Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já musím opravit jednu pověru, které podlehl i prezident Zeman. U toho sčítání hlasů v prezidentské volbě vůbec nikdy nešlo o to zjistit průměr ze dvou měření.

To je věc zcela basická a poradí si s ní i žák ZDŠ. Šlo tam o něco jiného. Podrobnosti jsem už zapomněl, ale bylo to asi toto:

1. Ten, kdo prošel 1. kolem, ten prošel a už se s ním nic nedělo.

2. Ten, kdo neprošel, byl zařazen do druhého sčítání a jestliže prošel, tak prošel.

3. Ale, jestliže ani ve druhém kole neprošel, tak dostal penalizaci (odečet hlasů) daleko vyšší než byla ta v 1. kole

Je to jakási obdoba trestů ve fotbale. Faul na hrací ploše se prostě hodnotí jinak než faul v pokutovém území. A je obrovský rozdíl mezi trestným kopem z pole a pokutovým kopem ze vzdálenosti 11m a x cm.

A co se týče Zemanových "pomluv". Tak v Praze je obecně známé, že když se olovo vylilo z tavícího tyglíku, tak bylo velmi pohledné a zvláště cizinci za něj v žižkovském hotelu Ostaš nabízeli velmi pěkné sumičky peněz.

1 1
možnosti

Pane Hermánku,

nevím přesně, jak to tehdy bylo, ani se mi to nechce hledat v mých článcích. Vím jen, že to byla geniální pit..... úředníků.

1 0
možnosti
Foto

Nebyla. Pouze to tak vypadalo. Prostě ten, kdo neprošel ani v druhém kole, tak mu bylo strženo daleko více hlasů než po "neprůchodnosti" v prvním kole.

A proto ta procenta vypadala tak nesmyslně. Dalo by se to přirovnat i k podmínce v trestním řízení.

Jednou - dostaneš podmínku. Podruhé - jdeš sedět.

Ale vím, že jsem s tímto názorem zcela osamocen. Nicméně se důvodně domnívám, že vysokoškolsky vzdělaní úředníci MV nejsou naprostí hlupáci.

0 1
možnosti

Pane Hermánku,

s ohledem na skutečnost, že to není podstatné vzhledem k ostatním částem projevu, jsem proto, abychom ty problémy při ověřování podpisů, nechali na jindy. Domnívám se, že tam nešlo o hloupost, ale o zájmy.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS