orientální despocie, která s kapitalismem nemá vůbec nic společného. Kromě toho nám nemá moc co nabíbnout a navíc se mílovými kroky blíží ke svému zániku. Ten bude asi dost bolet a tak jistá opatrnost a odstup jsou namístě.

Stará zásada "ať si jsou, kde si jsou, ať sem na nás nelezou" stále platí.

6 0
možnosti

Tak si alespoň nezapomeňte

přitopit, či ohřát si jídlo na ruském plynu.

Myslím si taky, že je tady víc Rusů z Ukrajiny, než z Ruska.

1 2
možnosti

K51a68r23e91l 19B40o91k

22. 12. 2015 10:11

Nevtíravě napsaný blok na propagaci Ruska. Zdá se, že Evropa Rusko až tak nepotřebuje, ale Rusko Evropu ano. Je pravda, že sankce zatlačily Rusko do hospodářského kouta a proto hlasitě štěká. Rusko se svými cca150 miliony obyvatel a DPH srovnatelným s Itálií není již světový soupeř.

8 0
možnosti

Mýlíte se,

nejde o propagaci Ruska, ale o propagaci míru a vzájemné spolupráce.

Rusko potřebuje Evropu stejně, jako Evropa potřebuje Rusko.

Zkrátka sousedé mají hledat mírové soužití, nikoliv harašení zbraněmi a to by si měli uvědomit zejména politici Evropy i Ruska.

1 2
možnosti
Foto

Ach jo. Mně tam chybí už jen to, že v Americe ještě bijí černochy a že v Rusku je kvůli USA i horší počasí.

8 0
možnosti

Neudělám vám radost,

hledám pozitiva a mírovou přátelskou spolupráci.

Těch negativ je v Rusku i v Americe dost, ale věřím, že se počasí zlepší v Rusku i v Americe.

3 1
možnosti
  • Počet článků 610
  • Celková karma 26,95
  • Průměrná čtenost 1691x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"