Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Možná o přebrání našich obchodů Německem je přesně tom oč tu běží.:-/

3 0
možnosti

Kéž by naše kulturní elita byla stejně jako k Číně kritická třeba k Turecku kde se odehrávají čistky a akce srovnatelné se stalinistickými. Nebo co kdyby se někdo konečně zeptal na drzost USA kritizovat dodržování lidských práv třeba v Rusku a jedním dechem se kamarádit se Saúdskou Arábií či ani nepokárat Turecko.

Za mne máte KARMU, když můžeme mít jako spojence USA i s jeho kamarády, tak proč ne i Čínu a chovat se k ní jako ke strategickému partnerovi o kterého je škoda přijít?

7 0
možnosti
Foto

Soudě podle počtu smazaných příspěvků nemá autor daleko do cenzora. Z toho asi vyplývá i ona zbožná úcta k Číně. Nebylo by lepší nechat mazání na redakci? Takhle to působí opravdu dost jednostranně. Nebo ještě lépe radši diskusi vůbec neotvírat, když už se bojíte některých k sobě nepříjemných příspěvků? Takhle da diskuse opravdu dost ztrácí význam.

1 1
možnosti

Pane Flaško,

v mém Perexu se dozvíte, jaké příspěvky mažu. Zejména ty které vybočují z tématu článku, mají charakter příspěvků Trollů, tedy příspěvky urážející, hanlivé a provokativní. Takové příspěvky nemají pro diskuzi význam. Pokud se vám to nelíbí, tak se prezentujte na jiném blogu. Děkuji.

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

R^R^ Četl jsem jen poslední stranu diskuse a musím říci, tedy napsat, že to, p. Čumpelíku, s vysvětlováním svých postojů nechápajícím a zabedněný k významu českých slov, máte těžké. Ale to nechápání je jen forma za kterou se schovává zaujatost, která nerespektuje fakta.

Nepočítám profesionální rejpaly (např. p.Kopřiva, Vrabec, Ranklová a jiní), kteří zpravidla k téma tu mnoho neřeknou, ale něco málo k p. Vladykovi:

Dalajláma je právem obecně uznávaná duchovní bytost, šířící kolem sebe mnoho pozitivního. Ale je stále v čele exilové vlády v Indii, byť prohlašuje, že se už politicky angažovat nechce. A exilová vláda není atribut k respektování jedné Číny. Měl by ji zrušit. A další, nepřehlédnutelná skutečnost je, že kamkoli přijede, vyvolá (nepřímo) protičínské nálady, hesla, která jsou podtržena záplavou tibetských vlajek. Jsem přesvědčen, že mnozí přesně neznají jejich význam. Tibetská vlajka je právě symbolem exilové vlády a současně ji měli ve znaku ozbrojenci, kteří se se zbraní v ruce postavili Číňanům. V žádném případě nehodlám omlouvat zvěrstva, která v minulosti, zvláště Rudé brigády za kulturní revoluce, Číňané Tibeťanům způsobili. Na druhou stranu soudný člověk z těchto informací si může uvědomit, proč je čínská strana z naší schizofrenické politické scény poněkud "rozpačitá".

Nevěřím, že by tyto skutečnosti p. Herman neznal. Dále mně u něj nesedí, že se týdny před návštěvou Dalajlány se Zaorálkem domlouvá a až den před přijetím na ministerstvu se u něj projevila věc svědomí, jak teď tvrdí! A nedivím se lidem, kteří to nedokážou pochopit a hledají, co za sílu (zvenčí) ho k tomu procitnutí svědomí dotlačila.

8 1
možnosti

Děkuji za

kvalitní příspěvek do diskuze.

0 0
možnosti

Je zvláštní, že důvod zrušeného jednání nezná ani čínská velvyslankyně. Jen pan Čumpelík.

7 4
možnosti

Lituji,

důvod zrušení návštěvy ministra Jurečky, chápe naprostá většina našich občanů. Já jsem pouze jedním z nich.

4 1
možnosti

K81a82r33e38l 34B83o21k

4. 11. 2016 22:29

Je až k neuvěření jaká servilita vůči Číně u našich občanů vládne. Pokud si uvědomíme, že náš obchod s Čínou je jedno procento našeho obchodu. Přitom dovoz z Číny k nám je 10x větší než-li náš do Číny. Z toho plyne, že Čína vadělává na nás. Navíc zboží z Číny sem převážně k nám dovážejí Vietnamci.

7 7
možnosti

Pane Boku,

investice není žádná hračka a jednání o vstupu, či realizaci investice trvá více let. To se týká i vyjednání možnosti rozšiřování exportu do Čínské lidové republiky. Tady nejde pouze o dnešek, ale o budoucnost a o přístup na ohromný trh Čínské lidové republiky.

Záleží rovněž na nás, zda budeme schopni nabídnout výrobky o které bude zájem.

Pokud chcete argumentovat současným stavem, tak je to hloupé stejně, jako když s tím argumentují někteří naši politici.

Vzhledem k tomu, jak reaguje naše "nemyslící elita," tak všechny tyto možnosti mohou skončit v koši.

Německo a ostatní země EU jsou mnohem chytřejší!

5 2
možnosti

Skvěle napsaný blog, za ta léta jsem si všiml hesla se SSSR na věky a nikdy jinak pak přišel prudce inteligentní Kocáb podporovaný amíkama a ztratili jsme přístup na východní trhy ono totiž když někdo někomu říká 40 let bratře a pak mu vrazí kudlu do zad tak je to na pováženou , nejsem rusofil ale jsem soudný člověk a tahle jednání měla probíhat citlivě a stejné to bude s Čínou protože vinou několika přihlouplých poslanců kteří touží po moci a penězích Čína zakrátko uzavře všechna jednání s námi. Docela bych byl zvědavý na reakci USA až bychom jim vrazili pomyslný nůž do zad asi bychom se divili že najednou jsou tady okupační vojska která budou potírat kontrarevoluci tak jak to udělali Rusové v 1968 jenom s tím rozdílem že tady bude NATO

7 5
možnosti

Zajímavé hodnocení

a překvapivá logická úvaha.

4 1
možnosti
  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,60
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"