Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Naše hospodářství bylo v mezinárodním měřítku absolutně nekonkurenceschopné a to jak technologicky tak absencí prodejních a servisních sítí a nedůvěrou západních zákazníků.

Východní země byly stejně jako my natěšeny na západní zboží a nebyly ochotny od nás kupovat.

Lidé u nás byli 40 let zvyklí uvažovat určitým způsobem-to se nedá změnit ze dne na den. Možná bysme dnes dělali něco jinak, ale v rámci možností a kontextu dané doby jsme to zvládli velmi dobře

5 0
možnosti

Ta zmínka o zaměstnaneckých akciích je dost trapná. Jakoby autor nevěděl, jak dopadla kupónová privatizace. Většina občanů měla "někde" nějaké akcie, skoro každý se jich dobrovolně zbavoval za pár tisíc korun. Stejně by to dopadlo i ze zaměstnaneckými akciemi. :-P

5 0
možnosti
Foto

Nehledě na to, že lidi by se navzájem "sežrali" za to, že někdo dostal víc (akcie lukrativního podniku). někdo méně a někdo nic.

Proč by měli učitelé, lékaři, policisté, vojáci...být znevýhodněni.

3 0
možnosti

J70a84n 94R58á69ž

2. 1. 2016 10:49

Stát by neměl řídit zásadní hospodářské změny, a je jedno zda by tak činil skutečnými odborníky, nebo laiky jako to dělá teď. Stát by naopak měl přestat podnikatelské prostředí deformovat dotacemi a regulacemi, jakož i měl ponechat na lidech samých, aby se s plnou odpovědností mohli starat sami o svůj život bez korumpování sociálními dávkami. To by byla prospěšná politická změna, která by způsobila, že by zásadní hospodářské změny směřující k lepší budoucnosti nastoupily zcela přirozeně, jako vždy, když je nikdo neřídil.

1 0
možnosti

Pane Hrubý, kde že to odvádějí daň ze zisku?

0 0
možnosti

Daň odvádí ve státě sídla podniku. Tedy Škoda, s.r.o., se sidlem v MB v České republice. V roce 2013 to bylo 1,56 mld., v roce 2014 pak 2,93 mld. Kč. Obdobně Hyundai Motor ...., s.r.o. 1,69 mld. Kč, respektive

0,80 mld. Kč.

Stačí??

3 0
možnosti

Pánové, s novým rokem pořád stejně ubohoučci. Bez argumentu. K čemu by vám bylo vyjmenovaných dvacet odborníků, pane Nádvorníku?

0 2
možnosti

Zisk vždy plyne investorovi. To je samozřejmé. Neuvádíte r e á l n o u představu, jak by ty podniky dopadly v českých rukou (obecně, bez ohledu na typ vlastnictví). Neříkáte, že by Škoda auto byla (pokud vůbec) provinčním podnikem s možná 200 tisíci automobilů ročně. Hyundai, ani TPCA by neexistovaly. Měl by stát snad vyšší daně od neexistujících podniků? Neměl by náhodou více nezaměstnaných (ty tři automobilky samy, bez subdodavatelů zaměstnávají 35 tisíc lidí, vč. subdodavatelů cca 70 tisíc - nezaměstnanost tak snižují o téměř jedno procento. Odvádí daň ze zisku, daň z příjmů zaměstnanců a ti opět DPH ze z nákupů za své mzdy. Jenže to Vy vidět nechcete.

3 0
možnosti

...aha...."zásadní politické a hospodářské změny, ale řízené skutečnými odborníky s nadhledem a potřebným přehledem"....

..nic ve zlém apen...ale můžete mi jich tak dvacet vyjmenovat....????

4 0
možnosti

Co s tim, kdyz jakz takz prosprrujici firmy privatizovali v devadesatych letech hlavne predsedove zavodnich organizaci KSC?

0 0
možnosti

K64a14r53e79l 39B73o96k

2. 1. 2016 10:05

Autor jaksi pozapoměl, že to zaostání za Německem bylo způsobeno 45 lety socializmu, kterého on je typickým představitelem.

9 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS